Konya ilk galibiyetini kutluyor

Süper Lig’in yeni takımlarından Konya Selçuklu Belediyespor haftayı Trabzonspor karşısında aldığı 2 puanla kapattı.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye Hentbol Federasyonu Erkekler Süper Ligi 8. Haftasında Konya’da Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi Konya Selçuklu Belediyespor güçlü rakibi Trabzonspor karşısında 43-38 kazanarak Süper Lig’deki ilk galibiyetini elde ederek puanını 4’e çıkardı.

"TRABZONSPOR’U LAYIK OLDUĞU YERE ÇIKARACAĞIZ"
Karşılaşmadan sonra misafir ekip antrenörü Ahmet Kaynak’a ulaşılamadı. Görüşlerine başvurduğumuz Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Selim Karaağaçlı Hentbolhaber.Net’e şu açıklamalarda bulundu:

"Takımımız bir geçiş sürecinde. Bunun sancılarını yaşıyoruz. Şöyle ki, bu yıl için iddialı bir takım kurmuştuk. Ancak üç önemli sporcumuz ağır şekilde sakatlandı. Oyuncularımızdan birinin kendi milli takımıyla çıktığı maçta aşil tendonu koptu. Sakatlıklar nedeniyle ciddi kayıplar yaşadık.

Konya maçını kaybetmek elbette bizim için üzücü oldu. Görevlendirmeler açıklandığında maçı yöneteceği belirtilen hakemler yerine salonda başka hakemlerle karşılaştık.  Bu genç hakemlerin iki taraf aleyhine de maça etkisi oldu.

Ama tabii ki bu ve sakatlıklarla kaybettiklerimiz maçı kaybetmemizin gerekçesi değil. En kısa sürede Trabzonspor adını layık olduğu yere çıkaracağız. Buna önümüzdeki Amasya maçıyla başlamak ve bir seri yakalamak istiyoruz."

BAKAR: DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ
Takımının galibiyetle tanıştığı müsabaka sonrası görüşlerini aldığımız Konya Selçuklu Belediyespor ekibinin Antrenörü Hasan Bakar şöyşe konuştu:

"Genç bir ekibiz. Sezon başından bu yana Süper Lig’e alışmaya çalışıyoruz. Hücum yaparken sıkıntı olmuyordu ancak yeteri kadar iyi savunma yapamıyordu. Bunda maçların sert geçmesinin de payı oldu. Bununla beraber her geçen gün takımımız biraz daha lige adapte oldu, sporcularımız bu yeni mecraya alışmaya başladı. Hızlı oynayan bir ekibiz ancak savunmada sorunlarımız var. Kalecilerimizin ikisi de çok genç. Örneğin Mehmet 95 doğumlu. Onlar kalelerinde gelişirken takımın kalanının da savunmada daha iyi olması için uğraş vereceğiz.

Hücumda nispeten daha iyi olan bir ekibiz ancak sete set hücumda çok zorlanıyorduk. Artık bu ataklarda da goller bulmaya başladık. Takımın koordinasyonu daha iyi olmaya başladı. Adaptasyon sürecini atlattığımız için daha rahat daha iyi oynamaya başladık. Kondisyonumuz iyi.

Yarışmalarda bir psikolojik sınır vardır, o sınır aşıldığında maç kazanamama korkusu yerleşir. İşte Süper Ligi’n en genç ekibi adaptasyon aşamasında bu sınıra yaklaşmadı, onun için mutluyum.

GELİŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Antalya maçını kafa kafaya bitirdik, Büyükşehir Belediye Ankara maçında eksik oynadığımız halde iyi oynadık, Gençlerbirliği mücadelesinde tatmin edici bir oyun çıkardık. Maçlarımız küçük farklarla kaybettik. Bundan sonra daha iyi olacağız.

Çok gol atıyoruz, biraz savunmamızı güçlendirmemiz ve fiziksel olarak daha kuvvetli olmamız lazım. Hakemlerin değişmiş olmasına gelince; hakem arkadaşlardan birinin cenazesi olduğu için affını istemiş. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok. İnsanlık halidir. Hakem arkadaşlarımızın da iyi niyetinden şüphe etmiyoruz. Bugünkü maça gelince yukarıda söylediklerime ek olarak sadece kazandığımız için mutlu olduğumuzu belirtebilirim. Rakibimizi de tebrik ederim. Bol golle seyri güzel bir maç oldu.

HEDEF AVRUPA
Bu sezon Süper Lig’de kalmayı hedefliyoruz. Sonrasında play-off oynamayı ve önümüzdeki dört beş sene içinde Avrupa kupalarında mücadele etmeyi istiyoruz.  Sahip olduğumuz birlik ve azimle hedeflerimizi yakalayacağımıza inanıyorum.

KURTULUŞ ALTYAPIDA
Takımımızın yaş ortalaması 20. Bu takımı hiç bozmadan en alttan alıp getirdik. 5 kere kendi grubunda Türkiye şampiyonu olmuş bir takım var elimizde.

Ekibimiz ilkokul 3’den bu yana, 12 yıldır beraber. Bunu bir proje olarak başlattık. 70 civarında hücum yapıyoruz bir maçta. Önceleri 30 kadarını gole çevirirken şimdi bu sayıyı 40’a çıkardık. Benim ilkem çok hızlı kaleden çıkmak, aynı hızla savunmaya dönmek. Bunu oturtmaya çalışıyoruz.

Bu takımın kurulması için Konya’da 7 bin kişilik tarama yapıldı. Türkiye’de bu çapta bir tarama yok. Şu an 1999, 2003 ve 2006 doğumlu çocuklar arasında belirlediğimiz yüzlerce sporcu var. Onlarda da takımlar kuracağız. Bunu hentbol ve ülke meselesi olarak görüyorum. Çalışmalarımız devam edecek."

 

 

Bakmadan Geçme