Kastamonu Belediyesi GSK 20-20 MKS Perla Lublin

EHF Kadınlar Avrupa Ligi’nde ki temsilcimiz Kastamonu BLD GSK grup aşamasında ki ilk maçında Polonya’nın MKS Perla Lublin’i misafir etti.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Aynı zamanda yeni salonunda da ilk maçını oynayan temsilcimiz, uzun süre üstün götürdüğü karşılaşmadan 20-20 beraberlikle ayrıldı.

Maçın ilk sayıları  her iki takımının sağ oyun kurucularından gedi. Yeni salonda ilk golü atan hentbolcU  konuk takımdan  Karadağlı Djurdina Maloviç oldu. Bu gole karşılık veren isim ise transferi büyük ses getiren Amanda Kurtoviç’ti. Tecrübeli isim böylece Kastamonu GSK BLD adına yeni salonda ilk golü atan isim olarak tarihe geçti.

Maça hızlı başlayan temsilcimiz Amanda Kurtoviç ve Nina Zuliç’le peş peşe goller bularak skoru 5. dk dolduğunda 3-1’e taşıdı. Ancak bu takımından sonra temsilcimiz hücum da aksamaya başladı. Temsilcimiz her ne kadar rakibine de fazla şans tanımasa da yaklaşık 8.5 dk sayı bulamadı. Beyza İrem Türkoğlu’nun golü ile bu seriyi kıran temsilcimiz yeniden hücumda etkili olmaya başladı. Özelikle Merve Durdu’nun kurtarışlarıyla rakibine 7 metre atışları dışında fazla sayı şansı tanımayan Kastamonu GSK, Elif Sıya Aydın, Nina Zuliç, İrem Türkoğlu, Alena Ikneva ve Ceren Coşkun’un skora katkı vermesi neticesinde ilk yarıyı 10-9 önde tamamladı.

Temsilcimiz de ilk 30 dakika  da 6 isimden sayı bulurken Perla Lublin’de Marta Gega attığı 4 golle ( 3 tanesi 7 metre) ilk yarının en skorer ismi oldu. Bununla birlikte konuk takımın attığı 9 golün 3’ünü 7 metre atışından kaydederken akan oyunda temsilcimizin yaptığı sert defans sonucu sadece 6 gol buldu.

 Polonya  takımının oyuncuları ilk yarı da 4 defa 2 dk cezası alırken temsilcimiz rakibinin eksik oynadığı bu süre zarfında 3 gol kaydetti.

Maçın 2.yarısına hızlı başlayan taraf Kastamonu GSK BLD oldu. Ikneva ve Zuliç’in golleri neticesinde fark ilk defa 12-9’luk skorla 3 sayıya çıktı. Merve Durdu’nun kritik kurtarışlarının yanı sıra etkili savunmamız sayesinde rakip takım skor üretemedi. Lublin, ikinci yarıda ki ilk golünü 7 metre atışından (35.45) bulurken temsilcimiz kanat hücumlarıyla etkili oldu. Karşılaşmanın 44. dk sı 15-13 Kastamonu GSK BLD lehine geçilirken temsilcimiz zorlama ataklar ve rakibin savunmasının sertleşmesi sonucunda skor üretmekte zorlandı. Yaklaşık 6.5 dk sayı bulamayan temsilcimiz Ekaterina Lubianaia ile bu kötü seriye son verdi. Çapraz geçişlerde savunmamız arasında boşluklar bulan rakip takım, farkı 1 sayıya kadar indirdi (16-15).

 Amanda Kurtoviç’in devreye girmesi ile tekrar skor üreten temsilcimiz Norveçli oyuncunun peş peşe attığı  goller ile hücumdaki krizi çözdü ve son 10 dakikaya 19-15 önde girdi. Ancak o dakikadan sonra maçın gidişatı değişmeye başladı. Hücumda bir türlü etkili olamayan ve gol bulamayan temsilcimiz rakibinin gollerine engel olamadı. Maçın son anlarında Hırvat kaleci Marina Razum’ u  geçemeyen Kastamonu BLD GSK rakibinin beraberliği (20-20)yakalamasına engel olamadı. Temsilcimiz son hücumda da top kaybı yapınca karşılaşma 20-20 berabere sonuçlandı.

 Kastamonu BLD GSK’da Nina Zuliç ve Amanda Kurtoiç 5’şer gol bulurken konuk takımın en skorer ismi 6 gol ile Marta Gega oldu.

Bakmadan Geçme