Kastamonu Belediyespor ve DELO EHF Şampiyonlar Ligi

Olimpiyatlarda, Dünya Şampiyonalarında ve Avrupa Şampiyonalarında görev yapan Eski Federasyon Başkanı Günal Ensari, Kastamonu Belediyesi GSK'nın DELO EHF Şampiyonlar Ligi Gruplarına kalması üzerine düşüncesini dile getirdi.

Kastamonu Belediyespor ve DELO EHF Şampiyonlar Ligi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET – Kastamonu Belediyespor GSK, Türk Hentbol tarihinde kadınlarda ilk kez ülkemizi Delo Şampiyonlar Liginde temsil edecek kulüp ünvanını aldı. Dünyanın en güçlü hentbolu Avrupa’da oynanıyor. İşte Kastamonu Belediyespor GSK Kadın Hentbol Takımı, Avrupa’daki bu güçlü hentbolunda yer alan 16 takım arasında yer alıyor.

Yer alıyor diye yazmak çok kolay. Ancak buraya kadar gelişi için yıllardır ne zorluklar aşılarak, ne emek harcandı? İşte burada yıllardır emek veren idari kadro, değişerek gelen teknik ekipler, sporcular, seyirci, basın ve sponsorların yanı sıra  katkı sağlayan her bir ferdi kutlamak gerek.  

Ayrıca Valilik, Belediye Başkanlığı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve bu işi benimsemiş ve destekliyor olan Kastamonu halkını ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Bir şehrin bütünleşerek başarıya odaklanmasının güzel örneği sergileniyor. Bir kulüp yönetiminin bunların hepsini bir araya getirip, ortak paydada buluşturup bütünleşerek başarıya ulaştırması hiç de kolay değil.

Kısacası “TEBRİKLER KASTAMONU“  cümlesini kullanmak isterim. 

Haber

Bu, Kastamonu’nun olduğu kadar Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulunmaktır. Bu tanıtımda Avrupa’nın en güçlü 16 takımından biri olmak, ayrı bir misyon, ayrı bir mesaj ve ayrı bir güzelliktir.

Delo Şampiyonlar Ligi’nde dünyanın her yerinden milyonlarca hentbol sever sizi takip edecek, seyredecek ve konuşacak. Bu bambaşka bir şey. Sürekli gündemde olacaksınız.  Kastamonu Belediyespor bunun farkında ki kadrosunu bu ligde mücadele edecek şekilde dizayn etmektedir. Şimdiye kadar transfer edilen oyuncuları yakından tanıyorum. 

Bir kısmı olimpiyat madalyalı olup Avrupa, Dünya ve Olimpiyat tecrübesi olan sporculardır. Yerli iyi sporcular ile bu sporcular bir araya gelerek başarı için yola koyulacaklar. 

İyi Bir Teknik Direktöre İhtiyacı Var

B grubunda yer alan temsilcimiz başarıya odaklı bir kulvarda mücadele edebilmesi için ek transferlere ve Delo Şampiyonlar Ligi’ni yakından tanıyan iyi bir teknik direktörle yoğun bir çalışma programına ihtiyacı var. Çünkü çok güçlü takımların bulunduğu bir grupta yer alıyor. Ayrıca bu klastaki bir takımın Türkiye Süper Ligi ve Türkiye Kupası kulvarında da şampiyonluk mücadelesi var. Üç ayrı kulvardaki bu üst düzey mücadelede formsuzlukların, yorgunlukların ve sakatlıkların yaşanabileceği hesaba katılırsa, oynayacak ana kadronun yanında her an değişebilecek ve biri diğerini aratmayacak güçte daha çok oyuncunun yer aldığı güçlü bir bank ihtiyacı da var. 

EHF Kastamonu Belediyespor’u kriterleri yerine getirdiği için bu yıl Delo Şampiyonlar Ligi’ne alarak ne yapacağını da görmek ister. Bu yılki başarası gelecek yıl Şampiyonlar liginde yer alınması konusunda referans oluşturacak.  Bu yönüyle de baktığınızda Kastamonu Belediyespor’u zorlu bir sezon bekliyor. Ben Kastamonu Belediyespor’un  bu anlayışa, sorumluluğa ve ileriyi gören bir yönetime sahip olduğuna inanıyorum.

Her maçınızda Türkiye’deki bütün hentbol severlerin kalbi hep sizinle olacak. 

Yola çıktığınız bu zorlu mücadelede size inanıyor ve başarılar diliyorum.

Günal Ensari

5 Reasons Why Kastamonu Belongs in the Champions’ League

Bakmadan Geçme