Kemalpaşa’nın Mudanya zaferi

Türkiye Hentbol Ligi, Bayanlar 2. lig A grubunda mücadele eden Kemalpaşa Belediyesi Gençlik Spor Kulübü deplasmanda Bursa Mudanya Spor’u 18-21 yenerek 2 puanın sahibi oldu.

Ligde bugüne kadar oynadığı müsabakalarda, iki galibiyet ve bir mağlubiyet alarak grubunda averajla 4. sırada bulunan Bayan Hentbol Takımı, geçtiğimiz hafta Bursa Mudanya deplasmanından 2 puanla dönerek gruptaki iddiasını sürdürdü. İkinci maçında grubun favorisi Bursa Osmangazi Belediyespor takımına kendi evinde farklı mağlup olan İzmir Temsilcisi, deplasmanda aldığı galibiyet ile gruptan çıkma iddiasını sürdürdü. Kemalpaşa Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Tolga Köybulan, deplasmanda alınan 2 puanın çok önemli olduğunu söyledi. Köybulan, "Grubumuzda güçlü takımlara karşı mücadele ediyoruz. Geçtiğimiz hafta kendi sahamızda aldığımız mağlubiyeti unutturmak, hem de iddiamızı sürdürmek için deplasmanda önemli bir müsabakaya çıktık ve galip geldik. Maç öncesi takımımızla birlikte 10 Kasımda Uu Önder Gazi Mustafa Kemal’i andık. Düzenlenen resmi törene takım olarak katıldık. Müsabaka ile ilgili olarak, öncelikle Mudanya seyircisine, teknik ekibine ve takımına çok teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bizleri çok iyi ağırladılar, ilk kez böylesine bir seyirci topluluğuna karşı mücadele ettik. Muhteşem bir seyircisi var. Hentbolu seviyorlar. Bizlere de destek verdiler. Her iki takımda kazanmak için mücadele etti. Seyir zevkinin en üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Sonuçta kazanan taraf biz olduk ve mutluyuz." dedi.

Gelecek hafta kendi sahasında Uşak Spor Kulübü ile oynayacakları maçın hazırlıklarına başladıklarını da ifade eden Köybulan, "Dördüncü maçımızı, kendi sahamızda pazar günü Genç Uşak Spor ile oynayacağız. Aynı puana sahip iki takımın mücadelesi olacak. Takımımızda geçtiğimiz hafta içinde oynanan müsabakada zeminden dolayı sakatlanan pivotumuz Zeliş’in durumu ciddi görünüyor. MR sonuçlarını bekliyoruz. En az iki hafta takımımızı yalnız bırakacak. Bunun dışında Dilvin Şenoğlu‘nun da sakatlığı geçti. Mudanya maçında kendisini 5 dk. kadar oynattık. Yavaş yavaş maç eksiğini gidermeye çalışıyoruz. Öte yandan yeni bir sistem ile oynadığımız için bazı bariz hatalarımız olmakta. Takım bu sürece uyum sağlıyor. Mudanya gibi bir deplasmanda galip geldik. Az gol yedik. Tabi ki kalecimiz Duygu’da çok formda. Deplasmandaki maçta gerçekten çok iyiydi. Sevim ve Meliş’te Mudanya maçında iyi bir performans sergilediler. Kendi sahamızda oynayacağımız maça ben tüm Kemalpaşa’lıları bekliyorum. Seyirci bu sporda da çok önemli bir faktör. Desteklerini bizlerden esirgemesinler." dedi.
 

Bakmadan Geçme