Kastamonu’nun ilk Türkiye Kupası zaferi

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde sezonu şampiyonlukla tamamlayan Kastamonu BLD GSK Türkiye Kupasını’da müzesine götürmeyi başardı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Eskişehir’de oynanan müsabaka da İzmir Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Kastamonu BLD GSK sahadan 31-25 galip ayrılarak tarihinde ki ilk Türkiye Kupası’nı kazandı.

Maçın ilk yarısı karşılıklı gollerle büyük çekişme içinde geçti. Son 1.5 dakikaya kadar skordaki denge bozulmadı. Devrenin kalan bölümünde İzmir Büyükşehir Belediyespor’un hücumlardan boş dönmesinden yararlanan Kastamonu Belediyespor farkı 3 gole kadar çıkardı. Devrenin son 40 saniyesinde Kastamonu Belediye adımlama hatası ile  hücumdaN boş dönünce bu fırsatı değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyespor farkı 2 gole indirdi. Bu sonuçla devre 14-12 Kastamonu BLD lehine sonuçlandı. 

Maçın ikinci yarısına hızlı giren taraf Kastamonu BLD GSK goller buldu. Farkı açan Kastamonu BLD GSK rakibinin yakalamasına izin vermedi. Üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdüren Kırmızı-Siyahlılar sahadan 31-25 galibiyetle  ayrıldı.

Bu sonuçla Türkiye Kupası tarihinde ilk şampiyonluğunu kazanan Kastamonu BLD GSK sezonu çifte kupayla kapadı.

Eskişehir’de kazanılan kupa, Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün ilk Türkiye Kupası zaferi oldu.

MAÇIN ÖZET HABERİ

Bakmadan Geçme