'Kezilabda Szeretlek' and 'Rukomet ja volim'

Zeynur Pehlivan, 'Kezilabda Szeretlek' and 'Rukomet ja volim' adlı köşe yazısı ile 2014 Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonasını ele aldı.

Zeynur Pehlivan’ın yazısı şu şekilde:

"Hentbolda yeni heyecan bu cümlelerlebaşlıyor. “Handball, I love you” ya da  ‘Kezilabda Szeretlek’ and ‘Rukomet javolim’..

Macaristan ve Hırvatistan’da düzenlenecekolan Hentbol Bayanlar Avrupa Şampiyonası bu hafta sonu başlıyor.

7-21/12/2014 tarihleri arasında oynanacakolan müsabakalar, Macaristan ve Hırvatistan’ın altı şehrinde yapılacak.Macaristan’da Györ, Debrecen ve Budapest, Hırvatistan’da ise Varazdin, Osijek veZagrep kentlerinde oynanacak.

İlk grup maçları Györ, Debrecen, Varazdinve Osijek’te oynanırken, Ana gruptaki maçlar ise Debrecen ve Zagrep’teoynanacak. Final maçları da, geçen sene Bayanlar FİNALFOUR’a ev sahipliği yapanPapp Laszlo Sportarena’da, yani Budapest’te oynanacak.

Avrupa Şampiyonasında ilk maç 07.12.2014tarihinde saat 18:00’de İspanya ve Polonya arasında oynanacak.

16 ülkenin yer aldığı, 6 şehirde ve 47maçın yapılacağı Avrupa Şampiyonasında gruplarda şu takımlar mücadele edecek.

 

 

 

GRUP A

GRUP B

GRUP C

GRUP D

Macaristan

 

Norveç

 

İsveç

 

Karadağ

 

İspanya

 

Danimarka

 

Almanya

 

Fransa

 

Rusya

 

Romanya

 

Hırvatistan

Sırbistan

Polonya

 

Ukrayna

 

Hollanda

 

Slovakya

 

 Haber

2010 yılında, bu  büyük organizasyonudüzenlemek için ilk başvuran iki ülke  aslında Slovenya ve Türkiye’dir. Ancakher iki ülkede daha sonra bu isteğinden vazgeçmiş ve  bunun neticesinde EHFşampiyonanın yapılacağı ülkeye karar verememişti. Daha sonra Hırvatistan,Macaristan, İsveç ve İzlanda bu organizasyona talip olmuş ve 2011 yılı EHFdeğerlendirmesi sonucunda bu turnuvayı düzenleyebilecek en iyi ülkeler olarakMacaristan ve Hırvatistan seçilmişti.

İkinci kez, iki ülkenin düzenlediği turnuvaolarak tarihe geçecek olan bu turnuvayı Danimarka  ve Norveç 2010 yılındaorganize etmiş ve Norveç şampiyon olmuştu.

Norveç, bu şampiyonayı en çok kazanan ülkeolarak ilk sırada yer alıyor. Sadece 2000 yılında ilk dört takım arasınagiremeyen Norveç, 1998-2004-2006-2008-2010 yılında altın madalyayı boynunatakmayı başardı.

Bu şampiyonada Norveç’ten sonra en çok ülkemarşını dinleten diğer bir ülke ise Danimarka. Tam üç kez Avrupa Şampiyonuolarak ilk sırayı yer aldı.

2000 yılında kürsünün en üstünde yer alanMacaristan ve 2012 yılında Sırbistan’da ki finalde Norveç’i iki uzatmalarsonucunda yenen Karadağ ile birlikte bu şampiyonada Danimarka ve Norveç’tensonra, birer kez Avrupa Şampiyonasını kazanan takım olarak ismini yazdırmışdurumda.

2012 yılında Karadağ’a yenilerek ikinciolan Norveç takımının en önemli oyuncularından olan Heidi Loke milli takımdaoynamayacağını açıklamış, daha sonra tekrar döneceğini söylemişti. Ancak GyöriAudi ETO ve Norveç milli takımının vazgeçilmez kalecilerinden birisi olan vebebek beklediğini açıklayan Katrine Lunde’den yoksun olarak sahaya çıkacak.

Bir sürprizde, kendi ülkesinde düzenlenecekolan bu turnuvada oynayamayacak olan yine Györi Audi ETO ve Macaristan’ın enönemli oyuncusu olan ve Lunde gibi, hamile olduğunu açıklayan Anita Görbicz’de takımdaki yerini alamayacak.
Haber

2012 yılındaki Avrupa Şampiyonasında, uzunyıllar sonra Macaristan’a madalya kazandıran antrenör  Karl Erik Bohn’unvefatından sonra, Macaristan nasıl bir oyun sergileyecek, nasıl bir kadroylasahaya çıkacak, hepsi merak konusu..

Bu eksikliklerle Macaristan nasıl mücadeleedecek, Hırvatistan kendi evinde yapılan bu turnuvada erkek takımları kadarbaşarılı olabilecek mi, yine bir Danimarka-Norveç finalimi izleyeceğiz, ya daKaradağ veya başka bir takım, bir önceki turnuvada olduğu gibi bir sürpriz miyapacak, hep birlikte göreceğiz.

Yeni isimler, yeni salonlar, yenisürprizler ve heyecan dolu maçlarla 11. Avrupa Şampiyonası başlıyor. İyiSeyirler."

 

Bakmadan Geçme