La Rioja, Son 16 için iddialı

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında Beşiktaş’tan sonraki takım İspanyol Naturhouse La Rioja…

HENYBOLHABER.NET – Heyecanla beklenen VELUX EHF Şampiyonlar Liginin başlamasına 22 gün kaldı. Şampiyonların geri sayımında bugünün takımı Naturhouse La Rioja.

Björn Pazen, İspanyol ekibini şöyle anlattı:

Geçen sezon Naturhouse La Rioja üst üste üçüncü defa, FC Barcelona Lassa’nın ardından İspanya Hentbol 1. Liginde (ASOBAL) ikinci oldu.

2015’de Son 16’ya kalan, 2016’da ise C+D play-off maçlarında HC Motor Zaporozhye’ye az farkla kaybeden Logrono ekibi, bu sezon da Son 16’ya yükselmek için çalışacak.

İsveçli Philip Stenmalm Kolding’e transfer olunca La Rioja Polonya ikincisi Orlen Wisla Plock’dan 2.13’lük İspanyol Sağ Oyun Kurucu Angel Montoro’yu ve Macaristan’da forma giyen Mısırlı milli oyuncu Mohamed Sanad’ı transfer etti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI BELLİ OLDU

Takımın menajeri ve antrenörü Jesus Javier Gonzalez Fernandez; “Son 16’ya kalmak bizim için büyük başarı olacak çünkü çok zorlu bir grupta oynayacağız. Liderlik için en güçlü aday Montpellier. Grup ikinciliği için sıkı bir mücadele verilecek.

Takım Kaptanı kaleci Gurutz Aguinagalde Akizu (İspanya Milli Takımı ve son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Vive Tauron Kielce’nin başarılı oyuncusu Julen Aguinagalde’nin ağabeyi) ilk iki sıra için çetin mücadeleler verileceğini düşünüyor. Kaptan Aguinagalde; “Rakiplerimiz büyük kulüpler ve bir kısmı kendi liglerinin lideri. Onları mağlup etmeye çalışmak çok zor olacak. En iyi takımın Montpellier olduğunu düşünüyorum. Onlar bizim grubun geri kalanına göre daha yüksek bir düzeyde” dedi.

VELUX EHF Şampiyonlar Ligine katılmak Gonzalez Fernandez için büyük bir şey: “Bizim gibi küçük bir kulüp için, dünyanın en iyi kulüplerinin liginde oynamak sponsorlarımızla yola devam etmek ve yeni sponsorlar bulmak açısından çok önemli.”

Haber

KISACA NATURHOUSE LA RIOJA

Naturhouse La Rioja’nın VELUX EHF Şampiyonlar Ligi C Grubundaki rakipleri Makedonya’dan HC Metalurg, Rusya’dan Chekhovskie Medvedi, Norveç’ten Elverum HH, Fransa’dan Montpellier HB ve Ön Eleme Grubu 1 birincisi olacak.

İspanya Şampiyonluğu: – (ikinci in 2014, 2015, 2016)
İspanya Kupası: – (finalist 2013)

Gelenler: Angel Montoro Cabello (Orlen Wisla Plock), Javier Munoz Cabezon (BM Villa De Aranda), Mohamed Hisham Mohamed Anis Aly Sanad (Sport 26 Kolmo)

Gidenler: Alberto Val Sancho (Bada Huesca), Cristian Malmagro (Suudi Arabistan), Philip Stenmalm (KIF Kolding), Pedro Rodriguez Alvarez (MOL Pick Szeged)

Antrenör: Jesus Javier Gonzalez Fernandez (since 2007)
Kaptan: Gurutz Aguinagalde Akizu

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/2017 Sezonu dahil 4
Son 16 (1): 2014/15
Grup maçları (2): 2013/14, 2015/16

EHF Kupası karnesi
Yarı final 2009/10, 2010/11
Grup maçları 2012/13

Bakmadan Geçme