Kastamonu’yu yıkan istatistikler

Hentbol Kadınlar Süper Ligi 6.haftasında Yenimahalle Belediyespor, şampiyonluk yolunda rakibini, Kastamonu’da 770 gün sonra devirdi.

ÖZEL HABER / HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nin beklenen maçında gülen taraf 29-31 ile Yenimahalle Belediyespor oldu.

Müsabaka öncesi Kadın hentbolunda her ne kadar favori olmaz deseler de, kağıt üstünde Kastamonu Belediyespor favori olarak gösteriliyordu. Nitekim maçın ilk devresi geride kaldığında 17-14 ile ev sahibi ekip oyunda üstün olan taraf idi.

Maçın ikinci devresi ile birlikte oyunda daha önceki müsabakalarda ki istatistikler devreye girmeye başladı. 

Kastamonu Belediyespor maçına kadar Yenimahalle Belediyespor’da takım skoruna %25,8 ile katkıda bulunan Bilge Öztürk ile %16,1 katkıda bulunan Beyza Karaçam devreye girdi ve takımlarının galibiyetinde önemli rol oynadılar. Kastamonu Beeldiyespor maçı sonrası  Bilge Öztürk oranını 10 gol ile 27,4’e çıkarırken, Beyza Karaçam’ın takım skoruna katkısı %19,4 oldu.

Kaleci olarak Fatma Ay Babür, %35’lik performansı ile maça damga vurdu. 16 kurtarışa imza atan Fatma Ay Babür galibiyette önemli rol oynayan oyuncuların başında geldi.

7Metre istatistikleri de kritik dakikalarda sonuç verdi. Kastamonu Belediyespor maçı öncesi %70 7metre başarı oranı olan Yenimahalle Belediyespor, kazanmış olduğu 5  7metre atışının 4’ünü gol ile sonuçlandırdı ve %80 7metre başarılı atış oranı ile genel Türkiye Liginde ki oranını yükseltmiş oldu.

Hentbol Kadınlar Süper Ligi atılan gol ortalaması 28,4 iken Yenimahalle Belediyespor 31 gol ile ortalamanın üzerinde gol atarak güçlü rakibi karşısında galibiyete uzandı.

 

Bakmadan Geçme