Korer Koral: “Benim amacım şampiyonlukları tekrar etmek değil!”

Beşiktaş Aygaz’ın yeni teknik patronu Korer Koral’dan önemli açıklamalar.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş Aygaz’ın yeni teknik patronu Korer Koral, Hentbolhaber.Net’te yayınlanan Yüz Yüze Hentbol programına konuk oldu.

11 yaşında Hentbol sahasına giren 38 yaşına kadar sporcu olarak forma giyen Korer Koral, artık Beşiktaş Aygaz’ın başarısı için kenarda takımını yönetecek.

Beşiktaş Aygaz yönetimi birlikte çalışma kararı aldıktan sonra bir araya geldiklerini ifade eden Korer Koral, “Yönetimle konuşmaya başlamadan önce bazı kaygılarım vardı. Çünkü alıştığım bir düzen ve çalışma ortamını bırakmam gerekirdi. Karşılıklı konuşmaktan bu kaygılarım yok olduktan sonra anlaşmaya vardık. Heyecanlandığımı ifade edebilirim. Hep birlikte önemli başarılar kazanacağımıza inanıyorum.”dedi.

BEŞİKTAŞ ÇOK BÜYÜK BİR İSİM 

Beşiktaş’ın hentbol de olduğu gibi Türk sporunda da çok büyük bir isim, marka olduğunu vurgulayan Koral, “Beşiktaş ülkemizin en köklü kulüplerinden biri. T.H. F. kurulduğundan beri öncü olmuştur. Beşiktaş defalarca ligimizde şampiyonluk yaşamıştır. Benim amacım o şampiyonlukları tekrar etmek değil daha üst düzeyde başarılar yakalamak. Bu hedeflere de ulaşmanın yolu zaten lig de şampiyon olmaktan  geçiyor. Yani bir anlamda lig şampiyonlukları daha büyük hedeflere ulaşmak için araç.” şeklinde konuştu.

 İYİ KADROLAR KURAN TAKIMLARIN ARTMASI HENTBOL ADINA SEVİNDİRİCİ

Ligde birçok takımın iddialı kadrolar kurduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “Ne kadar çok takım iddialı kadro kurarsa hentbol adına sevindirici bir durum olur. Biz de iyi bir kadro kuruyoruz. Tabiki iddialıyız. İddialı olmak çok önemli. Bizim amacımız tabi ki ligi ilk sırada tamamlamak. Zaten iddialı olmadan ligde oynamanın da bir anlamı yok.” dedi.

SAVUNMA ÇOK ÖNEMLİ

Oyun anlayışına göre savunmanın hücumdan daha ön planda olduğunu belirten Koral, “Savunma çok önemli. Savunmayı ne kadar iyi yaparsanız hücumda yaptığınız hataları telafi edebilirsiniz. İstediğin kadar gol at. Eğer iyi savunma yapmıyorsan rakibin senden 1 fazla gol atarak maçı kazanma şansı yüksek olur. Kalecilerimiz ve savunmamız çok önemli. Bizde bunun üzerinde çalışacağız.”diyerek savunmanın önemine vurgu yaptı.

 AVRUPA KUPASI ÇOK ZORLU 

Bu sezon mücadele edecekleri EHF Avrupa Kupalarında kendileri zorlu bir sürecin beklediğini ifade eden Beşiktaş Aygaz Antrenörü Korer Koral, “Hentbol Avrupa’da doğmuş ve üst düzeyde oynanan bir spor. Avrupa Arenası’nda mücadele etmek ayrı bir süreci gerektiriyor. Bir anda başarılı olmayı beklemek için önemli yatırım yapılmalı. Süreç içerisinde uzun soluklu bir çalışmayla kademe kademe ilerleyerek Türk çocuklarıyla Avrupa da başarılı olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEM

Tecrübeli teknik adam çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğini belirtirken, “Antrenmanlarda ve maçlarda  çalışmaktan, mücadele etmekten asla vazgeçmem. Bu konularda taviz vermem söz konusu olamaz. İsterse takımımız farklı geride olsun mücadeleden vazgeçilmemesi, pes edilmemesi gerektiğini oyuncularıma hep söylerim. Mücadele ve oyun içerisindeki savaş bırakılırsa buna tahammül edemem ve sert tepki veririm. Beşiktaş’ın adına yakışır mücadeleyi bırakmayan bir takım yapacağız. Büyük Beşiktaş taraftarlarını bizleri desteklemeye davet ediyorum.” şeklinde düşüncelerini program sunucusu Mehmet Efe Dinç’e paylaştı.

Korer Koral ile yapılan röportajı aşağıda yer alan Youtube Kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Bakmadan Geçme