Kılıç ‘Yılın Hentbol Ödülleri…’

2011-2012 sezonu Hentbolun En İyileri 12 Eylül akşamı İstanbul’da belli oluyor.

Peki Yılın Hentbol Ödülleri fikri nasıl ortaya çıktı ve ne aşamada?. Organizasyonun sorumlusu Uğur Kılıç , bu özel gecenin ayrıntılarını Hentbolhaber.Net okuyucuları için açıkladı.
 

*** Hentbol Magazin Dergisinin yılın en iyileri ödülleri gecesi fikri nasıl oluştu?

KILIÇ: Aslında derginin çıkartılma fikri ile ortak bakış açısıyla karar verildi hentbol magazin yılın hentbol ödülleri fikrine. Hentbole gönül veren, fikrini,emeğini ve zamanını hentbol ile geçirenlerin birileri tarafından takdir edilmesi gerekiyor düşüncesindeyiz. Biz dergi olarakda her zaman olumlu bir motivasyon yaymaya çalışıyoruz, hentbole yeni başlayacaklar için kahramanlar yaratmak, hentbol oynayanlar için ise takdir edilmenin mutluluğunu yaşamasını istiyoruz.

Aslında bizlerin hentbol yaşamı boyunca eksikliğini hissettiklerimizi, yeni nesil ve nesillerin yaşamamasını istiyoruz. Tüm mücadelemiz bu hedef için.
 

***Bu Organizasyon da camiadan gerekli desteği gördünüz mü?
 

KILIÇ: Bu organizasyonda , bundan önceki her faaliyette olduğu gibi Federasyon Başkanımız Bilal Eyüboğlu bizi destekliyor.

Ayrıca benim yıllardır çok iyi ilişkiler içinde bulunduğum, İlker Şentürk, Tamer Baş, Zeynur Pehlivan, Zeki Pehlivan ve Faruk Akman bana çok yardımcı oldular ve olmaya devam ediyorlar. Camiamızın önemli isimlerinden Sinan Öner ve Kayhan Beyhan hocalarımda destekleri bizim için çok faydalı oldu. Buradan bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
 

*** Yılın eniyilerini nasıl seçtiniz?
 

KILIÇ: Sezon bitiminde tüm süper lig antrenörlerine ve milli takım antrenörlerine oyuncular,antrenörler, takımlar ve hakemler ile ilgili en başarılı buldukları isimleri bize göndermelerini istedik. Bizde 1 oy kullandık ( kendimize torpil yapmadık ) , en fazla oyu alan isimler ödülü kazanmayı hak ettiler. Bu seçimde bir konuyu aydınlatmamız gerekiyor federasyonumuzun hiçbir kurumu oylamada 1 oy dahi kullanmadılar, tamamen bağımsız karar verilen ve en çok oyu alanın kazandığı bir ödül olacak.
 

*** Gece için ilgi ve alaka ne durumda?
 

KILIÇ: Herkes böyle bir ödül töreni olacağı için heyecanlı ve mutlu. Katılımın yüksek seviyelerde olacağını bekliyoruz.Bizim tüm amacımız hentbolun marka değerini arttırmak. Pastayı büyütmek, gençlerin hentbolcu olmak istemesini sağlamak ve faal oyuncu, antrenör, hakem ve yöneticilerin bu branşı seçtikleri için kendilerini şanslı hissetmelerini sağlamak. Tek söyleyebileceğim, ödül törenleri gibi,dergi gibi, sizin hentbolhaber.net haber içerikli web siteniz gibi, Eskişehir de katıldığım ve çok başarılı bulduğum Eskişehir hentbol platformu gibi değerlerin sahiplenilmesi gerekiyor.

Sistem bizleri sayımızla değerlendiriyor ve hentbolun marka değeri , medya ilgisi birbirine bağlantılı olarak artıyor veya azalıyor.

İlk yapmamız gereken şey eski alışkanlıklarımızdan kurtulmamız, sadece eleştirerek, hiçkimse yi beğenmeyerek hentbolun geldiği nokta ortada… 

Ben her konuştuğum kişi ile aynı şeyleri paylaşmaya çalışıyorum, aklılcıl, modern dünyanın enstrümanlarını kullanarak, ortak bir sinerji ile çok güçlü olabiliriz.
 

*** Son olarak gece ile ilgili duygu ve düşünceleriniz nelerdir?
 

KILIÇ: Bence hentbol sahneye çıkıyor, medyanın önüne çıkıyor, eksik olmasın Gamze Karaman bizleri kırmadı gecemize ayrı bir renk kattı.

NTV Spor, Sporx gibi önemli TV kanalları geceye ilgi gösteriyor. Fuat Akdağ ile dün toplantı yapma şansımız oldu gecemize katılıyor. Ödül töreninde birçok sürpriz konuk ile karşılaşabileceksiniz.Heyecanlıyız umarım13 Eylül Perşembe günü süper bir organizasyon sonrası yeni bir röportaj yapma şansımız olur, ilk sizinle röportaj yapacağım.

Bakmadan Geçme