Karadeniz rakiplerini bekliyor

Ardeşen ve Zağnos’un mücadele edeceği EHF Challenge Kupası 2016/2017 Sezonu statüsü belli oldu.

HENTBOLHABER.NET – Ülkemizi iki takımın temsil edeceği EHF Kadınlar Challenge Kupasının 2016/2017 Sezonu oyun sistemi ve kura çekiliş sıralaması açıklandı.

Kupada 1. Tur maçları oynanmayacak. Süper Ligin yeni ekiplerinden Zağnosspor kupa mücadelesinde 7 takım ile birlikte 2. Turdan başlayacak. 2. Tur maçları 15/16 ve 22/23 Ekim’de oynanacak.

ŞAMPİYON 3. TURDAN BAŞLAYACAK

Geride bıraktığımız sezon Kastamonu BSK ile final oynayan son şampiyon Rocasa Gran Canaria ACE mücadeleye son Türkiye Kupası şampiyonu Ardeşen GSK ile 3. Turdan başlayacak. Osman Kalyoncu yönetimindeki Kastamonu ekibi iki ayaklı finalde İspanyollara mağlup olarak kupa şansını kaçırmıştı. Böylece Türk kadın takımları üçüncü defa Challenge Kupasında ikincilikle yetinmek zorunda kalmıştı.

3. Turdaki 28 takıma katılacak 2. Tur galibi 4 takım bir sonraki tura geçmek için ter dökecek.

2010/2011 ve 2011/2012 sezonlarında Birol Ünsal yönetimindeki Muratpaşa BSK, Challenge Kupasında final oynamıştı.

Kadınlar Challenge Kupasında 2. ve 3. Tur kurası 19 Temmuz’da EHF’nin Viyana’daki merkezinde çekilecek.

KASTAMONU SÜPER LİGE ODAKLANACAK

Son finalist Kastamonu BSK ise geride bıraktığımız sezonu 5. olarak tamamladığı için bu sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. Hakan Günal yönetimindeki genç ekip, tekrar Avrupa kupalarında mücadele edebilmek için Süper Lig’e odaklanacak.

RAKİPLER VE FİKSTÜR

2016/2017 Sezonu Kadınlar EHF Challenge Kupası oyun sistemi ile kura çekiliş sıralaması tablosu için görsele tıklayınız.

Haber

Bakmadan Geçme