Kiel’in İntikamı Büyük Oldu

Hentbol Erkekler Şampiyonlar Liginde 9.Hafta, hafta sonu oynanan müsabakalar ile tamamlandı. Agron Hayrettin Şampiyonlar Ligi heyecanını sizler için yorumluyor.

Avrupa Şampiyonu Alman Kiel , büyük bir oyunla şimdiye kadar yenilmeyen Macar MKB Vesprem’i farklı yenerek intikamını aldı. Hatırlatalım ki Kiel , ilk maçta Macaristan’da beklenmeyen bir yenilgi almıştı.

Haber

Şampiyonlar Liginin sonlarına yaklaşırken sondan bir evvelki mücadelesinde  Polonya Şampiyonu Vive Kielce, Fransız Chambery’ye yenilmeyerek namağlup tek takım olarak kaldı. Makedonya şampiyonu Metalurg da , Rusya’ da St.Petersburg’a fark atarak büyük bir başarı kazandı. Berlin’in Tilkileri Fuchse Berlin ise , İsviçre’de Kaddeten Schafhausen’e kendi büyük gücünü gösterdi.

Haftanın maçında Avrupa Şampiyonu  THV Kiel , Sparkasse Kiel Arena’da, ikinci devrede fırtına gibi esip, Macar şampiyonu ve aynı zamanda grupta ki lideri  Vesprem’i büyük bir farkla yendi.(32-21) İlk maçta Vesprem’de ev sahibi ekip İspanyol Carlos Ortega’nın başarılı taktiği ile tek golle de olsa Kiel’i yenmeyi başarmıştı. Aynı zamanda kendi grubunda güzel bir form yakalayarak liderlik koltuğuna oturdu. Fakta Kiel’in oyuncuları ve İzlanda’lı Antrenör Alfred Gislasson , hep bu yenilgiyi düşünerek  öcünü almak istedi. İlk devrede Kiel daha başarılı oynuyordu. Fakat Macarlar kendi gücünü gösterdi .Kiel en çok Sırp İlic’in golleri ile 8-4 öne geçmeyi başarsada , misafir takım 14.dakikasında 8-8 beraberliği yakalamayı başardı. İlk dakikalarda bu maçta başarılı olan Kiel’in Kalecisi Thiery Omeyer, Nagi’nin liderliğindeki Vesprem’e devamında geçit vermedi. Bir kaç hızlı hucümu önleyerek ve yerleşik hucümda başarılı olarak en yi maçını oynadı.Böylece Kiel ilk devreyi 17-13 önde bitirdi.
 

Haber

İkinci devrede sadece 5 dakika geçtikten sonra Kiel fırtına gibi gelmeye başladı. Kiel 35.dakika ile 55.dakika arasında 12-2 gibi bir seri yakaladı. ThieryOmeyer tabi ki bu maçın yıldızı idi. Fakat Kanat Valur Sigurdson’da 7 gol , aynı Momir İlic 5 gol ve Filip Jicha 4 golle en skorer oyuncular olurken, Kiel’in başarısında tüm takımın payı büyük. Orta oyun kurucu Palmarsson , Daniel Narsis , pivot Toft Hansen , sağ oyun kurucu Vuyin , Christian Zeith , Ekberg , Sprenger hepsinin bu başarıda payı büyük. Vesprem bu yenilgiye rağmen +2 puan ile so haftaya giriyor ve Atletico Madrid’i kendi sahasında yenerse Liderliği garantilemiş olacak.

Polonya şampiyonu Vive Kielce tek yenilmemiş takım olarak C Grubundaki liderlik sevincini yaşıyor. Son maçında en kadar da olsa 36-32 Fransız Chambery’i Savoie Handball’ı yenmeyi başardı. Makedon şampiyonu Metalurg da St.Petersburg’u Rusya’da farklı yenerek(14-32) ikinciliğe büyük bir ölçüde şans yakaladı. Son maçta Bieringbro -Silkeborg Danimarka temsilcisi ile oynayacak. İşin enteresan tarafı Silkeborg son maçında Sloven Gorenye-Velenye’yi son anlarda yenerek Metalurg’a bu ikincilik şansını tanıdı.
 

Haber

Ve Barselona da Crotia Osiguranye Zagreb’i farklı yenerek D Grubunda ki liderliğini teyid etti. Aynı havada Berlin Tilkileri Fuche Berlin’de İsviçre’de Kaddeten Schafhausen’i yenip ikinciliği garantilediler. Dinamo Minsk’i kendi sahasında yenerek Pick Szeged de 4.cülük şansını yakaladı. Beyaz Rus takımı 3.cülüğü daha erken garantilemişti. Macarlar son maçında Berlin Fuchen’in konuğu olacak ve ne kadar da 2 puan üstünlüğü olsa da İsviçre’li Kaddeten Schafhausen Zagreb’i deplasmanda yenerse herşey gol avarajına kalacak.

Son olarak gelecek hafta sonu Şampiyonlar Ligi gruplarında son maçlar oynanacak ve en son 16 takım belli olacak.Daha sonra da kura çekimi ve yorumları ile karşınızda olacağız.

Agron Hayrettin
 

Bakmadan Geçme