KKTC’de Seminer Sona Erdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)'nde KKTC Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nda görevli hakem ve gözlemcilere Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu eğitim sorumluluları tarafından sezon öncesi eğitim semineri verildi.

 KKTC Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nun düzenlediği 2013-2014 Hentbol Sezonu “1. Hakem ve Gözlemci Eğitim Semineri”nde Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu eğitim sorumluluları Faruk Akman ve Ali Şahin, katılımcılara kurallar ve kuralların yorumlanmasında görülen eksikler konusunda bilgi verdi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde özellikle hücum faul, 7 metre kuralı ve artırmalı cezalar konusunda son dünya şampiyonasında oynanan maçlardan çeşitli görüntüler sunuldu.  Seminerde ayrıca, KKTC  Hentbol Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak hakem değerlendirme formunun tanıtımı da yapıldı. Seminerin sonunda ise kural bilgisi testi yapılarak hakem ve gözlemcilerin bilgileri ölçüldü.
 

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu eğitim sorumlusu Faruk Akman  yaptığı açıklamada “KKTC’de hentbolun önemsendiğini ve sevildiğini düşünüyorum” diyerek Kuzey Kıbrıs’taki hakem ve gözlemcilerde en büyük eksikliğin tecrübe olduğunu söyledi. Akman, bu sorunu, Türkiye’de düzenlenecek turnuvalarda, buradaki hakem ve gözlemcilere daha çok görev vererek aşabileceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme