Kiel’den hentbol nasıl oynanır dersi

THW Kiel ile Paris Saint-Germain, Şampiyonlar Liginin ilk haftasında yıllarca unutulmayacak bir maç oynadı.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF FINAL4’a en çok katılan takım olan THW Kiel, devler ligi sezonunun açılışında Paris Saint-Germain’i konuk etti.

2007, 2008, 2011,2012, 2014, 2015 yıllarında dünyanın en iyi hentbolcusu seçilmiş oyuncuları kadrosunda barındıran PSG, kadrosunun yarısından fazlası değişen ve genç transferleri ile sahaya çıkan Kiel’e mağlup oldu. 

19 yaşındaki gençler ile ‘olgun’ maestro Christian Zeitz ile sahaya çıkan Kiel; Karabatic, Hansen, Gensheimer, Stepancic gibi alev topları olan PSG’yi ezdi…

GENSHEIMER’E 10 GOL DE YETMEDİ

Uzun Bundesliga kariyeri boyunca Uwe Gensheimer, Kiel’in evi Sparkassen-Arena’da 12 defa oynadı. Hentbol kariyerinin tamamını Bundesliga’nın son şampiyonu Rhein-Neckar Löwen’de geçiren Gensheimer, bu maçlarda 10 kere mağlup oldu, bir beraberlik ve bir galibiyet aldı.

VELUX EHF Şampiyonlar Liginin açılış haftasında Pazar gününün son maçında Uwe Gensheimer, Paris Saint-Germain formasıyla Sparkassen-Arena’ya çıktı. Devler liginin en pahalı takımının yeni transferi Gensheimer, 10 gol atsa da THW Kiel karşısıda 11. mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.

Parkenin alev aldığı maç sonrası Mannheim’ın sevgili oğlu Gensheimer; “Maça gerçekten iyi başlamış olsak da oyunu kontrol edemedik. Kaybettiğimiz her topu Kiel hızlı hücuma çevirdi. THW’nin genç silahları ve Zeitz maçı aldı” dedi.

BU GENÇLER BİR HARİKA DOSTUM

10 binden fazla taraftarın tribünlerde yerini aldığı karşılaşmaya PSG hızlı başladı. Maçın ilk dakikalarında skor 1:4 oldu. Ancak THW’nin genç transferleri 19 yaşındaki İsveçli Lukas Nilsson, yine 19 yaşındaki Avusturyalı Nykola Bilyk ve 23 yaşındaki vatandaşı Raul Santos’un arka arkaya bulduğu 4 gol maçın en önemli dönüm noktası oldu, ki maçta pek skor avantajının el değiştirdiği pek çok kilit an oldu.  

Devler liginin en zor grubu olan A Grubu ilk maçında galip gelme mutluluğu yaşayan Kiel Teknik Direktörü Alfred Gislason; “19 yaşındaki çocukların PSG’ye karşı oynarken böylesine soğukkanlı olabilmesi tek kelimeyle olağanüstü. Bu gençler büyük yeteneğe sahip ve gelecekleri parlak” dedi.

Maçtan çok etkilendiği belli olan Bilyk; “Hayatım boyunca böyle bir atmosferde oynamadım. Müthiş eğlenceliydi. Ekibimiz yeni olmasına rağmen fantastik bir oyun çıkardık” dedi.

Kiel maça Olimpiyat Şampiyonu Niklas Landin ile başladı. Ardından kaleye Avrupa Şampiyonu ve Olimpiyat üçüncüsü Andreas Wolff geçti.

KIEL DÖRDÜNCÜ ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

PSG: KÖLN’DE PERİ MASALLARI GERÇEK OLABİLİR

MAESTRO DÖNDÜ

Nikola Karabatic, Mikkel Hansen, Uwe Gensheimer, Luka Stepancic, Jesper Nielsen, Daniel Narcisse… Bu isimlerle ve kalesinde hentbol tarihinin en büyük kalecisi olarak taçlandırılmış Thierry Omeyer ile Slovenya’nın büyük kalecisi Gorazd Skof olan Noka Serdarusic yönetimindeki PSG baskıyı sürekli artırarak bitime 10 dakikadan az kala farkı 2 sayıya çıkardı 22:24.

Ve sahneye Christian Zeitz çıktı. Veszprem’deki iki sezon ve iki Şampiyonlar Ligi finalinin ardından eve dönen Kiel efsanesi bu kritik anlarda farkı kapattı.

Hazır PSG şok olmuşken bir muhteşem hareket daha yapayım diyen 36 yaşındaki Alman yıldızın Christian Sprenger’e verdiği imkansız pas ile skor 27:26 oldu. Zeitz bitime 20 saniye kala maçın son golünü attı: 28:27.

Maçta topu son kullanan PSG oldu. Teknik faulden ötürü bir de serbest atış kazanan PSG’de bu son şansı Şampiyonlar Liginin son Gol Kralı Mikkel Hansen kullandı. Hansen’in atışını bloke eden Zeitz oldu. 

Christian Zeitz’ın Kiel’e döndüğü haberi siyah beyazlı taraftarları çok sevindirmişti. Zeitz’ın transferinin açıklandığı gün ‘THW Kiel’ ve ‘Christian Zeitz’ Twitter’da günün favori başlıklarından biri olmuştu. 

ANLATILMAZ YAŞANIR

Hentbolhaber.Net ekibi olarak maçın teknik hikayesini anlatmaktan imtina ediyoruz. Anlatılmaz, yaşanır diyoruz.

THW KIEL – PSG MAÇINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bakmadan Geçme