'Kastamonu Spor tarihinde en başarılı dönemini geçiriyoruz'

Kastamonu Belediyesi GSK Fahri Başkanı, Türkiye Hentbol Federasyonu Eski Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, Kastamonu Belediyesi GSK'nin hafta sonu oynayacağı Avrupa maçlarını değerlendirdi.

YILMAZ ACAR DAVUT/HENTBOLHABER.NET – Çapraz değerlendirmesinde, Belediyespor’un Avrupa müsabakalarının yanı sıra lig maratonunu ve Türkiye Kupası mücadelelerine de değindi. Kastamonu’daki hentbol faaliyetlerine de değinen Bilgehan Çapraz, Süper Lig yolundaki Artsam Koleji Spor Kulübü ve düşme potasındaki Ayyıldız Spor Kulübü’yle ilgili de açıklamada bulundu. Kastamonu’nun, spordaki en başarılı dönemini geçiriyoruz diyen Çapraz; “Kastamonu’nun spor tarihinde en başarılı dönemini geçiriyoruz. Futbol, Hentbol ve diğer branşlarla beraber başarılı bir dönemden geçiyoruz. Hem ülke içinde futbolla hem de uluslararası arenada hentbolla başarıdan başarıya koşuyoruz. Sporun var oluş sebebi öncelikle sevgi birlik beraberlik, bunların birlikteliği ilin geleceğine çok büyük yansımasını sağlamak. Önemli olan bu başarıları da birlik beraberlikle pekiştirmemiz. Bu sinerji de hem sahaya yansısın hem de şehrin spor harici sanayisinden ticaretine yansısın. Bu günleri bizim iyi değerlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“Birliktelik başarıya yansıdı”
Kastamonu Belediyesi GSK’nın hafta sonu oynayacağı Avrupa çeyrek final maçlarını değerlendiren Çapraz, birlikteliğin başarıya yansıdığını söyledi. Çapraz; “Hafta sonu Challenge Cup Çeyrek Final karşılaşmasında Hollanda takımıyla karşılaşacağız. Bu karşılaşmadan önce zorlu bir Polonya takımını geride bıraktık. Ben Kastamonu Belediyespor takımını şahsım olarak ve yıllardır bu camianın içinde olarak final oynayacağını düşünüyorum. Bunun için de yapılması gereken şeyleri Kulüp Yöneticileri ve Belediye Spor İşleriyle birlikte yapıyoruz. Takımımız Lig’de de zorlu bir maraton geçiriyor. Bunların hepsinin üstesinden başarıyla gelecektir. Burada gerçekten Belediyespor Yönetimi ve Belediye kanadına ayrı bir parantez açmak lazım. Çok özverili bir şekilde yönetim sergilediler. Tüm kulüp yöneticilerine teşekkür ediyorum. Başta Belediye Başkanı Tahsin Babaş olmak üzere güzel bir birliktelik sağlandı. Bu birliktelik de görüldüğü gibi başarıya yansıdı. Bundan sonra bence ciddi iki başarı sağlanacak. Futbol takımımız 2. Lig’e ve Hentbol takımımız kendi liginden ziyade tarihte olmamış Kastamonu’ya Avrupa Kupası’nı getirmek olacak. En azından final bile oynaması çok büyük başarı olacak. İnşallah bunu da başaracağız” ifadelerini kullandı.

“Başarıyı göğüsleyeceğiz”
Zorlu Süper Lig ve Kupa maratonuna değinen Çapraz, “Başarıyı göğüsleyeceğiz” dedi. Çapraz; “Bu yıl 5 tane takım Lig’e çok büyük yatırımlar yaparak sezona başladı. Yatırım yapan takımların mücadelesinde görüldüğü gibi takımların oynadığı mücadeleler ve performanslar skorları belirliyor. Takımların derinliği yani kadrosunun da ki genişlik buna etken oluyor. Belediyespor’umuzda kadro derinliğinde eksiklerimiz görünse de çok iyi bir takımız. Türkiye Kupası’nda da takımımızın final oynayacak güçte olduğunu biliyorum ve yürekten inanıyorum. Yeter ki bu noktada sporculara yönetime ve şehre bu birlik beraberliği sağlatmak. Bu saatten sonra teknik taktik gibi konular ikinci planda kalıyor. Artık yapacağımız tek şey motivasyon, birlik beraberliği ve sinerjiyi sahaya yansıtmak. Başarıyı da bu şekilde göğüsleyeceğiz” dedi.

Çapraz’dan Artsam ve Ayyıdız’a ayrı parantez
Kastamonu’yu 1’inci Ligde temsil eden Artsam Koleji Spor Kulübü ve Ayyıldız Spor Kulübü’ne ayrı parantez açan Bilgehan Çapraz; “İlimiz hentbolda Süper Lig haricinde temsil eden Artsam Koleji var ve ciddi yatırımlarıyla alt yapısıyla öne çıkıyor. Ellerine sağlık diyorum. Başarılı işler yapıyorlar. Alt yapıyla beraber Lig’de olmaları beni daha çok mutlu ediyor. Lise takımları Türkiye 3.’sü oldu, gerçekten çok büyük bir başarı. Küçük olsun bizim olsun değil biz büyük olsun diyoruz. Hepimizin olsun istiyoruz. Ellerine sağlık güzel bir başarı. Devamlılığı gelecek ve inşallah bu sene onlar da Süper Lig’e çıkarak bizi ayrıca mutlu ederler, gururlandırırlar. Bizlerin kalbi onların başarısı için atıyor. Ayyıldız’ın da ligde kalmasını istiyoruz. Bir alt ligde de Gençlik Sporumuz var. Bunlar bizim takımlarımız ve önemsiyoruz” cümlelerini kullandı.

“Alt yapıyla geleceğe güvenle bakıyoruz”
Sporda alt yapının önemine vurgu yapan Bilgehan Çapraz; “Bilindiği gibi spor dallarında alt yapınız olduğu zaman ileriye yönelik, kalıcılık bakımından geleceğe güvenle bakabiliyorsunuz. Günü birlik transferler yapmak da tabi ki başarı için şart, iyi oyuncular gelmeli ve rol model olmalı, takımı hareketlendirmeli. İzleyici bakımından da seyir zevkini yükseltiyor. Dikkat edin keyif veren izlenen spora yatırım yapılıyor. Keyif almadığınız zaman yatırım yapılmaz. Bu bir bütün olarak düşünülür” dedi. Alt yapı olduğu zaman takımların maddi olarak yorulduğunda belli bir standartta ilerleyebileceğinin altını çizen Çapraz, Belediyespor’dan örnekle bu konuya açıklık getirdi. Çapraz; “Kastamonu Belediyespor önümüzde ki sezon diyecek ki bu sezon ben maddi olarak yoruldum. Bu sene yatırım yapmayacağım. Belli standartta gitmek istiyorum. Dese bile, kendi gelirleriyle bir takım kurmuş oluyor ve bu da sürekliliği artırıyor. Alt yapı olması bu yönden iki idareci ya da yöneticinin iki dudağı arasından bir kulüp olmaktan da çıkıyor. Alt yapı çok emek gerektiren, karşılığını da uzun vadede alınabilecek bir yapıdır. Biz, çok fazla kısa vadede bir şey göremiyoruz. Ama ileride faydası ve kazancı iyi bir şekilde karşılıyor. Alt yapı kendi şehrimin insanından olması gerekiyor. Şehrimizdeki halkımızın spor yapmasını ve sporcu yetiştirmesini istiyorum” dedi. 

“Kastamonuspor şehrin markasıdır”
Kastamonuspor’un şehrin markası olduğunun inkar edilemeyeceğini belirten Çapraz, hem Kastamonuspor’un hem Kastamonu’da sporun olması gerekliliğini vurguladı. Şuanda da bu gerekliliğin aslına uygun şekilde yürütüldüğünü belirten Bilgehan Çapraz; “Hem Kastamonuspor hem de Kastamonu’da spor diyorum. Kastamonuspor bu şehrin markasıdır. Bunu kimse inkar edemez ve değiştiremez. Sporda Futbol ayrı bir dünyadır. Kesinlikle de olmalıdır ve Kastamonu’da spor da olmalıdır. Bunların hepsi bir arada gidebilir. Gidiyor da. Her şey başarıyı paylaşmaktan geçiyor kısacası. Başarı benim denilemez, bu şehrin başarısıdır. Allah razı olsun önüne düşenlerden” dedi.




Bakmadan Geçme