Kupalarla dans eden takım

“Salonlarda Ekol Beşiktaş Hentbol” sloganına bir slogan da ben ekliyorum…

Kupalarla dans eden takım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hentbolda Türkiye Kupası finalleri geçen sezon olduğu gibi bu sezon da İzmir’de oynandı. Bu kupanın Beşiktaş Mogaz için anlamı başkaydı: Bugüne kadar kazanılan 10 şampiyonluk ve 9 Türkiye Kupası vardı, bu kupa da kazanılırsa “10 Şampiyonluk + 10 Türkiye Kupası”yla “double – double” yapacaktı Beşiktaş Mogaz.

İşte böyle bir ortamda ve İzmirli Beşiktaşlıların yoğun ve coşkulu desteğiyle kupaya başladı Beşiktaş Mogaz. Kuranın cilvesi, diğer 3 takım içerisinde nispeten en zor takımla yarı finalde eşleşince, Beşiktaş Mogaz – BŞB Ankaraspor eşleşmesi erken final olarak değerlendirildi.

Rakip BŞB Ankaraspor da, yarı finalde saha avantajına sahip olmamasına rağmen, Nilüfer Belediyesi serisinde 2-1 öne geçmenin moral motivasyonu ile İzmir’e gelmişti. Maç beklenilen tempodan uzakta, hentbolla güreş arası bir mücadeleye sahne olsa Beşiktaş Mogaz maçı 34 – 26 kazanıp finale çıkmasını bildi.

Finalde Beşiktaş Mogaz’ın rakibi, Rainbow Kayseri SK olmuştu. Türkiye Kupası’nda eşleşme şansını iyi kullanıp finale çıkmayı başaran Rainbow Kayseri, final maçının ilk dakikalarında Beşiktaş Mogaz’ı durdurmayı başarsa da, Beşiktaş Mogaz maç kazanma alışkanlığını yine gösterdi. Yarı final maçından bir gün önce İzmir’e gelip oradan Soma’yı ziyaret eden Beşiktaş Mogaz, Cumartesi yarı final, Pazar final derken, yorgunluğunu maçın ilerleyen bölümlerinde üstünden attı.

İlk yarıyı 21-14 önde kapatan Beşiktaş Mogaz, maçı da 40-25 gibi açık bir farkla kazanarak 10. Türkiye Kupası’na kavuşmuş oldu. Tecrübeli kaptan İbrahim Demir’in ellerinde yükselen kupayla, takımın ve coşkulu İzmirli Beşiktaşlıların sahaya atlayarak takımla ve kupayla yaptıkları dans, gerçekten görülmeye değerdi.

Beşiktaş Mogaz, Türk hentbolu için çok önemli bir yerde, Türk hentbolunun lokomotifi durumunda. 10 lig şampiyonluğu (şimdilik, daha ligin final serisi var), 10 Türkiye Kupası. EHF Kupası’ndaki başarılarından sonra bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesi ve Şampiyonlar Ligi’nde her sezon yer alma isteği… Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden ve EHF’den aldığı övgü…

Beşiktaşlı taraftarların hep söylediği “Salonlarda Ekol Beşiktaş Hentbol” sloganına bir slogan da ben ekliyorum: Kupalarla Dans Eden Takım.

Haber

Bakmadan Geçme