Liseler Dünya Şampiyonası Kura Çekimi Yapıldı

Trabzon’da 20-28 Haziran’da yapılacak Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası’nın kura çekimi yapıldı.

Hentbolhaber.Net’in de yakından takip ettiği kura çekimine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, TrabzonBüyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Gökhan Bali, Okul SporFederasyonları Başkanı Ayhan Pala, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, ISFHentbol Teknik Komite Başkanı Tom Christensen ve davetliler katıldı.
 
Haber
Haber

Ayhan Pala, Türkiye’nin 1972 yılından itibaren Uluslararası Okul Federasyonu (ISF) üyesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Federasyonumuzgeçen yıl ISF tarafından düzenlenen organizasyonlarda bir rekor kırarak14 ayrı alanda 6 dünya şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği, 3 dünyaüçüncülüğü ile ISF Raymond Defever Onur ödülü almıştır. ISF DünyaŞampiyonası’nın yapıldığı kentler, dünya gençlerinin kaynaşmasınısağlayıp dünya barışına katkı sağlamıştır. 24 ülkeden 44 takımın yeralacağı şampiyonaya Rusya, katılamayacağını bildirdi."

 

Vali AbdilCelil Öz ise Trabzon’a gelecek sporculara Türk misafirperverliğinigöstereceklerini belirtti, "Bu organizasyonun Trabzon’da yapılacakolmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Spor kenti olmayolunda önemli adımlar atmış olan Trabzon’un bir başka uluslararasıetkinliğe ev sahipliği yapmasının gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz"dedi.

Kura Çekimi Öncesi Hentbolhaber.Net’in organize ettiği ve Türkiye Okul Sporları Federasyonunun destekleri ile gerçekleşen Liseler Türkiye Şampiyonasının en çok beğeni kazanan fotoğraf yarışmasında birinci seçilen karede yer alan İzmir Mev Koleji Fen Lisesi öğrencisi Cem Tatlıcı, ödülünü kura aldı.
 

Haber

 

Haber

Kura çekimi sonrası gruplar şu şekilde oldu:
 

Erkekler:

A Grubu: Macaristan, Slovakya, Brezilya, Türkiye (A), Sırbistan, Yunanistan

B Grubu: Avusturya, İsveç, Danimarka, Türkiye (B), Kıbrıs Rum Kesimi

C Grubu: Fransa, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, İsrail, Hollanda, Bulgaristan

D Grubu: Almanya, Ermenistan, Slovenya, İran, Belçika
 

Kadınlar:

A Grubu: Danimarka, Slovenya, Hırvatistan, Türkiye (B), Lüksemburg, Yunanistan

B Grubu: Fransa, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye (A), Hollanda

C Grubu: Macaristan, Almanya, İsveç, Romanya, İsrail, Belçika

D Grubu: Brezilya, Sırbistan, Slovenya, Makedonya, Bulgaristan

Türkiyeadına Liselerarası Dünya Hentbol Şampiyonası’na erkeklerde Ankara GençOsman Anadolu Lisesi ve İstanbul Çengelköy Endüstri Meslek Lisesi,kızlarda ise İstanbul Üsküdar Özel Doğa Koleji ve Antalya MuratpaşaAnadolu Lisesi katılacak.

Fotoğraf Galerisi Daha Sonra Eklenecektir.
Fotoğrafların Kaynağı hentbolhaber.net tir
 

 

Bakmadan Geçme