Lanxess Arena istedi Nantes gerçekleştirdi

VELUX EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi Final4 heyecanı HBC Nantes – PSG Handball maçı ile başladı.

HENTBOLHABER.NET – Lanxess Arena’yı dolduran binlerce taraftar hentbol çoşkusunu yaşadı.

Yarı final ilk maçında iki Fransız temsilcisi HBC Nantes ile PSG Handball karşılaştı.

Haber

Müsabaka sert başladı ve hakemler ilk dakikalarda zaman cezalarını kullanmaya başladılar. PSG, Nantes’ın ilk dakikalarda eksik kalmasını iyi değerlendirdi ve 1-3 üstünlüğü elde etti. Ardından toparlanan Nantes aradaki farkı kapadı. 9.dakikada Nantes 5-4 öne geçmeyi başardı. Dominik Klein hem takımı Nantes’ı ateşledi hem de taraftarları. Kalede Cyril Dumolin ilk dakikalarda kurtarışları ile Nantes’ın farkı açmasını sağladı. 14.dakikada PSG Baş Antrenörü Zvonimir Serdarusic skor 9-6 olunca mola almak zorunda kaldı. Mola PSG’ye yaramadı. Nantes maçı kazanma arzusu ve takım oyununu daha fazla oynaması 23.dakikayı 5 sayı farkla üstün geçmesini sağladı.(15-10) PSG bireysel oyuna daha fazla önem verirken Nikola Karabatic ve Mikkel  Hansen oyuna girmesine rağmen skora etki edemediler. Nantes’ta Nicolas Claire’in sürpriz golleri de maça damga vurdu. İlk devrenin son 4 dakikasına 16-11 Nantes üstün girdi. Son dakikada üst üste goller Nedim Remili ile goller bulan PSG aradaki farkı kapamaya çalışsa da ilk devreyi 3 sayı farkla geride kapadı.(17-14)

Maçın ilk devresine Nantes’ın %81 ile skor oranı damga vururken, Nantes ikinci yarımada hızlı başladı ve aradaki farkı 6 sayıya çıkardı.(20-14) İkinci devrede de üstünlüğü Nantes bırakmadı. Kaleci Cyril Dumoulin’in kurtarışları, Nicolas Claire’nin sürpriz içeri kat edişleri ve aldırmış olduğu 7metre atışları HBC Nantes’ın PSG karşısında skor avantajını korumasını sağladı. PSG’de 36.dakika da Mikkel Hansen ve 40.dakikada kaleye Omeyer’inn girmesi aradaki farkın kapanmasını sağladı. 50.dakika 26-23 Nantes lehine geçildi. Bu dakikalar karşılıklı goller ile geçilirken PSG’de Nedim Remili maça ağırlığını koydu. Son 5 dakikaya 29-27 Nantes üstün girdi. Hücumda direkleri geçemeyen Nantes, PSG’nin maça ortak olmasını sağladı. Son üç dakikaya Nantes iki dakika zaman cezaları alarak girdi ve iki oyuncusu eksik oynamaya başladı. Ancak kalecisi Dumoulin kurtarışları PSG’yi bitirdi. Son dakikaya Nantes, PSG karşısında 31-28 üstün girdi. Maçın sonucunda 32-28 Nantes Leh’ine oldu ve VELUX EHF Final4’da ilk finale çıkan takım HBC Nantes oldu. 

Haber

Lanxess Arena’yı dolduran hentbol severler maçın başından itibaren Nantes’ı desteklediler ve desteklerini karşılığını Nantes final bileti alarak verdi. 

Bakmadan Geçme