Kastamonu Belediyespor Şampiyonlar Ligi mesaisinde

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, DELO EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu beşinci haftasında IK Savehof'a konuk olacak.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – İsveç Partille Arena’da oynanacak olan karşılaşma 24 Ekim Pazar Türkiye saati ile 17.00’de başlayacak. 

BELEDİYESPOR, İLK GALİBİYET İÇİN İSVEÇ’TE

Türk kadın hentbolunu DELO Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez temsil eden Kastamonu Belediyespor, Şampiyonlar Ligi’ndeki beşinci haftada ilk galibiyetini almak için mücadele edecek. Sırasıyla Danimarka takımı Odense, Rus CSKA, Slovenya takımı Krim ve Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Norveç ekibi Vipers Kristiansand’a mağlup olan Kastamonu Belediyespor; İsveç’teki Savehof deplasmanında mutlak galibiyeti hedefliyor.

Odense maçı öncesinde Cansu Akalın’ı, Krim maçı öncesinde Neslihan Çalışkan’ı ve Vipers maçı öncesinde Nurceren Akgün Göktepe’yi renklerine bağlayan Kastamonu Belediyespor; güçlendirilmiş kadrosuyla Savehof deplasmanında galibiyet arayacak.

SAVEHOF’UN TEK GALİBİYETİ VAR

Öte yandan İsveç temsilcisi IK Savehof, Şampiyonlar Ligi’nde geride kalan dört haftada 1 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. İlk maçta Krim’i yenen ve ardından Vipers Kristiansand, Odense ve CSKA mağlubiyetleri alan Savehof; evindeki Kastamonu Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak puanını 4’e çıkartmayı hedefliyor.

İKİ TAKIM İÇİN DE KRİTİK MAÇ

Mücadele, iki takım için de kritik. 8 takımlı DELO Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda, ilk iki sırayı alan takım direk çeyrek finale yükselecek. Gruplarında 3-4-5 ve 6’ncı sırayı alan takımlar ise çeyrek final için ön eleme oynayacak.

Kastamonu Belediyespor, ilk 6’ya kalmak için Savehof deplasmanından puan çıkartmak istiyor. Savehof ise puanını 4’e çıkartarak, Kastamonu’yu matematiksel olmasa da psikolojik olarak saf dışı bırakmak istiyor.

İlk 6’ya girme hedefi olan iki takım için İsveç’teki müsabaka son derece önem taşıyor.

HAKEMLER HIRVAT

Karşılaşmayı Hırvatistan’dan Davor Loncar ve Zoran Loncar hakem ikilisi yönetecek. Maçın gözlemcisi ise Litvanya’dan Tadas Jansonas olacak.

JAMINA ROBERTS’E DİKKAT

HaberKastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün DELO Şampiyonlar Ligi beşinci haftasındaki rakibi IK Savehof’ta Jamina Roberts attığı gollerle dikkat çekiyor. Şampiyonlar Ligi’nde geride kalan 4 haftada 113 gol atan Savehof’te, sol oyun kurucu olarak görev yapan Jamina Roberts 33 gol kaydetti.

31 yaşındaki deneyimli oyuncu Krim maçında (14 şutta) 10, Vipers maçında (7 şutta) 5, Odense maçında (14 şutta) 10 ve CSKA maçında (12 şutta) 8 gol kaydetti. Geride kalan dört maçta 47 kez kaleye şut atmayı deneyen Roberts, bunun 33’ünde başarıya ulaşarak önemli bir istatistik yakaladı. İsveç ekibinin en önemli gol silahlarından olan Jamina Roberts, temsilcimizin dikkat etmesi gereken bir oyuncu olarak notlar arasında yerini aldı.

İsveç formasıyla Olimpiyatlar’da da dikkatleri üzerine çeken Roberts, 2 numarada savunma yapabiliyor ve top çalmalarıyla da anılıyor. Roberts’in etkinliğine karşın Kastamonu Belediyespor savunmasına büyük görev düşüyor.

HEYECAN TRT SPOR YILDIZ’DA

DELO EHF Şampiyonlar Ligi beşinci haftasında, IK Savehof ile Kastamonu Belediyespor arasında oynanacak olan karşılaşma TRT Spor Yıldız’dan canlı olarak yayınlanacak. Saat 17.00’de başlayacak olan zorlu mücadele, Ahmet Onur Kılıç’ın anlatımıyla TRT Spor Yıldız ekranlarında olacak.

Bakmadan Geçme