Kastamonu’dan altyapıya yeni soluk

Kastamonu ilinde hentbol altyapısında yeni bir yetenek taraması projesi hayata geçiriliyor.

Kastamonu ilinde hentbol altyapısı için bir yetenek belirleme projesi hayata geçiriliyor. “Kastamonu Hentbol Fabrika” adı verilen çalışmaya destek verenler arasında Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu Belediyesi Spor Kulübü bulunuyor.

Projeyle ilgili çalışmaları yürüten Kastamonu Belediyesi SK Antrenörü Osman Kalyoncu, yapılan çalışmalar ve projeyle ilgili şu detayları aktardı: “Kastamonu’nun sert iklimsel şartlarına rağmen 17 tane 3. ve 4. sınıf ilkokuldan 3179 öğrencinin fiziksel ve motorsal özellikleri test edildi. Bu öğrencilerden 1440’ı “yetenekli” olarak belirlenip, kendileri bilgilendirildi. Bu çocukların antrene edilmesi için Kastamonu Üniversitesi’nden başvuran 80 kişi hentbol eğitimi aldı. Proje kapsamında da bu eğitimlerin devam etmesi planlanıyor.”

Haziran ayında tüm okulların katılımı ile minik sporcuların “Mini Hentbol Şenliği” organizasyonu ile hentbola kazandırılmaya çalışılacağını belirten Kalyoncu, hentbola kazandırılan bu sporcuların en az 20 kulüp ile müsabakalara katılacağını kaydetti. Osman Kalyoncu; “Ayrıca her okul kendi bünyesinde okul müsabakalarına katılacaklar. Devamlılığı planlanan bu proje ile özelde Kastamonu, genelde Türk hentboluna katkı sağlanacak” dedi.

Antrenör Osman Kalyoncu Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Valisi Şehmuz Günaydın, Kastamonu Belediyesi SK Başkanı Hüdaver Eski ve THF Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz şahsında projeye destek veren kurumlara teşekkür ettiklerini belirtti.

“Kastamonu Hentbol Fabrika” projesinin tanıtımı 14 Mart Cumartesi günü Kastamonu Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme