Karakartal, Karakızılları Yendi

Erkekler Süper Lig play off çeyrek final serisinde ilk maçlar dün tamamlandı. Çeyrek final serisinin ikinci maçları 15 Nisan Salı günü oynanacak. Seride iki galibiyete ulaşan takımlar yarı finale yükselecek. Gençlerbirliği (Karakızıllar) dün oynanan maçta Beşiktaş'a (Karakartallar) 23-30 yenilerek play off şansını oldukça zora soktu.

Ancak, ligdeki konum ve oyunlar göz önüne alındığında bu durum normal denebilir. Gençlerbirliği elinden gelen her şeyi dün oynadığı maçta ortaya koymaya çalıştı. En önemli oyuncularından biri olan Özgür’ün de sakat olması güçlerini zayıflatmıştı. Ancak Karakızıllar’ın gittikçe güçlenen bir yönleri var “müthiş taraftarları.”

Haber

Dün oynanan maçın bence hentbol adına en güzel tarafı, her iki futbol takımı olan kulübün seyircilerinin takımlarını desteklemek için THF Salonunda olmalarıydı. Üstelik Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün şuanki efsane başkanları Sayın İlhan Cavcav’da maçı izlemeye gelenler arasındaydı. NTV Spor’dan da canlı olarak verilen maça anlam ve heyecan katmıştı. Hentbol maçlarının seyirci ile daha güzel ve keyifli olduğunun bir örneğini dün maçta gördük. Centilmence ve kötü hiçbir tezahüratın olmadığı bir maç izlendi dün. Çok eski yıllardan, hentbol takımı da olan ve Sayın Cavcav tarafından da bilinen bu sporun, bugünkü halini de çok beğendiğini ifade etti başkan. Gençlerbirliği için ileride daha iyi işlerin yapılabileceğinin de işaretlerini verdi. Gençlerbirliği’nin efsane başkanlarından Sayın Hasan Şengel’den sonra sayın İlhan Cavcav’ın da hentbol maçlarına gelmesi önemliydi. Bakarsınız Sayın Fikret Orman’la birlikte bir gün maç izlerler. Bu konuda diğer kulüplerimiz için de güzel bir örnek olabilir.

Haber
 

Yazı hep Gençlerbirliği üzerine odaklanmış gibi görülebilir ancak Beşiktaşlı arkadaşlarımız lütfen alınmasınlar. Onların Hentbolün amiral gemisi oldukları gerçeği, hentbolün tarihi kadar eski ve köklü geçmişleri, elde ettikleri başarılar zaten ortada. Dün Beşiktaş antrenörü Müfit hoca ile konuşurken, “diğer branşlarının başarılarının hepsini ortaya koysak Hentbol takımının başarısının yarısı kadar olamaz.” dedim. Bu çok önemli bir konum, ama ne yazık ki hentbolün genelin içindeki durumu, Beşiktaş’ın başarılarının da diğerlerinin gerisinde kalmasına neden oluyor. Bu nedenle, Gençlerbirliği, Antalya, Trabzon gibi futbol takımlarının hentbol branşlarının bu tür rekabetleri dikkatleri önemli ölçüde artıracaktır. Yine seyirci açısından da önemli katkılar sağlayacaktır ki, Gençlerbirliği bu konuda çok büyük bir katkı sağlamıştır. Çok elit ve gerçekten kaliteli bir taraftar grubu ile maçları takip etmekte ve katkıda bulunmaktalar. Hentbolün de taraftarlık konusunda çok yol alması gerektiğini düşünecek olursak bu konuda da bizlere oldukça çok katkıda bulunacaklar.

Haber
 

Umarım yakın bir gelecekte, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi önemli kulüplerimiz de hentbol takımları ile sahalarda yerlerini alırlar ve rekabeti, mücadeleyi, kaliteyi ve seyirciyi en önemlisi hentbolün çağ atladığını hep birlikte görürüz. Burada en önemli görev hepimize yani hentbolün gerçek sahiplerine düştüğünü unutmamalıyız.

Haber

Haber/ Fotoğraf : Dr.Zeki Pehlivan- Hentbolhaber.Net
 

NOT: Kaynak Gösterilmeden yayınlanmaması önemle rica olunur.

Bakmadan Geçme