Krim 󈬅” farkla yine devler liginde!

İki kere Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan RK Krim Mercator, ev sahibi olduğu eleme grubundan zaferle çıktı.

HENTBOLHABER.NET – Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Grubunda ev sahibi ve favori Slovenya ekibi RK Krim Mercator, İtalyan Indeco Conversano karşısında aldığı kolay galibiyet ile adını bir kere daha Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı.

RK Krim Mercator, 2016/17 EHF Şampiyonlar Ligi Grup D’de kuzey takımları ile mücadele edecek: Larvik, IK Savehof ve Team Esbjerg…

Ines Amon; “Bu harika bir şey! İstiyorduk ve başardık. Şampiyonlar Ligindeki ilk maçımız için sabırsızlanıyorum. Eğer bugünkü gibi iyi oynarsak işler bizim için harika olacak. İskandinav takımları hızlı oyuyor ve gerçekten çok iyiler. Onlar çok zorlu rakipler. Motivasyonumuz da ona göre yüksek olacak” dedi.

WCL 3. ELEME GRUBU 1. GÜN ÖZETLER

*İlk defa Şampiyonlar Ligi eleme maçı oynayan Indeco Conversano, tecrübeli RK Krim Mercator karşısında ilk16 dakikada sadece 2 gol kaydedebildi.
*Krim adına en skorer oyuncu 7 gol ile Laura Kamdop olurken, aynı sayıda gol ile Arassay Duran Morens İtalyan Conversano’nun en skorer ismi oldu.
*MKS Selgros Lublin, IUVENTA Michalovce 33:21 (16:12) mağlup ederek grubu üçüncü sırada bitirdi. Maçın en skorer ismi 7 gol ile Lublin’den Katarzyna Kozimur
*İkinci olan Conversano ve onu takip eden Lublin EHF Kupasına 3. Turdan, grup sonuncusu Michalovce ise 2. Turdan katılacak.

RK KRIM MERCATOR (SLO) – INDECO CONVERSANO (ITA) 37:16 (20:7)

Ev sahibi her anlamda daha avantajlı olan taraftı ve maç boyunca da üstünlüğünü gösterdi. Oyunu kontrol eden Krim, İtalyanlara nefes alacak alan bırakmadı. Conversanonun ilk golünü atması 9 dakika sürdü. Maçın dörtte bir sona erdiğinde İtalyan ekibi henüz bir gol atabilmişti. Takımlar arasındaki fark sahaya ve skor tabelasına açıkça yansıdı.

Krim’in üstün oyununda kilit isim kaleci Misa Marincek oldu. Marincek’in olağanüstü kurtarışları takım arkadaşlarının pek çok hızlı hücum şansı bulmasına ve farkı açmasına yardımcı oldu.

Haber

Conversano’nun ve İtalyan liginin en değerli oyuncusu Laura Celeste Rotondo yarı finalde 10 gol atarak takımını finale taşıyanların başında gelmişti. Krim oyuncuları Rotondo’yı kontrol altında tutmayı başardı. Rotondo 4 gol kaydederken, İtalyan ekibinin en skorer ismi 7 gol ile Arassay Duran Morens oldu.

Krim’de en skorer oyuncu 7 gol ile Fransız Pivot Laura Kamdop oldu. Baric, Benko ve Omoregie ise 5’er golle skora katkıda bulundu.

IUVENTA MICHALOVCE (SVK) VS MKS SELGROS LUBLIN (POL) 21:33 (12:16)

Yarı finalde İtalyanlar karşısında yaşadığı şoktan sonra Polonya ekibi grubu 3. olarak bitirmek için çıktığı maçta amacına ulaştı. 

Lublin oyuncusu Weronika Gawlik; “Bugün daha iyi bir performans gösterdik. Dünkü yenilgiden sonra üzgün ve kızgındık ama bugün hentbol oynadık. Eğer bugünki gibi oynarsak Lublin’i EHF kupası finalinde görebilirsiniz” dedi.

İki hırslı takımın 3.lük maçı dengeli başladı. Şampiyonlar Ligi şansını kaçıran ekipler EHF Kupasına 3. Turdan katılma şansı için mücadele etti. İlk 20 dakika sıkı bir mücadele ve karşılıklı gollerle geçildi. Son 10 dakikada kontrolü ele alan Polonya ekibi soyunma odasına 4 fark önde gitti.

İkinci devrede Katarzyna Kozimur, Marta Gega, Dagmara Nocun ve Joanna Drabik gibi oyuncularla baskıyı artıran Lublin, sonuca rahat ulaştı.

Sergey Nikolaev / ehfcl.com

Bakmadan Geçme