Kielce, Köln biletini kaptı

Baba-Oğul arasındaki 'Dujshebaev derbisi' ilk maçta olduğu gibi yine 2 farkla baba Talant Dujshebaev'in galibiyeti ile sona erdi.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali ikinci ayağında Polonya ekibi KS Vive Tauron Kielce Makedon ekibi HC Vardar’ı ilk devresi 16:14 biten mücadelede 33:31 mağlup ederek toplamda 55:51 ile dörtlü finale (VELUX EHF FINAL4) yükseldi.

Üsküp’te oynanan finalin birinci ayağında ilk yarı 11:11 berabere sona erse de karşılaşmada 20:22 ile gülen taraf deplasman ekibi olmuştu.

İlk maçta HC Vardar adına 2 gol kaydeden oğul Dujshebaev Polonya’daki maçta 9 gol atsa da takımı mağlubiyetten kurtulamadı.

Efsane hentbolculardan biri olan Kielce Teknik Direktörü Talant Dujshebaev, oğlu Alex Dujshebaev için savunmada öyle bir önlem almıştı ki genç Alex ilk golünü ancak 22. Dakikada atabildi. Bu dakikaya kadar HC Vardar’In skor yükünü Sergei Gorbok ve Igor Karacic sırtladı.

Vardar’ın savunma hattını ileri çekmesi ise bir başka kayıp olarak Makedon ekibin hanesine yazıldı. Aradaki boşluğu kullanarak 6 Metre’ye inen Kielce bu hatayı affetmedi.

Maçın son dakikaları Kielce kalecisi Szmal’ın büyüleyici kurtarışları, top çalmalar ve sert müdahalelerle oldukça hararetli geçti. Mücadelenin son golünü ev sahibi adına Manuel Strlek kaydetti.

HC Vardar Teknik Direktörü Raul Gonzalez; “Dünyadaki en iyi takımlardan birine karşı mücadele ettik. Kielce’yi tebrik ediyorum. Her iki maçta da çok iyi oynadılar. Biz ise evde oynamanın avantajını kullanamadık” dedi.

Alex Dujshebaev ise; “Sadece bir maç kaybeden Kielce harika bir takım. Dönüm noktası olan anlarda beklediğimiz şekilde iyi oynayamadık ve bugün bunu yapamadığımız için kaybettik” dedi.

Kielce Teknik Direktörü Talant Dujshebaev; “Çok zor bir mücadele idi. Kazandığımız için mutluyum. Salonumuzdaki coşku Kielce’de çalışmaya başladığımdan bu yana gördüğüm en etkileyici atmosferdi. Oğlumun ve arkadaşımın takımının dörtlü finalde yer alamayacak olmasına üzgünüm” dedi.

Derleyen: Fulya Öktem

Bakmadan Geçme