Kastamonu Belediyespor’un rakibi DVCS Schaeffler’i tanıyalım

Kadınlar EHF Kupası’ndaki temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK bugün A grubundaki ilk karşılaşmasına çıkacak. Rakip DVCS Schaeffler’i tanıyalım.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Kastamonu Atatürk Spor Salonu’nda DVSC Schaeffler takımını ağırlayacak temsilcimizin rakibine biraz göz atalım.

DVSC(Debreceni Vasutas Sport Club) 1902 yılında, Macaristan’ın doğusundaki Debrecen kentinde futbol kulübü olarak faaliyete başlayan kulüp, 1948 yılında hentbol branşında da faaliyete geçmiştir. Kulüp, Ağustos 2018’den beridir Alman otomotiv endüstri firması Schaeffler’in sponsorluğunda faaliyetini sürdürmektedir. 2 sezon önce EHF Cup gruplarına kalmaya çok yaklaşmalarına rağmen başaramamış, nihayet bu sezon grup mücadelelerinde kendilerine yer bulabilmişlerdir. Oldukça genç bir kadroya sahip takımın yaş ortalaması 22’nin biraz üstünde. Pek çok oyuncu henüz 20’li yaşlarının başlarında. Oyunculardan bazıları 2018’de 20 yaş altı Dünya Şampiyonası’nı kazanan Macaristan Milli Takımı’nda oynasalar ve ligde Györi gibi bir rakiple mücadele etseler bile, uluslar arası arenada zorlanabilmeleri mümkün.

Haber

Genç kadronun bu sezon en skoreri ise 28 yaşındaki tecrübeli isim Anna Kovacs. Macaristan Ligi’nde bu sezon, şu ana kadar 10 maçta 61 gol kaydeden Kovacs takımına güveniyor. “Bence bu grup en dengeli gruplardan birisi. Kimsenin kimseyi yenmesi sürpriz olmayacaktır ve bana kalırsa maçlar en fazla 3-4 farkla bitecektir.” diyor tecrübeli sağ oyun kurucu.

Takımın öncelikli hedefi bu sezon kesinlikle gruptan çıkmak. Takımın CEO’su Zsolt Abrok, “Amacımız her yıl kulübün konumunu stabilize edip bir sonraki yıl daha yukarıya taşımak. EHF Kupası’nda iki kez şampiyon olmuş ve bir kez finale kalmış bir takım olarak Avrupa’nın elitleri arasında yeniden kendimize yer edinmek istiyoruz. EHF Kupası’nda oynayıp yeteneklerimizi sergilemek bizim için büyük bir fırsat. Avrupa’ya bölgemizi ve şehrimizi de tanıtmış oluyoruz ve bu da bizim ekonomik olarak istikrar sağlamamıza yardımcı oluyor.”

Sezon başı takımdan ayrılanlar:

Anna Punko, Lotte Griegel (Nantes Atlantique Handball), Madalina Zamfirescu (SCM Ramnicu Valcea)

Bu sezon yeni transferleri:
Karsten Elke (BM Bera Bera), Szabina Karnik (MTK Budapest), Petra Vámos (NEKA), Mirtill Petrus (genç takımdan), Luca Poczetnyik (genç takımdan)

Geçmiş başarıları:

EHF Kupası Sahibi: 1994/95, 1995/96
EHF Kupası Finalisti: 1993/94
Macar Liginde Şampiyonluk: 1955, 1987
Macaristan Kupası: 1985, 1987, 1989, 1990, 1991

 

Bakmadan Geçme