KIF Kolding 14. Şampiyonluğunu kutluyor!

Beşiktaş’ın rakiplerinden bir şampiyon daha çıktı. FC Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmasının ardından KIF Kolding Kobenhavn’ın Danimarka Şampiyonu olduğu haberi geldi.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Beşiktaş Mogaz’ın Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiği gruptan bir şampiyon daha çıktı. İzlandalı Teknik Direktör Aron Kristjansson yönetimindeki KIF Kolding Kobenhavn, hentbolun ekol ülkelerinden Danimarka’nın son şampiyonu oldu.

Bu sezon EHF Kupası’nda Dörtlü Final oynanan ve bronz madalyanın sahibi olan Skjern Handbold ile play-off finalinde karşılaşan Kopenhag ekibi, Danimarka liginde 14. Şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Kadrosunda Kim Andersson, Kasper Hvidt gibi hentbol efsanelerini barındıran KIF Kolding Kobenhavn, Beşiktaş Mogaz’ın ilk kez katıldığı VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçı yaptığı takım olmuştu. Kopenhag ekibi ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maçta Türk hentbol tarihinin seyirci rekoru kırılmıştı. 6 bin taraftarın siyah beyazlıları desteklemeye geldiği maç Beşiktaş’ın Avrupa’da en çok hentbol taraftarına sahip kulüpler listesine girmesini sağlamıştı.

Haber

YARI FİNALDE AALBORG’U ELEDİ
KIF Kolding Kobenhavn, play-off yarı finalinde bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu’nda mücadele eden ve Son 16’da FC Barcelona’ya elenen Aalborg Håndbold’u eleyerek finale çıktı.

Aalborg Håndbold – KIF Kolding København 21:27

KIF Kolding København – Aalborg Håndbold 25:28

planet handball’da yer alan habere göre final serisi ilk maçında deplasmanda 30:24 galip gelen KIF Kolding, evinde Skjern Handbold’a 21:20 mağlup olsa da rakibine toplamda 50:45 üstünlük sağlayarak +5 gol averaj ile kupaya uzandı.

ŞAMPİYONLUK MAÇININ GOLLERİ

KIF KK: Bo Spellerberg 6, Torsten Laen 3, Magnus Landin 3, Lukas Karlsson 2, Kasper Irming 2, Cyril Viudes 2, Kim Andersson 1, Lasse Andersson 1

Skjern Håndbold: Lasse Mikkelsen 8, Thomas Klitgaard 4, Henrik Mølgaard 3, Nikolaj Markussen 3, René Rasmussen 2, Bjarke Christensen 1

Fotoğraf: Berkant Kaya & mindzet.com

Bakmadan Geçme