“Kimsenin başaramadığını başaracağız”

Kastamonu Belediyesi GSK Antrenörü Osman Kalyoncu ligde ilk devrenin tamamlanmasının ardından yaptığı basın toplantısıyla ilk devreyi değerlendirdi.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET –  Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Osman Kalyoncu, ilk devre değerlendirmelerini basın mensuplarıyla paylaştığı toplantıda sezon öncesi planlamalarına bakarak hedeflerinin çoğunu gerçekleştirebildiklerini belirtti.

Türkiye Kupası’nda gruplara kalma başarısı gösteren Kastamonuspor 1966’yı tebrik eden Kalyoncu; “Futbol takımımızın hem ligde hem de kupada almış olduğu başarı hentbol takımımızı çok mutlu etmiştir. İnşallah biz de kupada tur atladıkça bu mutluluğu hep birlikte yaşarız. Başta teknik direktör Ahmet hoca ve arkadaşları olmak üzere takımımızı kutluyorum. Bu başarı Kastamonu için çok özel. Özellikle Beylerbeyi maçında stada sığmayan seyircileri görünce biz neden Avrupa kupalarında 10 bin kişiye oynamayalım diye düşünüyoruz. Türk hentbolunda bunu başaran takım neden biz olmayalım?Aynı yüksek hedeflerin heyecanını Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, Spor Müdürümüz Metehan Babaş ve kulüp yönetimimizde de görmekteyiz. Hedefimiz ilk önce Avrupa’da başarılı olmak ve bunun için elimizden ne geliyorsa en iyisini ortaya koymak zorundayız” dedi.

KURUMSALLIK VURGUSU

Ligin ilk devresinde her şeyden önce kurumsal yapıyı oluşturduklarını belirten Kalyoncu, planlar dahilindeki hedeflerinden uzaklaşma olmadığını belirtti. Kalyoncu; “Lig statüsünü de göz önünde bulundurarak bir planlama yaptık. Yaptığımız planlama dahilinde Ardeşen maçı haricindeki her şey planladığımız şekilde gerçekleşti. Oturmuş bir Yenimahalle takımına karşı oynadığımız oyun, Zağnos deplasmanından aldığımız puan, içeride Muratpaşa galibiyeti. Ancak iç sahada kaybettiğimiz Ardeşen maçı planlarımızı az da olsa etkiledi fakat hedefimizden uzaklaştırmadı. Biz özellikle ligin birinci devresinde kurumsal kulüp yapısını sağlamlaştırmak adına güzel şeyler yaptık. Bu yapı çerçevesinde hentbol şubesinden sorumlu Ahmet Cevher üzerine düşen  görevi en iyi şekilde yaptı. Antrenör ve yardımcı antrenörlerimizin etkili performansı sporcularla iletişimin çok daha iyi olmasını sağladı. Kulübümüzün bilinirliği arttı, artık sporcular burada top oynamak istiyor. Yeni gelen oyuncularımız yine üst düzeyde performans sergileyerek takıma katkı sağladı” dedi.

LİGDE HEDEF İLK 3, KUPADA İSE FİNAL OYNAMAK

Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası mücadeleleri olmak üzere üç kulvarda emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizen başarılı teknik adam; “Ligde ilk üç içerisinde yer almak amacındayız. İlk devrede puan olarak çok büyük kaybımız yok. İkinci devrede Zağnos maçı dışında diğer önemli maçları deplasmanda oynayacağız. Ancak bizim takımımız deplasmanda oynama alışkanlığı olan takım, puanlar çıkaracağımızı düşünüyoruz. Savunmadaki eksiklerimizi en iyi şekilde kapatmak istiyoruz. Aslına bakılırsa oynadığımız derbi maçlarda savunma anlamında çok sıkıntı yaşamıyor, daha çok diğer maçlarda savunma konsantrasyonu bozulunca gol yiyoruz.  Şu anda takımımızda sıkıntımız yok. Türkiye Kupası’nda finale kalacağımızı düşünüyoruz. Üç kupada da emin adımlarla yürümek düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONU TÜRK HENTBOLUNDA MARKA OLMUŞTUR”

Kastamonu’nun hentbolda artık marka bir şehir olduğunu kaydeden Kalyoncu bu değeri daha üstlere taşımak için çalışmalar yapıldığının da altını çizdi. Üç kulvarda emin adımlarla ilerleyen takıma takviye yapma düşüncelerinin de olduğunu ifade eden teknik adam, halk ile de bütünleşmek zorundayız dedi. Kalyoncu, “Transfer düşüncemiz var, Zağnos maçına transferleri yetiştirmeyi düşünüyoruz. Kaleci ve Sağ Oyun Kurucu mevkilerine transfer düşünüyoruz. Kulübün bilinirliğinin artması işimizi kolaylaştırıyor. Ahmet Cevher Bey’in çok önemli çalışmaları var. Hem Avrupa maçlarında hem iddialı maçlarda iyi tanıtım yaparak takımımızı halkla bütünleştirmek zorundayız. Bu çalışmaların tümüyle ilgilenen başta Metehan Babaş olmak üzere tüm spor işleri çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Kastamonu, Türk hentbolunda artık bir marka olmuştur bu marka değerini daha yukarılara taşımak için mücadele veriyoruz”

KRİTİK VİRAJ OCAK’TA

Yoğun maç trafiklerinin olduğunu ifade eden Kalyoncu; “Ocak ayı bizim için çok önemli. Çok ciddi çalışmalarla, sakatlık olmaksızın Aralık ayını atlatarak Ocak ayını planladığımız gibi bitirirsek önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Bu sene tıpkı futbol takımımızın başardığı gibi kimsenin başaramadığını başararak farklılığımı ortaya koymak istiyoruz” dedi. 




Bakmadan Geçme