Lanxess Arena’da Kielce rüzgarı

Velux EHF Şampiyonlar Ligi 3.sü Polonya’nın Ks Vive Tauron Kielce takımı oldu.

HENTBOLHABER.NET / KÖLN / FIRAT BEYDE – Köln Lanxess Arena’daki VELUX EHF FINAL4 3. lük maçında tarih tekerrür etti. Polonya ekibi KS Vive Tauron Kielce, 2012/2013 Sezonu’nda yarı finalde Barcelona’ya kaybetmiş, 3. lük maçında ise THW Kiel’i bir sayı farkla (31:30) mağlup ederek bronz madalyayı almıştı. İlk yarısı 12:12 biten karşılaşmada THW Kiel’i 28-26 mağlup etmeyi başaran Ks Vive Tauron Kielce,  2014-2015 Sezonu’nu Velux EHF Şampiyonlar Ligi 3.sü olarak tamamladı.

Dün oynanan yarı finalde Macar şampiyonu MKB-MVM Veszprem’e mağlup olan THW Kiel Teknik Direktörü Alfred Gislason, basın toplantısında; “Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz” demişti.

 

Müsabakanın ilk yarısında her iki takımda birbirine üstünlük kuramadı. Her iki takımda hucümda kritik anlarda yakalamış oldukları pozisyonları değerlendiremeyince, ilk yarı başabaş bir mücadeleye sahne oldu. Ks Vive Tauron Kielce ‘de kaleci Slawomir Szmal kalesine gelen 17 şutun 6’sında başarılı oldu ve %35 ile oynadı. THW Kiel de ilk yarıda kalecileri Andreas Palicka 2, Kim Sonne-Hansen ise 3 kurtarış gerçekleştirdi.

İlk yarıda  12-12 beraberlik olurken, Ks Vive Tauron Kielce ‘de 14 forma numaralı Karol Bielecki ve 21 forma numaralı Denis Buntic 3’er golle oynadılar. THW Kiel’de ise 19 forma numaralı Rasmus Lauge 3 gol atarken, 24 forma numaralı Aron Palmarson 2 gol ile takımına en çok katkı koyanlardandı.

KALECİLERİN DUELLOSUNDA KAZANAN SLAWOMIR SZMAL
Müsabakanın ikinci yarısında ise tamamen kalecilerin kapışmasına şahit olduk. Bir tarafta Kielce kalecisi Slawomir Szmal, diğer tarafta Kiel’in kalecisi Andreas Palicka. Bu zorlu kapışmayı maç boyunca 14 kurtarış gerçekleştiren ve takımının galibiyetinde önemli rol oynayan Slawomir Szmal kazandı.

Ks Vive Tauron Kielce’de Karol Bielecki, özellikle 9 Metre üzerinden atmış olduğu şutlarla, maçın en skorer ismi oldu. 9 gol bulan Bielecki  yüzde 64 ile oynadı.

Alman seyircilerin baskısına rağmen kazanan Ks Vive Tauron Kielce, müsabaka sonrası taraftarlarının bulunduğu tribüne gelerek galibiyeti kutladı.

Haber

* Kielce’de Tobias Reichmann THW Kiel ile 2010 ve 2012 yıllarında Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmuştu.

* Kielce Teknik Direktörü Talant Dujshebaev, EHF Şampiyonlar Ligi’ni hem oyuncu hem teknik direktör olarak kazanmış tek isim.

* THW Kiel Teknik Direktörü Alfred Gislason, iki farklı takım ile EHF Şampiyonlar Ligi’ni kazanmış tek isim.

Bakmadan Geçme