Leipzig Şampiyonlar Liginde!

Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi eleme gruplarından ilk çıkan takım HC Leipzig oldu.

HENTBOLHABER.NET – Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi eleme turnuvasında gruplara kalan ilk takım belli oldu.

2. Eleme Grubunda mücadele eden Alman HC Leipzig, turnuvada birinci olarak Şampiyonlar Ligi B Grubunda HC Vardar, Astrakhanocka VE FTC Rail Cargo Hungaria’ya katıldı. Ev sahibi Bera Bera ise 3. oldu.

İşte WCL 2. Eleme Grubu 2. Gün özetleri:

HC GOMEL (BLR) VS SUPER AMARA BERA BERA (ESP) 20:28 (12:14)

İspanya şampiyonu Super Amara Bera Bera, iki yıl aradan sonra katıldığı Şampiyonlar Ligi elemelerini evinde 3. olarak bitirdi.
Maça iyi başlayan Bera Bera 5:2 öndeyken kalesinde arka arkaya 4 gol görerek geriye düştü. 21. Dakikada skor 9:8 di ve bu Gomel’in maçta önde olduğu son dakika oldu. 37. dakikadan sonra Gomel kullandığı 13 şutun 13’ünde de başarısız oldu. Bol faullü geçen maçın kazananı evsahibi Bera Bera oldu. Bu sonuçlar HC Gomel, EHF Kupasına 2. Turdan katılacak takım oldu. Gomel, 2. Turda Luxembourg ekibi Dudelange ile Rumen Dunarea Braila maçının galibi ile karşılaşacak.

HC LEIPZIG (GER) VS HYPO NIEDERÖSTERREICH (AUT) 32:30 (15:16)

Rekorların takımı Hypo Niederösterreich, 24 yıldır ilk defa Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alamadı. 

2. Eleme Grubunda Hypo NÖ’yu mağlup eden HC Leipzig (HCL), Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi B Grubunda Makedon HC Vardar, Rus Astrakhanochka ve Macar FTC Rail Cargo Hungaria ile mücadele edecek. Hypo ise Bera Bera ile birlikte EHF Kupasına 3. Turdan katılacak.

Heyecanı yüksek maçta Avusturyalı Gorica Acimovic, Hypo adına 14 gol kaydetti. Acimovic yarı finalde Bera Bera’ya da 8 gol atmıştı.

Dengeli başlayan maçta Leipzig savunma ve hücumda zorlanmaya başlayınca Hypo fırsatı değerlendirdi ve farkı açtı (10:5). Skor 15:10 olduğunda Alman ekibi tekrar atağa kalktı ve 5:1’lik serinin ardından ilk devre 15:16 sona erdi.

34 dakikada 8 gol atan Acimovic ve yeni transfer Fransız Audrey Bruneau’nun kritik golleri ile skor 19:23’e geldi. Bu dakikadan sonra sazı eline alan Leipzig Kaptanı Kudlacz-Gloc, takımının 4. dakikadan itibaren (2:2) ilk defa eşitliği sağladı. 

HAZİRAN AYININ EHF OYUNCUSU KUDLACZ-GLOC

HCL Sağ Oyun Kurcusu Anne Hubinger durumu 25:25 yaptığında Hypo antrenörü Matuschowitz mola aldı. Acimovic 12. golünü atıp skoru 28:27’ye getirdiğinde ise HCL antrenörü Rentsch mola aldı. Bu dakikadan sonra maç Acímovic ve Kudlacz-Gloc arasında gol düellosuna dönüştü. Bitime 30 saniye kala Hypo Oyun Kurucusu Patricia Kovacs şutunu gole çeviremedi ve beraberliği yakalama şansını kaçırdı. Bu Hypo adına maçın bittiği andı.

Björn Pazen / ehfcl.com

Bakmadan Geçme