Kurt: Finali kiminle oynadığımızın önemi yok

U18 Milli Takımı Başantrenörü Yusuf Ali Kurt, Erkekler 18 Yaş EHF Şampiyonası final maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

HENTBOLHABER.NET – U18 Milli Takımımız üç merkezde 27 takım ile ilk defa düzenlenen Erkekler 18 Yaş EHF Şampiyonalarında finale yükseldi.

Ay Yıldızlılarımız Bulgaristan B Grubunda tüm maçlarını kazandı. Dün oynanan son grup maçında Finlandiya’yı 29:23 mağlup eden U18 Milli Takımımızın Başantrenörü Yusuf Ali Kurt; “Finalde hangi takımla oynayacağımız önemli değil” dedi.

Ay Yıldızlılarımız son grup maçına çıkmadan finali garantilemiş olsa da, Başantrenör Kurt Finlandiya maçına da kazanmak için çıkacaklarını söylemişti.

 

Yusuf Ali Kurt, Finlandiya maçı sonrası yaptığı açıklamada; “Bu maç her iki takım için de prestij maçıydı. Galipgelen biz olduk ve grup maçlarını puan kaybetmeden tamamladık. Bunun için mutluyum. Finalde hangi takımla oynayacağımız önemli değil. Buradan şampiyon olarak ayrılmak istiyoruz” dedi.

Altan Ceylan; “Gergin başladığımız için maç bizim için zorlaştı. Ancak toparlandık ve iyi oyunumuzla kazanmayı başardık. Finalde karşımıza iyi bir takım çıkacak ancak biz de görevimizi yapacağız” dedi.

“ŞAMPİYON MACARİSTAN OLACAK”

Finlandiya Başantrenörü Jaakko Horelli; “Önceki maçımızdan daha iyi oynadık buna rağmen skor üretmekte sorunlarımız oldu ve Türk kalecisi gerçekten çok iyiydi. Maçın yıldızı seçilmeyi sonuna kadar hak  Varna’daki performansımızdan memnunum” dedi.

Finlandiya’da maçın yıldızı seçilen Gusten Montonen ise; ” İyi başladık ama çok fırsat kaçırdık, buldupumuz boşlukları değerlendiremedik.  Motivasyonumuzu maç boyuna koruyamadık . Takımdaki hiçbir oyuncu son iki maçtaki performansımızdan memnun değil. Bence şampiyon Macaristan olacak” dedi.

Bakmadan Geçme