Karadeniz fırtınası yarı final yolunda avantaj elde etti

Ardeşen GSK, EHF Challenge Kupası çeyrek finali ilk maçını 31-28 kazandı. Şimdi gözler yarın oynanacak kader maçında.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Türkiye’nin Kadınlar EHF Challenge Kupası’ndaki temsilcisi Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü ile Polonya ekibi Pogon Baltica Szczecin arasındaki çeyrek final mücadelesinin ilk maçı bugün Ardeşen’de oynandı.

Tribünlerin desteğini de arkasına alarak maça hızlı başlayan Ardeşen GSK, ağır sakatlıklar geçiren Ukraynalı Sağ Oyun Kurucu Olha Vashchuk, Kaleci Jelena Pirsl ve Challenge Kupası Son 16 mücadelesi ikinci maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bir maç men cezası alan Sol Oyun Kurucu Aslı İskit’ten yoksun kadrosuna rağmen maçın ilk yarısını disiplinli oyunuyla 14-10 önde bitirdi.

Ardeşen GSK ev sahibi olarak çıktığı karşılaşmada farkı 8 sayıya kadar çıkararak rakibi üzerinde ciddi bir baskı kursa da ikinci yarıda Polonya ekibi oyuna ağırlığını koyarak farkı azaltmayı bildi. Ardeşen GSK kazandığı iki 7 Metre atışını da gole çevirirken Polonya ekibi kazandığı yedi adet 7 Metre atışının 4’ünü sayıya çevirmeyi başardı.

Ardeşen GSK karşılaşmayı 31-28 kazandı. Temsilcimiz yarın oynanacak maça konuk ekip olarak çıkacak.

ARDEŞEN’DE TRİBÜNLER YİNE DOLUYDU
Karşılaşmada ekipler ikişer mola kullandı. 2.600 (iki bin altı yüz) hentbol severin tribünlerde yerini aldığı müsabakayı Letonya Hentbol Federasyonu’ndan Aleksandrs Rutkovskis ve Uldis Dzerve hakem ikilisi yönetti. Gözlemci olarak ise Yunanistan’dan Stepan Partemian  görev yaptı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 8 golle Ardeşen GSK’dan Orta Oyun Kurucu Fatmagül Sakızcan olurken onu 6 golle Kaptan Perihan Topaloğlu takip etti. Pogon Baltica Szczecin’de ise Sağ Kanat Katarzyna Sabala 7 gol kaydederek takımının en skorer ismi olurken onu 5 gol ile Orta Oyun Kurucu Agata Cebula takip etti.

MAÇ KADROLARI, GOLLER, SARI KART VE 2 DAKİKA CEZALARI

ARDEŞEN GSK
Orta Oyun Kurucu Fatmagül Sakızcan 8
Oyun Kurucu Perihan Topaloğlu 6
Pivot Yaroslava Burlachenko 5 (Sarı Kart)
Sağ Kanat Kübra Şen 5 (Sarı Kart)
Sol Oyun Kurucu Sandra Nikcevic 3 (Sarı Kart)
Pivot Neslihan Yakupoğlu 3
Sağ Kanat Mehtap Gençoğlu 1 (2 Dakika Cezası)
Orta Oyun Kurucu Özlem Sürek (2 Dakika Cezası)
Sol Kanat Duygu Özakaydın
Kaleci Jelena Zivkovic,
Kaleci Berna Zor

Maç kadrosunda yer alan Pivot Aslı Dilmaç, Pivot Yıldız Gezeroğlu, Sol Kanat Arzu Gürsal, Sol Oyun Kurucu Melek Yazıcı ve Kaleci Jelena Pirsl Ardeşen GSK’da süre almayan oyuncular oldu.

POGON BALTICA SZCZECIN
Katarzyna Sabala 7
Agata Cebula 5
Patrycja Noga 3
Hanna Yashchuk 3 (Sarı Kart)
Aleksandra Zimny 3
Monika Glowinska 2 (Sarı Kart)
Monika Stachowska 2 (2 Dakika Cezası)
Daria Zawistowska 2
Malgorzata Stasiak 1 (Sarı Kart) (2 Dakika Cezası – 2 defa)
Martyna Huczko 0
Kochaniak Karolina 0
Patrycja Krolikowska 0
Adrianna Placzek 0
Solomija Szywerska

İKİNCİ MAÇ YARIN
EHF Challenge Kupası çeyrek final mücadelesinin iki ayağı da ekiplerin anlaşması üzerine Ardeşen’de oynanacak. Saat 16:30’da başlayacak mücadele Çay Tv’den canlı yayınlanacak.

Bakmadan Geçme