Kaptanımız Cemal Kütahya ve oğlu Çınar son yolculuğuna uğurlandı

Kaptanımız Cemal Kütahya ve oğlu Çınar son yolculuğuna uğurlandı.

HENTBOLHABER.NET – Merhum Cemal Kütahya ve oğlu Çınar Kütahya’nın cenazesi bugün Konya’daki Kurtuluş Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kurtuluş Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde Hatay Antakya’da yaşadığı Rönesans Rezidans’ta enkaz altında kalan ve hayatını kaybeden A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya ile 5 yaşındaki oğlu Çınar Kütahya, memleketleri Konya’da son yolculuklarına uğurlandı.

Cemal Kütahya

6 Aralık 1990 tarihinde doğan Cemal Kütahya, 2022’de Konya’da düzenlenen ve ikinci olarak tamamladığı İslami Dayanışma Oyunları’nda A Milli Hentbol Takımı’nın kaptanlığını yapmıştı. Aynı zamanda da Plaj Hentbolu Milli Takımı’nda da kaptan olarak görev yapan Kütahya, 2019 ve 2021 BH ECh’da gol kralı olmuştu. Kütahya toplamda salon ve plaj hentbolunda 150’den fazla milli forma giymişti. Kütahya, 2015 yılında İtalya’nın Pescara şehrinde düzenlenen Akdeniz Plaj Oyunları’nda üçüncü olan PLaj Hentbol Milli Takım kadrosunda yer almıştı. Cemal Kütahya, beden öğretmeniydi.

Cemal Kütahya son olarak Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde forma giyiyordu ve takımı ligde namağlup olarak lider durumdaydı.

Hentbola Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde başlayan Kütahya, Ankara İl Özel İdare, İstanbul Yeditepespor, Ankaraspor, Antalyaspor, Beykoz Belediyesi, Katar’da Al-Shamal, Romanya’da Bükreş Suceava takımlarında oynadı. Al-Shamal takımı ile 2020 Arap Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşamıştı.

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Antakya’da yaşadığı evde enkaz altında kalan A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Takımı kaptanı Cemal Kütahya ile 5 yaşındaki oğlu Çınar Kütahya, Konya’da son yolculuğuna uğurlandı.#CemalKütahya pic.twitter.com/TRk5xg4isW

— Hentbolhaber.Net (@Hentbolhaber) February 15, 2023

Bakmadan Geçme