Lider Takımın Kilit İsimleri Akbeyaz ve Şimşek

Hentbol Erkekler 1.Ligi ekibi ve lideri Kayseri Rainbow’un Antrenörü Yücel Şimşek ve başkanları Fatih Akbeyaz, Hentbolhaber.Net’in özel konuğu oldular.

Hentbol Ailesinin içinde yeni olan bir ekip. Kayseri Hentboluna farklı bir hava getiren yapmış oldukları transferler ve kulüp yapısı ile Hentbol Erkekler Birinci Liginde Lider olan  Kayseri Rainbow Spor Kulübü Antrenörü Yücel Şimşek ve Başkan Fatih Akbeyaz’a, sorularımıza vermiş oldukları cevaplardan dolayı teşekkür ederiz.

 

Haber

İlk sorumuz Lider Takımın Lideri Fatih Akbeyaz’a oldu. Başkan  bize biraz kendinizden bahsedermisiniz.Hentbolle nasıl tanıştınız?

Fatih Akbeyaz: 1972 yılında Kayseri de doğdum.Şu anda Sümer Plastik Yönetim Kurulu  Başkanıyım. 1995 yılından beri, Sümer Plastik ailesi olarak polikarbonat ve polipropilen sektörlerinde dünya standartlarındaki ürün-hizmet kalitesini artırmak adına çalışmalarımıza kendi yenilikçi çizgimizi deneyimlerimizle birleştirerek devam ediyor ve giderek artan satış hacmimiz, başarı oranımız ve 19 yıllık deneyimimizle Türkiye’nin en güçlü markalarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Hentbolle tanışmam Lise yıllarında başlıyor.Kayseri Lisesi Hentbol Takımının  kalecisiydim.

Yücel Hocam sizin hentbol geçmişiniz nedir? Paylaşır mısınız?

Yücel Şimşek: Benim hentbol geçmişin Lise yıllarında başladı Kulüp olarak Sağlıkspor, ve EtBalık Spor Kulüplerinde, ayrıca Kayseri Lisesinde  oynadım. 1995 yılında  yılından Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünü kazandım ve bu süreçten sonra Bayan A Milli Takımda en çok milli olan Mualla Öztürk Uyanık hocam Hentbol dersimize girmeye başladı. Ondan çok şeyler öğrendik.İstikbal Lisesinde Bayan Hentbol takımı kurarak sayısız madalya ve kupayı okuluma kazandırdım. 8 sene üst üste  şampiyon oldum. 2013 yılından bu yana  Baş antrenör olarak Rainbow Kayseri Spor Kulübünde görev yapmaktayım.

HaberBaşkanım , 2012 yılında Atlas  Eğitim Kurumları Spor Kulübünede sponsor olduğunuzu biliyoruz.Rainbow Kayseri Spor Kulübü nasıl kuruldu.?

Fatih Akbeyaz: Evet 2012 yılında Atlas Eğitim Kurumları Spor Kulübüne  sponsor oldum.Çeşitli nedenlerden dolayı  sponsorluğumuzu bıraktık.2013 yılında Kayseri Lisesin de Hentbol oynadığım arkadaşlarımla,işadamları ve akademisyenlerle  kendi kulübümüzü kurduk.Antrenörlüğüne de  yine beraber Hentbol oynadığımız arkadaşımız Yücel Şimşeği getirdik.

Yeni Bir kulüp Olmanıza rağmen gayet iyi gidiyorsunuz.Sorunlarınız Varmı Nelerdir?

Fatih Akbeyaz: Genel itibariyle ülkemizde spor kulüplerinin sorunları hemen her yerde aynıdır. Tesis, malzeme, ulaşım, maddi yetersizlikler, sporcu olarak çocuklarımızı seyirci olarak büyüklerimizi sporlara yönlendirecek kanallar olmaması vs.. Yöneticiler olarak en büyük sorunlarımız, tabii sıraladığımız bu ihtiyaçların yeterli derecede temin edilmesinde yaşanan sıkıntılar.

Yücel Hocam Rainbow Kayseri Spor Kulübünün hedefleri nelerdir ?

Yücel Şimşek: Raınbow Kayseri Spor , bir spor kulübüdür. Hedefi  ; sporun her dalında etkinlik göstererek, "Zeki, çevik ve ahlaklı" sporcular yetiştirmek, sporla amatörce ve izin verilen konularda profesyonelce uğraşmak, taraftarlar, üyeler ve sporcular arasında sevgi ve dayanışmayı kurmak ve geliştirmek, HENTBOL sevgisini yaymak, bilinçli taraftar yetiştirmek, Türk sporunun gelişmesine ve millî takımların başarısına katkı sağlamak, Türk sporunu yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek. Kulüp olarak ligde şampiyon olmak. Yeni yıldızlar yetiştirerek Türk hentbolüne hizmet etmek.

Yücel Hocam, Sponsorlar hakkında düşünceniz ?

Yücel Şimşek: Sponsorluk çok önemli bir konu ve ülkemizde malesef bu konuda takımlarımız ciddi destek görmüyorlar. Belediyelerin ve kuruluşların destekleriyle ayakta durmaya çalışıyorlar.Şu anda Lise yıllarında hentbol oynadığım arkadaşım Fatih Mehmet Akbeyaz  kulübümüzün sponsoru şu anda da çok iyi gidiyoruz Allah bozmasın . iddaa gelirlerinin artmasi, maçların yayınlanması gelecek adına sponsorluk boyutunda takımların iyi organizasyon ve tanıtım yapması sonucunda takımların önünü açacaktır diye düşünüyorum.

Haber
 

Sayın AKBEYAZ  sizi kulüp başkanı olmaya iten şey neydi? Başarılı başkan profilini neye borçlusunuz?

Fatih Akbeyaz: Çocuklarımıza sporu sevdirerek onları kötü alışkanlıklardan korumak isteği başkan olmamdaki başlıca sebeplerdendir. Ayrıca Hentbol  Sporuna vefa borcum var Hentbol  içimdeki bir ukdeydi. Yönetimiyle,teknik ekibiyle ve sporcularımızla tam bir aile atmosferinde uyumlu bir ekip ruhunu yakalamış olmamız bahsettiğiniz başarılı başkan profilini yakalamamızda önemli etkenlerdir.

Yücel Hocam, Kulübünüzdeki yabancılar kimler hangi ülkelerden?

Yücel Şimşek:Igor Petrıkeev (Moldovya) Vedran Abramoviç ve Vanja Babler (Hırvatistan)Sasa Pulizoviç ve Velibor Manjıc ise Bosna Hersekli.

Başkanım Yabancı oyuncularınız ile aranız nasıl?

Fatih Akbeyaz : Hentbol 1.Liginde İlk senemizde 6 yabancı transfer ettik.Bunlardan pivot  Balas Almirle yollarımızı çeşitli nedenlerden dolayı ayırdık.Igor ve Veliboru da 2.devre transfer ettik.Ayrıca Sasa,Vanja ve Vedran kulübümüzün sporcuları Sasa ve Velibor Bosna Hersek,Vanja ve Vedran  Hırvatistanlı Igor ise Moldavalı hepsi birbiri ile aynı dili konuşuyor.Zaten transfer ederken aynı ülkeden olmasına beraber aynı takımda hentbol oynaması kriterlerimizdendi. Ankaradan gelen Kaleci Mümin ve Mersinden gelen Ayhanla birlikte sporcularımızı ikiye bölerek 2 ev kiraladık.Şu anda hiçbir sıkıntıları yok profesyonelce çalışmalarına devam ediyorlar..

Haber

Yücel Hocam ,Bütün Hentbol Camiası kadronuzun Süper Ligde bile başarılı olacak seviyede olduğunu söylüyor ne dersiniz.

Yücel Şimşek: Gerçektende doğru söylüyorlar. Fakat biz hedefleri olan bir kulübüz ilk yılımızda Süper Lige çıkmak istiyoruz.Şansa kesinlikle bırakamayız.Konya Selçuklu Belediyesi 5 sezondur Amasya ise 3 sezondur Süper Lige çıkamıyor. Onlarında gayet iyi oyuncuları var Amasya iyi transferler yaptı.

Başkanım Lider bi takımın başkanı olarak ileride Süper Ligde yer olacak olursanız planlarınız nedir? Süper Ligde mücadele etmek maliyetli bu konuda nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Fatih Akbeyaz: Aslında biz bu sene Kayserispor ve Erciyesspor’un isim hakkını  alarak Hentbol Süper Ligine direk çıkabilirdik.Bazı kesimlerden baskıda geldi ama .Biz ilk yılımızı 1.Ligde geçirip birazda emeklemek istedik.Tecrübe çok önemli .Ticari  zeka ve spor zekasını Süper Ligde birleştirip sıkıntılardan kurtulmak istiyoruz..Yönetimdeki  arakadaşlarımız ve teknik kadro Çok tecrübeli arkadaşlardan kurulu. İnşallah hepsinin deneyimlerinden yararlanacağız.Bir kaç projemiz var bunları şimdiden açıklamak istemiyorum Süper Lige Allah’ın izni ile çıkarsak o zaman her şeyi açıklarım.

Şu anda Süper Ligin en iyi takımı Beşiktaş onun maliyetide yaklaşık olarak  1 trilyonu geçer .Şu anda kulüpleri ayakta tutan iddaa gelirleri oda bütün maçları aldığınızı düşünürseniz.Maliyetinizi yarı yarıya karşılıyor.Maliyetin diğer kısmını da şimdiden karşılamak için çeşitli projeler üretiyoruz.

Yücel Hocam ve Başkanım son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Fatih Akbeyaz: Bizlere inanan güvenen 24 saat boyunca bize destek olan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum.Şimdiye kadar yapılanlardan dolayı teknik kadro ve sporcularımızı kutluyorum.Hedefimiz  Süper Lig bunun içinde elimizden geleni yapıp Kayseri’ye büyük sevinçler yaşatacağız..

Yücel Şimşek: Süper Lig yolunda bütün takımlarımıza başarılar diliyorum.Centilmence  müsabakalar oynansın  Allah kaza bela ve sakatlık vermesin tek temennim bu.Ayrıca bizleri gece gündüz demeden  destekleyen  taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Hentbolhaber.Net ekibi olarak Kayseri Rainbow Spor Kulübüne Süper Lig yolunda başarılar dileriz.

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme