Kazanan İzmir Hentbolu Oldu

Bayanlar Hentbol Süper Ligi’nde iki İzmir ekibinin mücadelesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi’ni yenmeyi başardı.

Celal Atik Spor Salonunda oynanan İzmir Derbisine Hentbol Severlerde yoğun ilgi gösterdi.

Müsabakayaher iki ekipte temkinli başladı. İlk goller karşılıklı  olarak maçın4.dakikası içerisinde geldi. Her iki ekipte kanat pozisyonlarındanyakalamış olduğu fırsatları değerlendiremez iken, Kaleciler, Konak Belediyespor’da Daria(Dasha) Motvienko ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’da Berna Zor,karşı karşıya pozisyonlarda kalelerinde topun filelerle buluşmasınaengel oldular. İlk yarının son dakikalarına doğru oyunda daha az hatayapan taraf Konak Belediyespor olurken , ilk yarıyıda 11-10 önde kapadı.Özellikle Konak Belediyespor’da 77 Forma numaralı TANJA VUCKOVİC ilk yarıda da ortaya koyduğu performans ile takımına en çok katkı sağlayanlardandı.
 

Haber

2.Yarının ilk bölümünde Konak Belediyespor ağırlığı ortaya çıktı. Tecrübeli oyunculardan kurulu Konak Belediyespor , Tanja , Fatma , Ayfer , Çiğdemile etkili olurken maçı 5 sayı farka kadar çıkardı. Ancak 2.Devreninikinci bölümünde İzmir”in yedek bankından gelen sporcuları maçıçevirdi. Özellikle Şeyma Atasever ve Sibel Karamekemaçtaki farkın kapanmasına ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’un 1 sayıöne geçmesine büyük katkı koydular. Maçın son saniyelerine kadar büyükbir heyecan yaşanırken, müsabaka hep başa baş devam etti. Son saniyeleriçerisinde yakalamış olduğu gol şansını iyi değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyespor 22-23 öne geçti. Son 15 saniye kala hücum hakkıelinde olan Konak Belediyespor, İzmir Büyükşehir Belediyespor’da FatmaAtalar’ın yapmış olduğu faul sonrası sürenin 29.58’de serbest atış hakkıkazandı. Son serbest atışı organize, planlı bir şekilde kullanan KonakBelediyespor’lu hentbolcular, topu filelerle buluşturmasına rağmen , topkale çizgisini geçmeden çalan, maçın bitiş düdüğü ile maçtan 22-23mağlup ayrılan taraf oldular.
 

Haber

Haber

Maçtan mağlup ayrılan Konak Belediyespor’da Kaleci Daria(Dasha) Motvienko ‘nun gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyespor’lubayanlar maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir sevinç yaşadılar.
 

Haber
 

Konak Belediye Spor Kuılübü – İzmir Büyükşehir Belediyespor 22-23

Hakemler: Fırat BEYDE , Hasan KAYGUSUZ

İlk Yarı:11-10

Konak Belediyespor : Daria , Duygu  , Çiğdem 3 , Tamara1 , İlkyaz , Elif , Ceren , Merve ,Fatma3,  Ayfer 7  , Büşra , Ece 2  ,Selin , Tijana  ,  Tanja 6

Antrenör: Melih Dülgerkaraoğlanoğlu

İzmir Büyükşehir Belediyespor: Berna ,  Esra , Aslı 2, Gonca 1, Seda 1, Yağmur, Kübra 2, Fatma 2,Yasemin Güler 3, Şeyma 3, Gülsüm 3, Sibel 6, Esin, Yasemin Kaya , Özlem , Burcu

Antrenör: Celal Gençoğlu

HaberHaber

Haber

Bakmadan Geçme