Kastamonu Belediyesi GSK 33-26 Vaci NKSE

Kadınlar EHF Kupası 3.Tur ilk maçında temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK avantajlı skoru elde etti.

HENTBOLHABER.NET – EHF Kupası’nda gruplara kalabilmek için 3. eleme turunda Macaristan’ın Vaci NKSE takımı ile karşılaşan Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Atatürk Spor Salonu’nda oynanan turun ilk maçından galip ayrıldı.

Müsabakaya her iki takımda dengeli başladı. İlk dakikalarda hücumda temsilcimizin sonuca gitmede basit hatalar yaptığı gözüktü. 20. dakikaya kadar aradaki farkı 2 sayı ile önde götüren temsilcimiz oldu. Hücumda Aslı İskit’i, Yeliz Özel’in yerine sol oyun kurucu pozisyonuna alan Başantrenör Hakan Günal oyunun bizim kontrolümüze geçmesini sağladı. Maçın kırılma anı pivot mevkiinde Ceren Demircelen Coşkun’un birebir mücadelesi ile rakip takım savunmasına iki dakika aldırtması sonucu, skor avantajı temsilcimiz lehine geçti. İlk devrenin sonuna aradaki farkı açan Kastamonu Belediyesi GSK, devreyi 16-11 önde kapadı.

İkinci devreye de temsilcimiz kontrollü başladı. Zaman zaman aradaki farkı 7 sayıya kadar temsilcimizin çıkarırken daha sonra rakip Vaci NKSE farkı 5 sayıya kadar düşürdü. Teknik Direktör Hakan Günal aradaki farkın kapanmasını engellemek için mola aldı ve tekrar takımın toparlanmasını sağladı. 45.dakika da temsilcimiz aradaki farkı 8 sayıya kadar çıkardı.(26-18)Maçın son anlarında rakip takım kalecisi Arenhart, Barbara Elisabeth’i geçmekte temsilcimiz zorlandı. Ancak hızlı hücumlar ile skor avantajını Kastamonu Belediyesi GSK elde ederken, müsabakayı 33-26 kazandı ve 7 sayılık avantaj elde etti.

Rövanş karşılaşması 16 Kasım Cumartesi günü Macaristan’ın Vác Város Sportcsarnoka Spor Salonu’nda oynanacak.

Bakmadan Geçme