Köyceğiz’de Plaj Hentbolu sona erdi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl 18'incisi düzenlenen Yaşar Sevim Üniversiteler Plaj Hentbol Turnuvası sona erdi.

Köyceğiz Belediyesi Delta Plajı’nda yapılan turnuvada, Muğla Sıtkı Koçman, Osman Gazi, Fırat, Uludağ, Akdeniz, Orta Doğu Teknik, Kastamonu, Ankara, Celal Bayar, Batman, Marmara, Gazi, Özyeğin üniversiteleri ve Köyceğiz Belediye spor Kulübü’nden 10’u kadın, 26 takım mücadele etti.

Zorlu müsabakalar sonunda Kadınlarda Birinci, Kastamonu Üniversitesi, İkinci Fırat Üniversitesi, Üçüncü Gazi Üniversitesi olurken, Erkeklerde Birinci Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İkinci Özyeğin Üniversitesi, Üçüncü Fırat Üniversitesi oldu. Turnuvanın sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer 18 yıl önce hentbol sevdalılarının federasyona gelerek organizasyondan söz etmeleriyle turnuvanın başladığını belirtti. Tamer, “Bu vesile ile organizasyona adını verdiğimiz çok değerli mesai arkadaşım, meslektaşım, büyüğümüz Prof. Dr. Yaşar Sevim’i rahmet ile anıyorum. Geldiğimiz nokta çok güzel aslında o zaman bir sahayı zor yaparken bugün görüyorsunuz iki sahamız var. Bu organizasyonu büyütmek, Uluslararası bir organizasyon haline getirmek istiyoruz. Öncelikle burada bir Avrupa Üniversiteler arası plaj hentbol kupası onu takip eden yılda da Avrupa Üniversiteler arası şampiyonayı düzenleyebiliriz. Bunu rahatlıkla organize edebiliriz. Yeter ki buradaki ilgililer istesinler kapılarını açsınlar” dedi.

4 gün süren turnuvalar kapsamında sanatçı Fuat Saka konser verdi.

Haber: İHA

Bakmadan Geçme