Kemalpaşa’da Neslihan Rüzgarı

Kemalpaşa Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Bayan Hentbol takımı kaptanı Neslihan Çalışkan, 2 yıldır davet edildiği Milli Takım kamplarının sonuncusunda, Bulgaristan’da düzenlenen U17 Hentbol Balkan Şampiyonasında Ay Yıldızlı formayı giyerek büyük bir başarıya imza attı.

İki Yıldır, U17 Hentbol Bayan Milli takım kamplarına davet edilen ve bugüne kadar Ay Yıldızlı formayı giyemeyen Neslihan, büyük bir azimle çalışarak son davet edildiği milli takım kampında gösterdiği performansla Ay Yıldızlı formayı giyerek ,Kemalpaşa’nın gururu oldu.

Bulgaristan’ın Burgas şehrinde gerçekleştirilen Balkan Şampiyonasında, ay yıldızlı takımımız turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Turnuvanın birinci gününde Makedonya’yı 29-18 yenen millilerimiz, ikinci günde Kosova ile karşılaştı. Bu maçı da farklı bir skorla (51-19) kazanan takımımız, turnuvanın finalinde ev sahibi Bulgaristan ile karşılaştı. Rakibini 29-18’lik skorla geçen Millilerimiz, bu sonuçların ardından 2013 U17 Balkan Şampiyonu oldu.

Haber

Makedonya ve Kosova maçlarında Milli Formayı giyen Neslihan, her iki maçta da 2’şer gol kaydetti. 16 yaşında ve 1.82’lik boyu ile, büyük kulüplerin radarında olan Neslihan’ın, oynadığı pozisyonda (Oyun Kurucu) Türkiye’nin en iyi hentbolcuları arasına girebilecek kapasitede olduğu belirtildi. Kemalpaşa Belediye Gençlik Spor Kulübü Hentbol Takım Antrenörü Tolga Köybulan, Neslihan’ın ay yıldızlı formayı giymesinden büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Köybulan, "Neslihan yıllardır bıkmadan, usanmadan çalıştı. Bu güne kadar 9 milli takım kampına çağrıldı ve maalesef milli formayı bir türlü kapamadı. Ancak Azmin zaferi diyebileceğimiz bir şekilde çalışmasına devam etti ve Milli Takım formasını kaptı. Ben oyuncumla gurur duyuyorum. Takımımızda Neslihan gibi bir çok oyuncuda milli takım kampına çağırılıyor. Onlarında bir gün mutlaka ay yıldızlı formayı giyeceklerine hiç şüphem yok. Bu kadar kısa süre içerisinde Hentbol gibi zor bir branşta Kemalpaşa’nın adını ülkemize duyurmak bizleri sevindiriyor. Başta Kemalpaşa Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı olmak üzere, bizlere her türlü desteği veren Kulüp yöneticilerimize ve oyuncularımızın velilerine teşekkür ediyorum. Bu gurur hepimizin. Bu takım hepimizin. Tüm Kemalpaşa’nın takımımıza desteğini bekliyorum." dedi.

Milli Formayı ilk kez giyen Neslihan‘da, "Çok mutluyum. Hep hayalini kurduğum ancak bugüne kadar başaramadığım milli formayı sonunda giydim. 9 kez milli takım kampına katıldım ve sonunda ay yıldızlı formayı kaptım. Oynanan müsabakalarda gol atmak beni ayrıca mutlu etti. Amacım, artık ay yıldızlı forma ile daha çok turnuvalara katılmak ve hem kulübümün, hem de Kemalpaşa’nın adını tüm Türkiye’ye duyurmak. Benim bugünlere gelmemde emeği olan Tolga ve Abdullah Köybulan hocalarıma teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bizlere verdiği değer ve destekten dolayı Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı’ya, kulüp başkanımız Mustafa Küçüker ve Hentbol Şube Sorumlumuz Barış Özdemir’e de teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Kemalpaşa TV

Bakmadan Geçme