Köln’ün botanik bahçelerinde tarihi bir gün…

Almanya’nın önemli merkezlerinden biri olan Köln’de yapılan toplantıda VELUX EHF CL’nin heyecanla beklenen yarı final kurası çekilirken finali 5 yıl daha Köln’e bağlayan sözleşme de imzalandı.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – 21 Nisan Çarşamba günü kuş cıvıltılarının çevredeki tüm sesleri bastırdığı güneşli bir günde Köln’ün botanik bahçelerinde tüm hentbol severlerin merakla beklediği bir buluşma gerçekleşti. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nin (VELUX EHF FINAL4) kura çekiminin yapıldığı ve final organizasyonunu 2020’ye kadar Köln şehrine bağlayan sözleşmenin imzalandığı bu günde yapılan basın toplantısını aşağıda aynen aktardık:

EHF GENEL SEKRETERİ MICHAEL WIEDERER
VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final (VELUX EHF FINAL4) kura çekimi öncesi düzenlenen basın toplantısının moderatörlüğünü EHF Basın Direktörü JJ Rowland yaptı.

Köln Botanik Bahçeleri’nde gerçekleştirilen toplantıda ilk sözü EHF Genel Sekreteri Michael Wiederer aldı. Bütün takımları tebrik ederek konuşmasına başlayan Genel Sekreter Wiederer, bu sezon dörtlü finalde ilk defa dört farklı ülkeden takım bulunduğunu, bu farklılığın sevindirici olduğunu belirtti. Wiederer; “İki Alman takımının yarı finalde ya da finalde karşılaşmalarına şahit oluyorduk. Notlarıma bakarken geçtiğimiz sezonun dörtlü finalinde 70 farklı ülkeden 63 oyuncunun yer aldığını gördüm. Bu sezon İspanya, Macaristan, Polonya ve Almanya sayesinde farklı bir final yaşayacağız. Daha çok ülkenin finale her zamankinden fazla ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi.

Michael Wiederer, 30/31 Mayıs tarihlerinde Köln’de gerçekleştirilecek dörtlü final için sözlerine şöyle devam etti: “İsim sponsorumuz, yerel ortaklarımız Köln şehri ve Lanxess Arena sayesinde Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali (VELUX EHF CL F4) bir marka haline geldi. Spor ve eğlencenin kombinasyonu bu organizasyon gün be gün daha çok ilgi çekmeyi başardı. Biletlerin tükendiğine dair resmi açıklama yakında yapılacaktır. VELUX EHF F4’e gösterilen ilgi EHF’nin ve ortaklarının bu organizasyona yaklaşımlarının doğruluğunu ispatlamaktadır. 2020’ye kadar Köln’deyiz. Bugün VELUX EHF F4’ün 5 yıl daha Köln’de yapılacağına dair sözleşmeyi de imzalayacağız” dedi.

KÖLN BELEDİYE BAŞKANI JÜRGEN ROTERS
Köln Belediye Başkanı Jürgen Roters konuşmasına; “Köln’de hava güzel ama asıl güneş benim kalbimde parlıyor. Şampiyonlar Ligi Finali’nin 5 yıl daha Köln’de yapılması kararından son derece mutluyum. Bu bizim için büyük bir başarı. Teşekkür ederim” diyerek başladı.

Takımları tebrik eden Belediye Başkanı Roters sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz beş yılda başardıklarımızı daha ileriyle götüreceğiz. Finalin Köln’de kalmaya devam etmesi yöremizdeki hentbol severler ve Almanya için büyük bir iltifat. EHF yöneticileri ve Lanxess Arena yöneticilerine teşekkür ediyor, bu harika Avrupa spor etkinliğine tüm hentbol camiasını davet ediyoruz.”

FINAL4 YÖNETİCİSİ DAVID SZLEZAK
VELUX EHF FINAL4 Yöneticisi David Szlezak; İsim sponsorumuz ve diğer sponsorlarla birlikte hentbolun en yüksek seviyede oynandığı bu organizasyonu Avrupa salon sporları için marka bir organizasyon haline getirdik. ABD dahil dünyanın dört bir yanından hentbol sever bu muhteşem hafta sonu ile Köln’e gelecek” dedi

Maçları geçtiğimiz yıllardaki gibi 15:15 ve 18:00’de oynanacağını belirten FINAL4 Yöneticisi Szlezak; 15 bin 500 biletin Kasım 2014’de tükendiğini, dörtlü finali oynayacak takımların taraftarlarına bilet kalması için bilet satışını çeyrek final sona erene kadar durdurduklarını belirtti. VELUX EHF F4 için bilet talebinin hala çok yüksel olduğunu belirten David Szlezak; “Bu konuda hentbol severlerle karşı karşıya geliyoruz. Organizasyona yoğun ilgi olması ne kadar güzelse hentbol severlere olumsuz cevap vermek bizim için bir o kadar üzücü” dedi.

2014/2015 Sezonu resmi konu başlığı (hashtag) SCOREMORE’un şimdiden bir slogandan öte bir tavır haline geldiğini kaydeden David Szlezak, #scoremore ifadesinin hentbol şampiyonlar ligini çok güzel ifade ettiğini belirtti.

Her sene olduğu gibi Cuma akşamı açılış partisi düzenleneceğini, burada takımların tanıtılacağını ve kupanın sergileneceğini söyleyen David Szlezak, amaçlarının hentbol severleri de gösterinin bir parçası yapmak olduğunu belirtti.

İşlerini iyi yapıp her zaman ileriye baktıklarını belirten FINAL4 yöneticisi, 1 Haziran 2015’de standart bilet satış kanallarından 2016 FINAL4 biletlerinin satılmaya başlayacağını söyledi.

EHF BASIN DİREKTÖRÜ JJ ROWLAND
EHF Basın Direktörü JJ Rowland, 300 den fazla basın kuruluşunun katılımını bekledikleri, akreditasyonun 27 Nisan tarihinde sona ereceğini belirtti. EHF Medya ekibi ile beraber Genç Gazeteciler Projesi çerçevesinde 4 genç gazetecinin de görev yapacağını belirten Rowland, hentbol severlere her zamankinden yakın olacaklarını belirtti.

JJ Rowland hem profesyonellerin hem hentbol severlerin #Scoremore yarışmasının büyük ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan oyuncularla sohbet toplantısının (Google Players Hangout) bu yıl da yapılacağını belirten Rowland,  Play for Change organizasyonun da Cumartesi sabahı hayor etkinliği olarak yapılan golf turnuvasının sponsoru olduğunu söyledi.

Toplantının ardından VELUX EHF F4’ü 2020’ye kadar Köln’e bağlayan sözleşme Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), EHF Marketing GMBH, Köln şehri, Lanxess Arena yetkilileri tarafından imzalandı.

Haber

 

Bakmadan Geçme