Kastamonu Belediyesi’nin projeleri heyecan veriyor

Kastamonu Belediyesi’nin projeleri hentbol için heyecan veriyor. Hentbol Fabrika projesi son sürat devam ediyor.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – Kastamonu Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen “Kastamonu Hentbol Fabrikası Projesi” son sürat devam ediyor. Hentbolda alt yapının sağlanması ve hentbol sporunu çocuklara sevdirmek adına yapılan projenin startı yaklaşık 8 ay önce Atatürk Spor Salonu’nda 3 bin 170 öğrenci katılımı ile verilmişti. Bu öğrenciler arasından taranan bin 440’ı alt yapı için seçildi. İlkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin dahil edildiği proje, şuan itibari ile Kastamonu genelindeki bir çok okulda devam ediyor. Kastamonu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hüdaver Eski ve yönetim kurulunda bulunan Mehmet Sirkecioğlu, Nihal Kömeç Çetin, Ömer Bülbül, Maruf Üster ve Cem Çelik projeyle yakından ilgileniyor.

Çalışmalar şehrin farklı okullarında devam ediyor
Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Osman Kalyoncu ve Yardımcı Antrenör Cengiz Kesici’nin organizesinde farklı okullarda devam eden çalışmalarda öğrenciler, hentbol sporunun yanı sıra hayatla ilgili deneyimler de öğreniyor. Antrenmanlar Candaroğulları, Darende, Gazi Paşa, Mehmet Akif Ersoy, Orhan Şaik Gökyay, Kuzeykent, Vali Aydın Arslan, İsfendiyar, Reşit Çubukçu ile Cumhuriyet ilk ve orta okullarında devam ediyor.

“Sporda bir adım atacaksa çocuklarımızla atacağız”
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, sporda bir adım atacaksak çocuklarımızla atacağız cümlelerini kullandığı açıklamasında, “Çocuklarımızı ailesine ve geleceğe saygılı yetiştirdiğimiz zaman bunu yapmış olacağız. Bu konuda yaptığımız çalışmalardan dolayı desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.Kastamonu Belediyesi olarak sportif faaliyetlere devam edeceğiz. Hentbol fabrika projemizde yer alan çocuklarımızdan bir çoğu gelecekte bizleri ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bu da bizim gurur kaynağımız olacaktır” ifadelerine yer verdi. Öte yandan, Kastamonu Belediyesi Hentbol Fabrikası Projesikapsamında şehir merkezinde bulunan okullara hentbol kale direği yardımında bulundu.




Bakmadan Geçme