‘Kartal’ın Gözü Yükseklerde

Erkekler Hentbol Süper Ligi'ni yıllardır domine eden son şampiyon Beşiktaş'ın başarılı Antrenörü Müfit Arın, Hentbolhaber'e önemli açıklamalarda bulundu.

 

Yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirten Arın, önümüzdeki günlerde katılacakları hazırlık turnuvalarında eksiklerini gidereceklerini belirterek, “İki haftadır yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Oyuncularımın idmanlardaki performanslarından memnunum. Sıkı bir kamp dönemi geçiriyoruz. Sezon öncesi bazı hazırlık turnuvalarına katılacağız. Bu turnuvalarda eksiklerimizi görüp, bu eksiklikleri gidereceğiz. Amacımız mücadele ettiğimiz her kulvarda, BJK markasını, hentbolda en iyi şekilde temsil etmek. Taraftarlarımızın da dediği gibi ‘Salonda ekol Beşiktaş hentbol’ sloganıyla daha büyük başarılara imza atmak” dedi. 

TRANSFER OLABİLİR

HaberKadroya takviye yapabileceklerinin sinyalini veren Arın, “Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Görüştüğümüz bazı oyuncular var. Beşiktaş’ın gücüne güç katacak hentbolcuların peşindeyiz. Önümüzdeki günlerde 2 ya da 3 sporcu ile daha anlaşabiliriz” dedi.

‘FİNAL SERİSİ BÜYÜK HECEYANA SAHNE OLDU’

Geçen sezonun şampiyonluk serisinin son maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynadıkları karşılaşmanın hentbol açısından çok heyecan verici bir maç olduğunu hatırlatan tecrübeli antrenör Arın, “Geçen seneyi son müsabakada şampiyon olarak tamamladık. Ankaraspor ile oynadığımız final serisi çok heyecan verici müsabakalara sahne oldu. Son maç iki takımada geldi gitti ve iki uzatma sonunda gülen taraf biz olduk.

‘ÜLKEMİZİ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ’

O galibiyetle Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçları oynamaya hak kazandık. Açıkçası iki senedir tam anlamıyla Şampiyonlar Ligi’nin ucundan dönüyoruz Bunun da çeşitli sebepleri var. En büyük sebebi ise tam olarak hazır olmadan, çok fazla müsabaka oynamadan gitmemiz. Maç eksiği her şeyi çok farklı bir konuma getiriyor. Bu sıkıntıyı bu sene aşıp Beşiktaş camiasına ve ülkemize hentbolda Şampiyonlar Ligi mutluluğu yaşatmayı çok ama çok istiyoruz” diye konuştu.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE’NİN ÖNEMİ

“Ligimizin kalitesi artmalı, daha doğrusu marka bilincini arttırmamız gerekiyor” diyen Arın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımları liglerimizde görmemiz gerekiyor. Böylece hem naklen yayın sorunu farklı bir boyut kazanır, hem de ilgi en üst seviyeye ulaşır. Dolayısıyla da kalite artar. Bunlar önemli faktörler.

‘ORDUSPOR VE MERSİN İDMANYURDU BÜYÜK KAZANÇ’

Ayrıca, Orduspor’un Bayanlar Süper Ligi’nde, Mersin İdmanyurdu’nun da 1. Lig B Klasman Grubu’nda mücadele edecek olması da hentbol açısından önemli gelişmeler.

‘ALT YAPIDA YENİ BİR YAPILANMA ŞART’

Gençler Ligi uygulaması da doğru ancak uygulama da farklılıklar olmalı. Bütün yıl bir emek harcanıyor, ancak gençler ligindeki sıralama puanı, her şeyi değiştirebilir. Bence bu uygulama daha farklı olmalıydı.

Ayrıca sadece Gençler Ligi’nde değil, alt yapıdaki tüm kategorilere inmek gerekiyor. Türk hentbolunun kurtuluşu daha alt seviyelerde miniklerde, küçüklerde… Biz alt yapıyı sağlam bir zemine oturtamaz isek istediğimiz sonuçları alamayız.

Takımın başına kim gelirse gelsin mantalite ve sistem ilk okul çağında verilmeli, sistemi o zaman kurmalıyız.

BJK hentbolun alt yapısı yok deniyor ama gelen sporcuları ve alınan dereceleri zamanla göreceksiniz.”

Haber

Bakmadan Geçme