Kemal Durak: 'Taşıma suyla değirmen dönmez'

Artsam Koleji, Kadılar Süper Ligdeki ilk yılında başarılı sonuçlar istiyor.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – Süper Lig ekibi Kastamonu Artsam Koleji Spor Kulübü Teknik Direktörü Kemal Durak, sezon hazırlıkları hakkında bilgiler verdi. Kastamonu’da daha önce çalıştığını ve Kastamonu’nun yapısını bildiğini söyleyen Durak,  ilimizin değerlerinin de farkında olduğunu söyleyerek alt yapı vurgusu yaptı. Taşıma suyuyla değirmen dönmez diyen Durak, Süper Lige oyuncu kazandırmanın kendisini mutlu edeceğini söyledi.

Tecrübeli teknik adam kamp çalışmalarını değerlendirerek; “İkinci hazırlık dönemine başladık. Dayanıklılık noktasında çok farklı değerlerde sporcularımız var, bu bir problem, hazır değiliz. Kısa süre içinde, planlı programlı çalışmalarımız devam edecek. Değerlerin istediğimiz noktaya gelmesi için 10 günlük bir sürece ihtiyacımız var. Salonda da belli bir programımız var. Sabah dayanıklılık antrenmanından sonra kuvvet çalışması yapıyoruz. Dayanıklılık ve kuvvet olmadığı zaman üstüne sürat, süratte devamlılık, kuvvet kuvvete devamlılık, çabuk kuvvetliliği koyamıyorsunuz. İkinci hazırlık döneminde bunların üzerinde ivedilikle duracağız. Liglerin başlangıç tarihi yaklaştı, öncelikli 27-30 Ağustos tarihleri arasında Türkiye Kupası maçları var. Hazırlık süreci 2-3 ay sürmeli ama biz bir ay içinde günde 3 idman yaparak hazırlanıyoruz” dedi.

“PLANLI ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR”  

Kulüp yönetimiyle ortak değerlerinin olduğunu aktaran Durak; “Ortak değerlerimizi burada gördük. Yeni bir yapı yaratmak önceliğimizdir. Sporcuların seçimi de yapıldı. Bir iki eksiğimiz var onları da tamamladıktan sonra bir kamp düşüncemiz var o gerçekleşecek. Türkiye Kupası öncesinde de bir iki maç yapıp eksiklerimizi göreceğiz.  Planlı çalışmamız sürüyor. Kastamonu’yu en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kastamonu’yu tanıyorum. Yıllar önce burada çalıştım. Yapıyı tanıyorum, değerleri biliyorum. Bunlar bizim için avantaj. İlk hedefimiz ligde kalmak” ifadelerini kullandı.

“DEĞERLERİMİZİ BİLİYORUZ”

Konuşmasında sık sık alt yapının önemine vurgu yapan Durak; “Ben taşıma suyla değirmenin dönmediğine inanıyorum. Bir misyon üstlenip buradaki potansiyeli harekete geçirmek lazım. Çünkü buradaki değerleri görüyorum, o gençlik var. Alt yapıya önem verip Kastamonu’nun kızlarını yetiştirebilirsek, ne mutlu bize” diyerek sözlerini noktaladı.

Bakmadan Geçme