Karadeniz Derbisinin Galibi Kastamonu Belediyespor

Bayanlar Süper Ligi 6.Hafta maçında Kastamonu Belediyespor ile Trabzon Zağnosspor karşı karşıya geldiler. Türkiye’nin En Aktif Hentbol Yazarı Zeynur Pehlivan müsabakayı yerinde izledi.

Köşe yazarımız  Zeynur Pehlivan, izlemiş olduğu müsabaka ile ilgili olarak düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Dün, Bayanlar Süper Lig ekiplerindenKastamonu Belediyesi Spor Kulübü antrenörü Osman Kalyoncu’nun davetlisiolarak Kastamonu’daydım.

Kastamonu Belediyesinin, Zağnos Spor ileoynayacağı karşılaşmanın bir Karadeniz mücadelesine tanık olacağınıdüşünmüştüm. Çünkü Süper ligde oynanan beş maç sonunda Zağnos Sporaltıncı, Kastamonu Belediye Spor  ise yedinci sıradaydı. KastamonuBelediyesini iki kez Ankara’da seyretmiştim, ancak ilk kez seyredeceğimZağnos Sporu merak ediyordum. Bu sene ilk kez Süper ligimizde yer alanZağnos Spor lige büyük transferlerle girmiş, ancak bir türlü istenilensonuçlar alamamıştı. Bunun neticesinde antrenör değişikliğine gidilmişve Ahmet Rıza Ursavaş’ın yerine, daha çok Çankaya Belediyesi antrenörüolarak bilinen, ama bizim için, A Erkek milli takımımızın ve EskişehirEti Bisküilerinin vazgeçilmez pivotu, oyuncusu olan Secaattin Aydoğgöreve gelmişti.

Haber

(Trabzon Zağnosspor)
 

Kadro ve antrenör değişikliğini iseKastamonu Belediye sezon başında yapmıştı. Şu anda Zağnos Spor görüntüsüiçinde olan, yani yabancı ağırlıklı bir kadro ile mücadele edenKastamonu Belediye Spor hem isim değişikliği yapmış, hem de teknik adamNedzad Masic ve tüm yabancı oyuncular ile yolları ayırmıştı. Bununyerine  çoğunluğu kaliteli yerli oyunculardan kurulu bir ekip yapmış vebu ekibin başına milli takımlarda uzun sene görev yapmış olan OsmanKalyoncu getirilmişti.

Kastamonu ve Trabzon’da maç oynamış birkişi olarak bu iki şehrin hentbolu nasıl sevdiğini iyi bilirim. Her ikikentte de dolu salonlarda, ateşli bir taraftar karşısında maç izler veyamaç yaparsınız. Böyle şehirlerde salonların yetersiz kaldığı zamanlarbile olmuştur. Şimdi Ardeşen GSK olduğu gibi..

Spor seyircisi, büyük şehirlerde farklıetkinlikler, uzak mesafeler veya farklı spor dalları nedeniyle hentbolsporuna zaman ayıramıyor olabilir, ancak böyle şehirlerde, özellikleKastamonu gibi şehirlerde hafta sonu gidilecek en güzel şey bir spormüsabakasıdır. Dün maçtan önce bunu çok daha iyi anladım. Hentbolmaçından önce 2.Lig bayan basketbol maçı vardı. Salonda boş yer yoktu.Salonun hemen yanındaki futbol tribünlerinin dolu olduğunu, gelenseslerden ve etrafındaki kalabalıktan anlıyorsunuz.  Tabii hentbolmaçında da..

Haber

(Kastamonu Belediyespor)
 

Hentbol seyircisi olan böyle şehirlerde,hentbolu daha fazla sevdirmek için, daha iyi işler yapmak lazım. Busene Kastamonu Belediyesi Spor Kulübünün bu amaçla yola çıktığınıbiliyorum. Serpil, Yasemin, Betül, Seda ve kaleci Serpil gibi millitakım oyuncularını kadrosuna kattı. Yabancı oyuncu ve genç oyuncularlaiyi bir kadro yaptı.

Ancak dünkü maçı seyrederken gördüğüm enbüyük eksiklik ise, her iki takımında kadro derinliğinin olmamasıydı.Oyuncuların kötü oynadığı dönemlerde, değişiklik veya yorgunlukdurumlarında, oyuna dahil edildiğinde aynı kaliteli mücadeleyi devamettirecek oyuncularının olmaması büyük eksiklikti.   Yasemin’inenerjisinin bittiğini hiç görmedim ama zorlu maçlarda, atmış dakikaoynanan dinamik hentbola ortak olmak ve maçın sonunda ayakta kalmak içinmutlaka Yasemin gibi durmayı sevmeyen, hentbol oynamayı seven birkaçoyuncunun kadroda olması gerekiyor.

Kastamonu Belediyesi sezon başındaoynadığı karşılaşmalarda puan kaybetmişti. Ancak lider Yeni MahalleBelediyesi karşısında oynadığı oyun ve aldığı bir puan ile daha iyi birtakım görüntüsü içinde. Zorlu bir karşılaşma beklediğimiz Zağnos Sporkarşısında oynadığı oyun ve aldığı galibiyet ile bunu da kanıtladı.

Dünkü karşılaşmanın rahat bir şekildesonlanması, Serpil’in performansı belirleyici oldu. Oyunu neredehızlandıracağı, nerede durduracağını bilen, her iki kanat oyuncusunaverdiği paslar, attığı şutlarla tam bir orta oyun kurucu gibi hareketetmesi en büyük artısıydı Kastamonu Belediyesi Spor Kulübünün. Diğer birönemli faktörde, her iki kanat oyuncusunun, yani Yasemin ve Dorina’nınaynı takımda oynaması, çabuk oyuna başlama, çabuk gol bulma adına büyükavantajdı.  

Büyük hedefleri olduğunu öğrendiğimZağnos veon gün önce göreve gelen Secaattin Aydoğ için ise biraz zamangerekli. Kastamonuantrenörü Osman Kalyoncunun sezon başında geçirdiğisüreci şimdi Zağnos Sporantrenörü Secaattin Aydoğ yaşıyor. Kadrodafizikleriyle, özellikleriyle iyioyuncular var, ama henüz takımolamamışlar. Ama asıl mücadele Play-off’lardabaşlıyor. Kastamonudeplasmanında kendilerini yalnız bırakmayan Spor Kulübü başkanı veyöneticilerininde daha büyük hedefleri olduğunu biliyorum.  Bu nedenlebu süreye kadar, bu takımın  kadrosu, oynadığı hentbol ve verdiğimücadele ile çok değişeceğini umuyorum.

Bu sene Bayanlar Süper Ligi daha öncekisenelere göre çok daha çekişmeli müsabakalara sahne olacak gibigörünüyor. Bu mücadelenin içinde üç Karadeniz ekibini görmek,Karadenizliler için ayrı bir keyif olsa gerek.  Bu mücadelelersonucunda, kaç tane Karadeniz ekibi Avrupa Kupalarında mücadele hakkıkazanacak, bunu da zamanla göreceğiz.

Karadeniz ekiplerine maçlarındabaşarılar dilerken birde teşekkür etmek istiyorum.  Çağımız iletişimçağı, teknoloji çağı.. Bayan hentbolu hakkında haber almak istediğimdeya Hentbolhaber.net sitesine, ya da bu üç Karadenizekibinin sayfasına bakıyorum. Çünkü sosyal medyayı en aktif şekildekullanan bu üç Karadeniz ekibi..

Her türlü bilgiyi paylaşan, en ufak birhaberi bile yayınlayan, maçla ilgili duyurular yapan, fotoğraflarpaylaşan, önemli isimlerle hentbol takımlarını buluşturan, seyircisi ilesürekli iletişimde bulunan, sosyal medyada hentbolu duyuran, bayanhentbolunun bu üç değerli Karadeniz ekibine özel teşekkür ediyorum.Sadece sahada değil, her yerde hentbolun sesini duyurduğunuz için,teşekkürler."

Zeynur Pehlivan’ın Diğer Yazılarını Okumak İçin Tıklayınız

Bakmadan Geçme