Kim Andersson: Beşiktaş taraftarı çok farklı

Beşiktaş Mogaz’la oynadıkları müsabaka sonrası Hentbolhaber.Net ekibi ile uzun süre sohbet eden Kolding’in yıldızı Kim Andersson, Siyah Beyazlı taraftarlardan çok etkilendiğini belirtti.

Beşiktaş MOGAZ Hentbol Takımı’nın Danimarka Şampiyonu KIF Kolding Kobenhavn Takımı ile geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynadığı VELUX EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) maçında 6 bin seyirci ile Türk hentbol tarihinin seyirci rekoru kırılmıştı. Şampiyonlar liginde evinde oynadığı ilk maçta takımını yalnız bırakmayan Beşiktaş taraftarı 60 dakika boyunca hiç susmadan sahadaki oyuncularını desteklemişti.

Müsabakada 1 gol kaydeden Avrupa Hentbolunun yıldızlarından Kim Andersson,Hentbolhaber.Net ekibi ile koyu bir sohbet gerçekleştirdi.

Maçtataraftardan çok etkilendiğini dile getiren Andersson, Beşiktaş Mogaz’ın taraftar kitlesinin çok farklı olduğunu belirtti. Futbol maçlarındandolayı Kara Kartalları bildiğini söyleyen Andersson; "Müsabaka boyuncaçok heyecanlandım. Herşeyi ile takımlarına destek oluyor, maça çok farklı bir havakatıyorlar. Ayrıca buraya gelmeden bizi neyin beklediğini bilmiyorduk. Tam bir muammaydı" dedi.

Beşiktaş taraftarının müthiş sesler çıkardığını söyleyen Andersson, müsabaka içinde arkadaşlarına sesini duyurmakta zorlandığını belirtti. Andersson; özellikle rakip ataklar sırasında meydana gelen gürültünün büyük bir baskı aracı olduğunu belirtti.

Beşiktaş MOGAZ ile ilgili görüşleri sorulan Andersson; "Beşiktaş tutkulu bir takım, daha iyi de olacaklardır. Maçta bizi en çok uğraştıran oyuncu çizgideki oyuncu oldu (Pivot Tolga Özbahar). Bizi çok yordu. Dengeleri değiştirebilecek bir oyuncu" dedi.

Kim Andersson, Avrupa’daki taraftar grupları ile ilgili soruya ise "Avrupa’da Polonya’nın Wisla Plock takımı taraftarı çok iyidir ama Beşiktaş MOGAZ taraftarları çok farklı, Ben böyle bir taraftar grubu önünde oynamamıştım" yanıtını verdi.

Haber

Taraftarlar ile fotoğraf çektiren Kim Andersson; "Umut ediyorum tekrar bu seyirci önünde oynarız" dedi.

Dünyanın en iyi Sağ Oyun Kurucusu olarak gösterilen Kim Andersson, İsveç Milli Takımı ile çıktığı maçlarda şimdiye kadar 600’den fazla gol attı. 2005-2012 yılları arasında Alman Şampiyonu THW Kiel Takımı’nda oynayan Andersson, Kiel ile geçirdiği 7 sezonda 6 Bundesliga Şampiyonluğu, 5 Alman Kupası Şampiyonluğu, 5 Alman Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı. Bundesliga’da 845 gol atan Andersson bunun yanı sıra THW Kiel ile 3 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazandı. Pek çok alanda kırılması zor rekorlara imza atan Kim Andersson 2011-2012 Sezonunda Bundesliga’nın en değerli oyuncusu seçildi. 2004 ve 2005 yıllarında IK Sävehof takımı ile İsveç şampiyonu olan Andersson 2006 ve 2007 yıllarında ülkesi İsveç’te yılın sporcusu seçildi. Ulusal Ligler ve Milli Takımlar  düzeyinde daha pek çok başarıya imza atmış olan Andersson Kiel ile IHF Super Globe Şampiyonluğu’nu da parlak kariyerine eklemişti.

 Haber

 

Bakmadan Geçme