Kastamonu Belediyespor’dan İlk Antreman

Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi temsilcilerinden Kastamonu Belediyespor, sezonun ilk antrenmanına çıktı.

Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda antrenmanlarına başlayan KastamonuBelediyespor, ilk antrenmanını kondisyon ağırlıklı gerçekleştirdi.Kastamonu Belediyespor Antrenör Yardımcısı Cengiz Kesici gözetimindekoşu ve ısınma hareketleriyle çalışmalarına başlayan KastamonuBelediyespor, daha sonra teknik ve teknik ağırlıklı çalışmagerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren antrenman, hentbolcuların pasçalışmasıyla tamamlandı. Oyuncular, ilk antrenmanda şut çalışmasıyapmadı.

Kastamonu Belediyespor’un ilk antrenmanını BelediyeBaşkanı Tahsin Babaş da izledi. Oyuncularla bir süre sohbet eden başkanBabaş, yeni sezona güçlü bir takım oluşturmaya çalıştıklarınıbelirterek, oyunculardan lig sonunda şampiyonluk istediğini söyledi.

Sporuönemsediklerini belirten Başkan Babaş, "Kastamonu Belediyespor adıaltında Süper Lig’de bir hentbol takımını şu anda çalıştırıyoruz. Bukonuyla ilgili bütün transferlerimizi gerçekleştirmek üzereyiz.Hedefimizi Süper Lig’de şampiyon olmak. Her zaman hedefimiziKastamonu’yu en ileriye taşımak olarak koyduk. İnşallah yapacağımızçalışmalarla Kastamonu’ya her zaman en ileride ve en doğru yerde temsiletmeyi planlıyoruz. Sadece sporda değil bütün alanlarda amacımızbaşarılı olmak. Bunun dışında hentbolda alt yapıya da büyük önemveriyoruz. Özellikle bütün mahallelerimizde sporla ilgili yetişmekisteyen, yeteneği olan, oynamak isteyen çocuklarımızı toplayıp alt yapıile ilgili bir çalışma ortamı sağlamak istiyoruz. Bu konuda 19 mahallemuhtarlarımızda bir araya gelerek belediyemizin de içerisinde olduğuortak bir proje hazırladık. Bütün mahallelerimizde futbola, hentbolaveya başka branşlara yani spora eğilimi olan gençleri toparlayıp hangibranşta oynamak istiyorlarsa amatörden başlayıp bu çocuklarımızıyetiştirip alt yapıdan Kastamonu sporunun ve Türk sporunun değişikdallarında oynatmak istiyoruz. Kastamonu gençlerine bu sayede sporusevdirmek, ayrıca yeteneği olanları da vereceğimiz destekle yetiştirmekistiyoruz" dedi.
 

"GENÇLERİ SPORA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Gençlerin sporakazandırılmasını amaçladıklarını ifade eden Babaş, bu sayede gençlerinkötü alışkanlıklar kazanmasının yerine spor yapmalarını amaçladıklarınıbelirterek, "Bu yüzden gençlerimizi zihinde, ufku açık, vizyona sahipbir insan olarak yetiştirmek için en önemli etkenin spor olduğunudüşünüyoruz. Bu yüzden sporu büyük önem veriyoruz ve gençlerimizi de heryönden destekliyoruz. Bu kapsamda mahallelerimize semt sahaları kurmayaplanlıyoruz. Mahallelerimizdeki çocuklarımızın spor yapmalarınısağlayacağız. Yine alt yapıdan yetişmiş çocuklarımızı alarak her türlüimkanı sağlayacağız ve eğiteceğiz. Bu sayede çocuklarımızı hem sporaözendireceğiz, hem yetiştireceğiz hem de yetişmiş çocuklarımızla çeşitlispor dallarında başarılı olacağız" diye konuştu.

"GÜÇLÜ BİR TAKIM KURDUK"

Yenisezonda güçlü bir hentbol takımı kurduklarını açıklayan Babaş, birkaçtane daha oyuncuyla görüştüklerini ve bir iki oyuncuyu da takımakazandıracaklarını ifade ederek, yeni transferlerle birlikte SüperLig’de birinciliğe oynamaya aday bir takım olduklarını kaydetti.

KastamonuBelediyespor Antrenör Yardımcısı Cengiz Kesici ise bugün itibariyle ilkantrenmanlarına çıktıklarını belirterek, "Bazı eksik oyunlarımız var,onları da tamamlamaya çalışıyoruz. Takımımız daha da iyi olacak.Belediye Başkanımız ilk antrenmanda bizleri yalnız bırakmadı. Kendisineteşekkür ediyoruz. Takımımız yavaş yavaş hazırlanıyor. Lig başladığındada hazır olmuş olacağız" dedi.

Oyuncuların antrenmanını bir süreizleyen Başkan Babaş, daha sonra Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edenbir diğer takım Kastamonuspor 1966’ın antrenmanını ziyaret etti.Ziyarette futbolcularla bir süre sohbet eden Başkan Babaş, çalışmalar veyürütülen transferler hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra oyuncularabaşarılar diledi.

İHA

 

Bakmadan Geçme