Kızlarda Şampiyon Değişmedi

Okul Sporları Gençler(lise) kategorisi Hentbol Bayanlar Türkiye Şampiyonası Denizli’de bugün oynanan müsabakalar ile tamamlandı.

Geçen senenin Bayanlarda Türkiye Şampiyonu ve Dünya 6.cısı İzmir Suphi Koyuncuoğlu Lisesi, final müsabakasında Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesini yenerek Şampiyon olurken, 3.4.’lük müsabakasında ise gülen taraf Antalya Hızır Reis Kız Meslek Lisesi oldu.

Günün ilk maçı Antalya Hızır Reis  Kız meslek lisesi ile Elazığ Hakkendi Lisesi arasında idi. Antalya ekibi müsabakaya etkili başladı ve farkı ilk yarı 7 farka çıkarmasına rağmen, Elazığ ekibi alınan molanın ardından kendine geldi farkı kapatarak ilk yarı 13 – 16 olarak sonuçlandı.

İkinci yarıya etkili başlıyan Elazığ ekibi farkı 1 e düşürmesine rağmen, Antalya ekibi Keziban ve Halise’nin etkili oyunuyla maçı 28-30 kazanmayı bildi.

HaberMüsabaka sonrası Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulunan Elazığ Hankendi Lisesi Antrenörü İsmail Bayrakdar, "Öncelikle Türkiye’nin en iyi 4 takımı arasına girmek gurur verici"dedi.

Bayrakdar ; "Bugün oynadığımızı müsabakada sakat olan pivotumuzun eksikliğini çok hissettik. Müsabakaya çok kötü başladık ama 2.ci yarı toparlandık. Bir ara farkı 1 sayıya kadar indirmemize rağmen yaptığımız basit hatalarla maçı 2 sayıyla kaybettik.

Herşeye rağmen kısıtlı imkanlarla ellerinden gelenin en iyisini yapan sporcularımı kutluyorum. Şimdi önümüzdeki yıl yapılacak İSF’ye katılmak için planlı bir şekilde hazırlıklara başlamak ve mevcut kadroyu koruyarak eksik bölgelere transfer yapmak istiyoruz.

Aldığımız bu başarıdan sonra hiçbir başarının tesadüf olmadığını, herkese gösterdiğimize inanıyoruz. Müsabakalar boyunca başta Selahattin DEMİR olmak üzere destek veren tüm okul yönetimine teşekkür ediyorum."dedi.

HaberAntalya Hızır Reis Lisesinde Antrenör Seda Sevin ise şu açıklamalarda bulundu: "Bu yılki hedefimiz liselerde ilk üçe girmekti. Eksik oyuncuyla gelmemize rağmen hedefi yakaladık. İlk yarıda koparmamız gereken farklı bitecek maçı, kendi hatalarımız sebebiyle daha az farkla aldık.
Sporcularıma , can dostum ve çalışma arkadaşım Cihan Ariz’e , turnuva boyunca desteğini esirgemeyen Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Erkan GİRGİN ve Önder EFE’ye sonsuz teşekkürler."dedi. Ayrıca Sevin , müsabakaları yerinde takip eden Hentbolhaber.Net ekibine de teşekkür ederiz diyerek düşüncelerini paylaştı.

Antalya Hızır Reis  Kız Meslek Lisesi – Elazığ Hakkendi Lisesi:30-28

Müsabakanın Hakemleri : Murat Bıçaklı , Recep Özkan
İlk Yarı:
16-13

Antalya Hızır Reis  Kız Meslek Lisesi: Firdevs (5gol) , Sibel(5 Gol) , Duygu(2gol) , Keziban(7gol) , Halise(8Gol) , Müge(3gol)

Elazığ Hakkendi Lisesi : Burcu(5 Gol) , Derya(5gol) , Aysun(11gol) , Ebru(1gol) , Asena(1gol), Neslihan(4gol) , Merve(1gol)

2dk Cezası Alanlar: Burcu(2) , Aysun , Ebru(Elazığ Hakkendi Lisesi)

 

ŞAMPİYON DEĞİŞMEDİ

Okul Spoları Genç Bayanlar Türkiye  Şampiyonu İzmir Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi oldu. Müsabakanın ilk yarısı kafa kafaya giden maçta, ikinci yarı  İzmir ekibinde Sibel ve Kübra’nın oyuna katkısına karşılık, Eskişehir ekibinde Ümmügülsüm ve İrem’in çabaları maçı kazanmaya etkili olmadı ve Türkiye Şampiyonluğu İzmir ekibinin oldu.

HaberŞampiyon takımın şampiyon antrenörü Muhsin Devrim , Hentbolhaber.Net’le şu cümlelerini paylaştı.

Devrim;  "Kuralar sonunda B grubunda Ankara Celal Yardımcı , İstanbul Doğa Koleji ve Eskişehir Cumhuriyet Lisesi ile  bana göre ilk dörde kalabilecek takımlarla aynı gruba düştük. Bir gerçek varki Ankarayı 1 , İstanbulu 2 , Eskişehiri 7 farkla yenerek grup birincisi olarak çıktık. Çaprazda Antalya takımı ile rahat bir oyun sergileyerek 42 – 12 maçı aldık. Eskişehir maçını 32-23 skorla galip gelerek Türkiye Şampiyonu olduk. Üst üste 2 kez Türkye Şampiyonu olmak gurur verici bir olay, bunu her takım başaramaz ve biz bunu başardığımız için mutluyuz."dedi.

Devrim ayrıca ; "İzmir hentbolu olarak önce Diyarbakır’da Ortaokul kızlarda, şimdi de Denizli’de Lise şampiyonu olarak İzmir bayan hentbolünün gücünü gösterdiğimiz için mutluyuz."dedi.

Haber

Eskişehir Cumhuriyet Lisesi 23 – 32 İzmir Suphi Koyuncuoğlu Lisesi

Müsabakanın Hakemleri:Abdullah ÖZDENİZ – Okhan Erkan YURT
İlk Yarı:

Eskişehir Cumhuriyet Lisesi : Kübra , Alev , Ümmügülsüm(5gol) , Hatice(4gol) , Tuğçe , Ayşe(2gol) , Neçe , Nargas , Seray(2gol) , İrem(10gol) , Sinem , Najibe(1gol) , Betül , Büşra

İzmir Suphi Koyuncuoğlu Lisesi: İlayda , Kübra(10gol) , Şeyma(4gol) , İlkyaz(3), Elif , Ezgi , Berna(3gol) , Merve, Sibel(12gol) , Ayşenur

2dk Cezası Alanlar:Ümmügülsüm(2) , Ayşe , İrem (Eskişehir Cumhuriyet Lisesi) , Ezgi , Sibel (
İzmir Suphi Koyuncuoğlu Lisesi)

 

Foto Galeri Daha Sonra Eklenecektir.

Bakmadan Geçme