Kastamonu ilk maçta istediğini alamadı

Kastamonu Belediyesi GSK, EHF Kadınlar Challenge Kupası finali ilk maçında İspanyol ekibi Rocasa Gran Canaria'ya kendi sahasında mağlup oldu. İstanbul'da oynanan karşılaşmayı yazarımız Dr. Altay Atlı, Hentbolhaber.net okuyucuları için değerlendirdi.

Kastamonu ilk maçta istediğini alamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Biz bir Avrupa kupasının Türkiye’ye gelmesini gerçekten çok istiyoruz. Muratpaşa Belediyesi iki kere bu büyük başarının kapısından dönmüştü. Kastamonu Belediyesi ise bu sene finale kadar yükseldi, ancak kendi sahasında oynadığı ilk maçta İspanya’dan Rocasa Gran Canaria’ya 29-25 yenilerek şansını zora soktu. Kupa elimizden uçup gitti mi? Hayır! İkinci maç 7 Mayıs’ta İspanya’da oynanacak. Kastamonu, dünkü maçta kötü oynadı, ancak karşısındaki takım yenemeyeceği bir takım değil. Gününde olan bir Kastamonu, Gran Canaria’yı deplasmanda da yenebilir. Yeter ki gerçek kapasitesini sahada ortaya koyabilsin. Dün bunu yapamadı, ancak ikinci maçta yapmaması için hiçbir sebep yok.

Haber

İstanbul’da Haldun Alagaş Spor Salonu’nun tamamen dolu tribünleri önünde ve gerçekten de bir Avrupa kupası finaline yakışır atmosferde oynanan maç denk güçlerin mücadelesi olarak geçti. Gran Canaria, Kastamonu’ya göre ne teknik ne de fizik kapasite açısından üstün bir takım değil, bunu sahada net bir şekilde gördük. Ancak Kastamonu maça tutuk başladı ve ikinci yarının belirli bölümlerine kadar bu tutukluğu üzerinden atamadı. Gran Canaria ise maçın başında skor üstünlüğünü yakaladı ve rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi.

Haber

Karşılaşmanın ilk dakikalarında art arda gelen Kastamonu hücumlarında Gran Canaria ve İspanyol milli takımı kalecisi Silvia Navarro Gimenez’in kurtarışları gole izin vermeyince, ev sahibi takım bir türlü skor üretimine başlayamadı. Kastamonu’nun ilk golü geldiğinde skorbord 4 dakika 40 saniyeyi gösteriyordu. Aynı dakikalarda Gran Canaria, Almudena Rodriguez’in Kastamonu savunmasını ortadan delerek girdiği pozisyonlarda bulduğu gollerle farkı açmaya başladı. 10. dakikada iki olan fark, 20. dakikada dörde çıktı. Hücum formasyonlarında zorlanan, hızlı hücuma çıktığı zamanlarda da bunlardan verim almayan Kastamonu, maçın ilk 20 dakikasında sadece dört gol kaydedebildi. Anastasia Sinitsyna’nın sol oyun kurucudan savunmayı zorladığı pozisyonlar da yeterince sonuç vermedi.

Haber

Maçın ilk devresinde Gran Canaria daha dinamik bir savunma yaparken, devrenin sonlarına doğru Kastamonu’nun daha hızlı çıkmaya başladığını gördük. Bunun sonucunda maçın son dakikalarında Kastamonu’dan art arda goller geldi ve takımımız farkın daha da açılmasını engelledi. İlk devre 14-9’luk skorla konuk ekibin lehine sonuçlandı.

İkinci yarıya Kastamonu çok iyi başladı. İyi savunma ve kazanılan topların hızlı hücuma dönüştürülmesi ile Kastamonu’nu etkili olmaya başladı. Gran Canaria, ilk dakikalarda buna etkili bir şekilde karşılık verdi, hatta 37. dakikada farkı altıya kadar çıkardı. Ancak bu devrede Kastamonu’nun daha iyi savunma yapması ve ilk devrede kendisinden beklenen oyunu ortaya koyamayan kaleci Sonja Bajraktaroviç’in arka arkaya kurtarışları Gran Canaria’nın hızını kesti. Dönen toplar, Emilia Carbune ve Martina Paviç’in hızlı hücumlarıyla Kastamonu hanesine gol olarak yazıldı. Bu dakikalarda Carbune, sağ kanattan da goller bulurken, Serpil İskenderoğlu ile Yeliz Yılmaz’ın da gayretleri sonuç getirmeye başladı. Neticede 49. dakikaya geldiğinde fark bire kadar indi, bu dakikada skorbord Gran Canaria lehine 22-21’i gösteriyordu.

Haber

Bu noktada Kastamonu rakibine son darbeyi vurup devirebilirdi. Ancak takımımız kazandığı ivmeyi sürdüremedi. Tekrar basit hatalar başlayınca Gran Canaria rövanşa mümkün olduğunca avantajlı bir skor götürebilmek amacıyla iyice yüklendi, maçı da dört farkla 29-25 kazandı. Günün en skorer oyuncuları Gran Canaria’dan sekizer golle orta oyun kurucu Maria Lujan Suarez ile Almudena Rodriguez, Kastamonu’dan ise yedi golle Emilia Carbune oldular.

Haber

Maçtan sonra görüşlerini aldığımız Kastamonu Belediyesi GSK antrenörü Osman Kalyoncu, bugün kötü oynadıklarını söylerken rövanş ile ilgili olarak “o günü orada yaşayacağız” dedi. Gerçekten de kupaya kimin uzanacağını takımların 7 Mayıs’ta sahada sergileyecekleri performans belirleyecek. Kastamonu’nun kendi sahasında dört farklı yenilmesi tabii ki hiç de olumlu bir durum değil. Gran Canaria büyük bir avantaj sağladı. Ancak güçleri birbirine denk iki takımdan bahsediyoruz. Gran Canaria, İstanbul’da dört farkla kazanabiliyorsa, Kastamonu’nun da Las Palmas’da beş farklı kazanması hiç de şaşırtıcı olmayacaktır. Yeter ki Osman Kalyoncu’nun öğrencileri gerçek güçlerini ortaya koyabilsinler, tüm yeteneklerini sergileyebilsinler…

Haber

Haber

Haber


//

Bakmadan Geçme