Konyaaltı'ndan Üsküdar'a Kovid-19 cevabı

Konyaaltı Belediyespor ile Üsküdar Belediyespor arasında oynanması gereken Hentbol Kadınlar Süper Lig erteleme karşılaşması, Konyaaltı'ndaki pozitif vakalar nedeniyle tekrar ertelenmişti.

HENTBOLHABER.NET – Konyaaltı maçı öncesinde Ankara’da bir müsabakaya çıkan ve bu müsabakanın ardından İstanbul’a dönmeden direk Antalya’ya geçen Üsküdar Belediyespor, erteleme kararının ardından açıklamalarda bulundu. Üsküdar’ın canlı yayında yaptığı bu açıklamaya Konyaaltı Belediyespor Kulübü tarafından da karşı bir açıklama yapıldı.

ÜSKÜDAR NE DEMİŞTİ? 

Hentbolhaber.net’te Gazeteci Yılmaz Acar Davut’un sunduğu Hafta Ortası programına (yukarıda yer alan video) konuk olan Üsküdar Belediyespor Genel Sekreteri Gökhan Kaya, mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Kılı kırk yararak bütçeyi planladıklarını söyleyen Kaya, maçın ertelenme kararının son gün alındığını belirterek, maddi-manevi mağdur olduklarını aktardı. Kaya, ev sahibi takımların testleri daha önce yaptırması ve sonuçlarını da daha erken bildirmesi ricasında bulundu.

Programı sunan Yılmaz Acar Davut, bu söyleşi gerçekleştiği esnada bir mesajla durumu kendi pencerelerinden anlatan Konyaaltı Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal’ın da istediği takdirde cevap hakkını kullanması üzerine yayına katılabileceğini ifade etti.

FEDERASYON 72 SAAT DİYORDU

Türkiye Hentbol Federasyonu Kovid-19 talimatnamesinde ‘72 saatten fazla olmamak kaydıyla Kovid-19 testlerini yaptırmak ve müsabaka öncesinde müsabaka gözlemcisine test sonuç listesini vermek zorundadır’ ifadesi yer alıyordu. Burada, kulüplerin test sonuçlarını bildireceği zaman dilimi net olarak belirtmediği görülüyordu. Yanı sıra aynı talimatnamede şu ifadeler de yer alıyordu: “Takımlarımız hafta sonu müsabakası için yaptırdıkları Kovid-19 test sonuçlarını takip eden hafta içi müsabakasında da ibraz ederek oynayabilirler.”

FEDERASYONDAN DUYURU: TEST SONUÇLARI 2 GÜN ÖNCESİNDEN BİLDİRİLECEK

Türkiye Hentbol Federasyonu, yaşanan bu mağduriyeti gidermek adına dün bir bilgilendirme metni yayınladı. Yayınlanan metinde test sonuçlarının en az 2 gün öncesinden federasyona bildirilmesi zorunluluğu getirildi. Aksi halde oluşacak erteleme/mağduriyet durumunda zararın ev sahibi takım tarafından karşılanacağı ifade edildi. Söz konusu bilgilendirme metni ise şu şekilde: “Değerli hentbol kulüpleri Kovid-19 salgını nedeniyle birçok maçımız ertelenmektedir. Bu ertelemelerde takımlarımızın seyahat programlarında ve giderlerinde ekstra harcamalara sebep olmaktadır. Deplasmanlı liglerde ilgili talimat gereği kulüplerimiz tarafından yapılacak Kovid-19 testlerinin müsabaka tarihinden en geç 2 gün önce mesai bitimine kadar Federasyonumuza iletilmesi gerekmektedir. Ev sahibi takımın test sonuçlarını belirtilen zaman aralığında Federasyonumuza iletmediği ve Kovid-19 nedeniyle müsabakanın oynanmaması durumunda deplasman takımının yaptığı konaklama+ulaşım masrafı ev sahibi takım tarafından karşılanacaktır. (Belgelendirmek ve yapılmış olmak koşuluyla ‘Konaklama tam pansiyon 1 gün+Ulaşım’ bedeli).”

KONYAALTI’NDAN KARŞI AÇIKLAMA

Tüm bu gelişmelerin akabinde, Konyaaltı Belediyespor Kulübü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Konyaaltı Belediyespor Kulübü adına hentbol takım menajeri Nedim Kum’un yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“09 Aralık 2020 tarihinde hentbolhaber.net tarafından yayınlanan programda yayın akışına sonradan dahil edilen konu ile Üsküdar Bld. Sp. Kulübü yöneticisi Sn. Gökhan Kaya; özetleyecek olursak Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol takımının müsabaka öncesi yaptırılması gereken PCR testlerini geç yaptırdığı ve kendilerine müsabakadan 1 gün önce gece 23:00’da haber verildiğini ve bu nedenle mağdur olduklarını uzun bir söyleşiyle aktarmıştır.

Maçımız fikstür gereği 10 Aralık 2020 Perşembe oynanması planlanmıştı. Ancak Üsküdar Bld. Sp. Kulübü’nün isteği doğrultusunda ilgili erteleme müsabakası bizim de onayımızla 09 Aralık 2020 Çarşamba gününe alınmıştır. Müsabakadan bir gün önce bizden antrenman saati talepleri olmuş ve uygun bir saat verilerek antrenman yapmaları sağlanmıştır.

Yönetmelik gereği Takımımızın Kovid-19 PCR test günleri ile ilgili planlaması da pazar günleri oynanacak olan müsabakalar için; rutin olarak 10 haftadır aynı gün ve aynı saatte olmak üzere ‘müsabakadan 72 saat öncesine kadar’ ibaresi gereği perşembe günleri yapılmakta ve sonuçları ise cuma günü sabah saatlerinde tarafımıza ulaştırılmaktaydı. Ancak misafir kulübün isteği ile değişiklik yapılan ilgili müsabakanın testlerini hafta sonu oynayacağımız müsabakada da kullanmak amacıyla müsabakadan iki gün öncesi yani salı günü yapılması planlanmıştı. İlgili hastane, veri girişini yaptığından dolayı testlerimiz salı günü yapılmış ve sonuçları saat 21:16’da tarafımıza e-mail yolu ile gönderilmiştir. Raporlar incelendiğinde 5 sporcumuzun testinin pozitif olduğu belirlenmiş ve federasyona saat 21:22’de PCR test sonuç raporları ile birlikte gönderilmiştir. Arkasından Antalya’da bulunan Üsküdar Bld. S.K. Hentbol takımı baş antrenörü Sn. İsmail Güney ile görüşülmüş ve konu ile ilgili bilgi tarafımdan verilmiştir. Ayrıca hentbolhaber.net tarafından yapılan yayında kulübümüz adına bir yetkili ile bağlantı kurularak cevap hakkının verilmesi gerektiğinin düşüncesindeyiz. Tüm Hentbol gönüllülerine sağlıklı günler dileriz.”

Memnuniyet duyarız

Hentbolhaber.net ayrıcalığıyla ekranlara gelen Hafta Ortası programı, Hentbol Kadınlar Süper Lig ve Hentbol Erkekler Süper Lig’de mücadele eden takımların lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası maçlarını ele almaktadır.

Gazeteci Yılmaz Acar Davut’un sunduğu Hafta Ortası programı, yayın hayatına başladığı ilk günden bu tarafa haftanın önemli gelişmelerini hentbol severlerle paylaşmakta ve program özel konuklarıyla da hentbolun nabzını tutmaktadır.

Hentbolhaber.net olarak, Hafta Ortası programına ilginin arttığını görmekten mutluluk duymaktayız. Hentbolun sesini artı bir kişiye daha duyurmak iddiasıyla yola çıkan, hentbolun nispeten daha az konuşulduğu medyada düzenli bir şekilde izleyiciyle buluşan, doğru-tarafsız bir çizgide ilerleyen ve hatta tarafları konuşturan bir programa imza atmaktan da ayrıca mutluluk duymaktayız.

9 Aralık 2020 Çarşamba tarihindeki Hafta Ortası programına, Üsküdar Belediyespor Genel Sekreteri Gökhan Kaya katılma talebini iletti. Bu talep üzerine canlı yayına katılan Kaya, Konyaaltı Belediyespor ile oynayacakları erteleme maçlarının son gece tekrar ertelenmesini eleştirdi. Sayın Kaya yayındayken Konyaaltı Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal’ın açıklayıcı bir mesaj paylaşmasının ardından, program sunucusu Yılmaz Acar Davut Konyaaltı Belediyespor’a da cevap hakkı doğduğunu ve yayına katılabileceklerini söyledi.

Konyaaltı Belediyespor, dün yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada kendilerine cevap hakkının verilmesi gerektiği ifade edildi. Hentbolhaber.net olarak, 16 Aralık 2020 Çarşamba günü Hafta Ortası programında Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü’nü konuk etmekten memnuniyet duyacağımızı belirtiyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sporcuya, antrenöre, yönetime ve kulüplere ekranlarımızın her zaman açık olduğunun bilinmesini istiyoruz.

Bakmadan Geçme