LeBron James Hentbolcu olabilir

NBA'in en büyük yıldızlarından biri olan ve tüm dünyanın hayranlıkla izlediği LeBron James Hentbolcu olabilir.

ABD Hentbol Milli Takımı Antrenörü Javier Garcia-Cuesta, James gibi bir oyuncuyu takımında görmek istediğini söyledi.

Washington Post sitesinin haberine göre 31 yaşındaki basketbolcu hakkında övgü dolu sözler söyleyen Cuesta; ”LeBron James gerekli idmanları yaptıktan sonra altı ay içerisinde dünyanın en iyi hentbol oyuncusu olabilirdi. Bunun için gerekli tüm özelliklere sahip. Bunu sadece tahmin olarak söylüyorum ama onu izlerken ağzımdan salyalar akıyor” ifadelerini kullandı.

LeBron’un bu spora başlaması halinde şu an dünyanın en iyi hentbolcuları arasında gösterilen Danimarkalı Mikkel Hansen’i geçebilir mi sorusu üzerine sözlerine devam eden Javier Garcia-Cuesta; ‘‘Bu konuda konuşmak zor. Ancak LeBron inanılmaz bir fiziğe sahip. Ben onun hayranıyım. Hentbola iyi bir başlangıç yapabilirdi, top ile olan hakimiyetini düşününce olabilirdi” dedi.

Bu konu hakkında konuşan Kyle Lowry: ”Eğer Amerikalılar olarak gerçekten hentbol oynamak isteseydik kesinlikle en iyilerden birisi olurduk. Hentbol neredeyse basketbol ile aynı bir spor. Hızlı hücuma kalkma, ani yön değiştirmeler ve top hakimiyeti. Bunları yapabilirdik” şeklinde konuştu.

Koç Garcia-Cuesta son olarak Amerikalı sporcuların hentbol oynamak istemedikleri için başarılı olamadıklarını söylerken eğer oynamak isteyen birkaç iyi sporcu bulsalardı bu işte iyi olabileceklerini ifade etti.

 

KAYNAK: AJANSSPOR

Bakmadan Geçme