Kastamonu Belediyesi GSK – İzmir BŞB BLD GSK: 31-25

Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Final müsabakasında Lig şampiyonu Kastamonu Belediyesi GSK ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü karşı karşıya geldi.

HENTBOLHABER.NET – Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk devresi başa baş bir oyunla geçti. Müsabakanın 25. dakikasına kadar beraberlik ve tek sayı ile mücadele devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyespor ilk devrenin sonlarında hücumda hatalar yapınca, Kastamonu Belediyespor farkı 2 sayıya çıkarmayı başardı. İlk devrenin son düdüğü çaldığında Kastamonu Belediyespor, İzmir Büyükşehir Belediyespor karşında  14-12 devreyi önde kapadı.

İlk devrenin en skorer ismi Kastamonu Belediyesi GSK’dan Amanda Kurtovic olurken, rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

Maçın ikinci devresine Kastamonu Belediyespor başlarken, Betül Yılmaz aradaki farkı 3 sayıya çıkardı. Final heyecanında ikinci devrenin ilk golü Betül Yılmaz’dan geldi. Kastamonu Belediyespor ikinci devrenin başında farkı 5 sayıya kadar çıkarmasına rağmen, üst üste hataları sonucu İzmir Büyükşehir farkı 2 sayıya düşürdü ve Başantrenör Serkan İnci 35.dakika içinde mola almak zorunda kaldı. Mola işe yaradı ve üst üste goller atan Kastamonu tekrar aradaki farkı 5 sayıya çıkardı. Maçın son 5 dakikasına Kastamonu Belediyespor 27-23 önde giren taraf oldu. Maçın son anlarında İzmir Büyükşehir’de teknik ekipten Celal Gençoğlu kırmızı kartla oyun dışı kalırken, maçın son düdüğüne kadar Kastamonu Belediyespor skoru önde götürdü ve müsabakayı 31-25 kazandı.

Kastamonu Belediyespor bu skor ile 2020/21 sezonu Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. Bu kupa kulüp tarihinin ilk Türkiye Kupası zaferi oldu.

 

 

Bakmadan Geçme