Kastamonu Belediyespor – DVSC Schaeffler maçının detayları

Kastamonu Belediyesi GSK, Macar DVSC Schaeffler’e kendi sahasında tek sayı farkla mağlup oldu.

HENTBOLHABER.NET – Kastamonu Atatürk Spor Salonu’nu dolduran çoşkulu taraftarın önünde temsilcimiz tecrübesizlikten ziyade başarısız şut atışlarının kurbanı oldu.

Maçın Detayları;

-Maça temsilcimiz hızlı başladı ve Aslı İskit perdeyi açtı.

-İlk 5 dakika karşılıklı goller ile geçilirken, temsilcimizin muhteşem mücadelesi tribünleri de çoşturdu.

-İlk 10 dakika içerisinde temsilcimizde Aslı İskit, Yana Uskova ve Yeliz Özel skora katkı koyarken, müsabaka 7-3 Kastamonu Belediyespor lehine geçildi.

-15.dakika 11-7 temsilcimizin üstünlüğü ile geçildi.

-Bu dakikadan sonra Macar ekibinde Arany ve Bulath ön plana çıkmaya başladı ve temsilcimizin savunmada vermiş oldukları açıkları iyi değerlendirdiler.

-25.dakika da skor Arany’in golü ile tek sayıya düştü ve ilk devrenin son beş dakikasına 15-14 girildi.

-İlk devrenin son dakikalarında Yeliz Özel ile iki gol bulan temsilcimiz, Tovizi’nin golünü engelleyemedi ve ilk devre skoru 17-15 temsilcimiz lehine sonuçlandı.

-Müsabakanın ikinci devresi de başa baş bir mücadele ile başladı. 

-İlk devrenin başlarında ön plana çıkan Yeliz Özel, Aslı İskit ve Yana Uskova ikinci devrenin başında da üstün oynadılar ve skor üstünlüğünün bizim tarafımızda olmasını sağladılar. Ancak temsilcimizde sağ oyun kurucu pozisyonunda destek olmaması ilerleyen dakikalar için sıkıntıların yaşanmasına sebep oldu.

-39.dakika ile 46. dakikalar içerisinde Macar ekibinin en önemli silahı Anna Kovacs ön plana çıkmaya başardı ve 7 dakika içerisinde 5 golü Macar ekibinin galibiyetinde önemli rol oynadı. 

-Maçın son bölümlerinde tecrübeli oyuncularımız bu seviyede ki müsabakalarda yapılmayacak hataları yapmaları aradaki farkın kapanmasına ve Macar ekibi Debrecen’in galibiyet umutlarını arttırdı. 

-48.dakika içerisinde rakip 26-26 beraberliği yakaladı ve galibiyet için saldırmaya başladı.

-Maçın son bölümlerinde Yeliz Özel’in hızılı hücuma giderken, çok basit hata yapması topu rakibe bırakması, Ceren Demirçelen Çoşkun’un bu seviyedeki müsabakada yakalamış olduğu fırsatları değerlendirememesi, sağ kanat Yana Uskova’nın tecrübesine rağmen imkansız sıfır noktasından kaleye 2 tane gereksiz şut çekmesi Kastamonu’nun mağlubiyetinde önemli rol oynadı.

-55.dakika 30-30 beraberlik ile geçilirken, Macar DVSC Schaeffler’e galibiyet golünü getiren 59.dakikada Arany oldu ve konuk ekip  30-31 galip ayrıldı.

Bakmadan Geçme