Londra’da ki Türk

2012 Londra Olimpiyatları rüzgar gibi esti ve geçti.

Aklımızda kalan “Muhteşem bir organizasyon , ev sahibi İngiltere’nin en zayıf ekiplerden olmasına rağmen 12.000 Hentbol Seyircisi, Şampiyon Erkeklerde Fransa, Kadınlar da ise Norveç

Haber
 

Bu süre içerisinde Hentbol müsabakalarının bize ulaşmasını sağlayan , yapmış olduğu yorumlarla Olimpiyat heyecanını siz değerli Hentbolhaber.Net ziyaretçilerine yaşatan Günal ENSARİ’ye ne kadar teşekkür etsek azdır.

Hentbolhaber.Net web sayfamızın Bayrama Özel Konuğu Günal ENSARİ.

Haber

Hentbolhaber.Net ekibi olarak gece geç saatlere kadar karşılıksız olarak, bize hentbol sevgisini gösteren, mücadeleci ruhu yansıtan ENSARİ ile siz Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için 2012 Londra Olimpiyat’ını, Uluslar arası Organizasyonlardaki yerini, Türk Hakem ve Gözlemciliği Müessesini konuştuk.

İlk Başta Günal ENSARİ kim dir? Bunu sizinle paylaşmak istiyoruz.

Günal ENSARİ :

1977 yılından itibaren çeşitli kulüplerde hentbol Haberantrenörlüğü yapan ve Türkiye Hentbol Federasyonunun teknik ve eğitim konularındaki çalışmalarında ve milli takımlarda görevler üstlenmiş olan Günal Ensari, 2000 ile 2004 yılları arasında Türkiye Hentbol Federasyonu başkanlığını yapmıştır.Ayrıca 2004 yılında IHF Denetçiliği görevine seçilen ENSARİ, bu görevi 2013 yılına kadar devam ettirecektir.

Günal ENSARİ’nin bir diğer önemli görevi ise Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği.  2004 yılında yapılan Portekiz’deki Kongrede bu görevi alan Ensari, 2013 yılına kadar görevinin başında kalarak Türk Hentbol unu temsil edecektir.

Günal Ensari ile ilgili kısa bir bilgi paylaşımından sonra, siz değerli Hentbolhaber.Net ziyaretçilerini bu özel röportaj ile baş başa bırakıyoruz.
 

**THF’yi yurt dışında bir çok organizasyonda temsil diyorsunuz, aynı zamanda Akdeniz Konfederasyonundaki pozisyonunuz olsun İHF olsun, açıkçası nasıl bir duygu içerisindesiniz.

Haber

ENSARİ : Akdeniz Hentbol Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, IHF deneticisi, IHF teknik Delegesi, IHF Lektörü, IHF  Handball at Scholl Eksperi, IHF Zemin Eksperi gibi görevlerle  Türkiye’yi yurt dışındaki organizasyonlarda temsil etmek, bana ayrı bir haz ve gurur veriyor.

Avrupa kupaları, Avrupa şampiyonası, her yıl Akdeniz Konfederasyonu şampiyonaları, her yıl dünya şampiyonaları, tarihinde İlk kez Singapur’da düzenlenen Gençlik Olimpiyatları ve en son Londra Olimpiyatlarında görev yaptım. Bu görevleri yerine getirirken bir aksamanın olmaması için ülkemi düşünerek, büyük bir titizlikle davranarak, her zaman da en iyisini yapmaya çalıştım. Bu nedenle de uluslararası arenada uzun süreli ve devamlılığı olan bir kabul gördüm. Dolayısıyla bunu ülkem adına yapmak beni son derece mutlu ediyor.
 

** En son Londra olimpiyatlarında görev yaptınız bu da Türk Spor Tarihinde önemli yer tutuyor, açıkçası bunu sizin ağzınızdan dinleyelim ve Londra görevi gelince ne hissettiniz?

ENSARİ :Türk Spor Tarihinde Teknik Delege olarak bu güne kadar  ilk kez 2008 Pekin Olimpiyatları’nda Basketbol branşı adına Emir Turam bu görevi yapmış. Şimdi de ikinci kez Hentbol branşı adına bana nasip oldu.

Bu görev yazısı geldiğinde ilk okuduğumda çok heyecanlandım. Sonra emin olmak için bir kez daha okudum. İçim içime sığmıyordu. İlk etapta hayatımda ayrı yer tutacak bu görevin haberini sevgili ailemle paylaştım. Daha sonra da bildiğiniz gibi kamuoyuyla paylaştım. Bu tarihi görevin ayrıca hentbol branşı adına yapılması da ayrı bir olaydır.

 

** Londra ‘da kaç müsabakada görev yaptınız ve en önemli anınızı anlatır mısınız.

ENSARİ : Londra Olimpiyatları’nda 10 maçta görev yaptım. Bunlar sırasıyla şöyle:

FRANSA – İNGİLTERE Erkek

İSVEÇ – NORVEÇ KadınHaber

KORE – MACARİSTAN Erkek

MONTENEGRO – ANGOLA  Kadın

İNGİLTERE – ARJANTİN Erkek

HIRVATİSTAN – MONTENEGRO  Kadın

TUNUS – İNGİLTERE Erkek

NORVEÇ – İSPANYA  Kadın

DANİMARKA -KORE  Erkek

DANİMARKA – İSVEÇ Erkek

Doğrusunu söylemek gerekirse 12.000 kişinin doldurduğu salonda  ve en üst seviyedeki sporcuların oluşturduğu, dünyanın en iyi takımlarının oynadığı muhteşem  hentbol maçlarında, Olimpiyatların bir parçası olmak ve orada Türkiye adına görev yapmak, benim için yaşamım boyunca unutamayacağım en önemli olaydır.
 

** Ayrıca Hakemlik ve Gözlemcilik müessesi açısından Türk Hakemliği ve Gözlemciliğini nasıl değerlendiriyorsunuz.

ENSARİ : Türk hakem ve gözlemcilerimiz yenilikleri takip etmeli, bu işi hobi olarak değil, severek, zaman ayırarak çok ciddi bir görev olarak  değerlendirmelidir. Bu tarzda görev yapıldığı taktirde bu müessesenin daha başarılı olacağına inanıyorum.

 

** Londra’da görevlerinizi tamamladınız ve Tüm müsabakaları Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için gecenin geç saatlerinde paylaştınız.Açıkçası içinizdeki Hentbol sevgisi ve görev bilincini bize gösterdiniz.Bu konuda size çok teşekkür ederiz.

Haber

ENSARİ : Olimpiyatlardaki görev süresi gerçekten yorucu geçti. Olimpiyatlardaki her maç için sıcak haberleri, resimleri ve gelişmeleri  hentbol severlerle günü gününe iletmeye gayret ettim. Bununla ilgili bilgileri benden istekte bulunan Hentbolhaber.net vasıtasıyla tüm okurlara iletirken yararlı olduysam ne mutlu.

 

**Hentbolhaber.Net web sayfamızı ve sanal ortamda hentbol  bilgi paylaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz.

Haber

ENSARİ : Sizin siteyi beğeni ile takip ediyorum. Hentbol ile ilgili taze haberlere geniş yer ayırarak okuyucularına en kısa sürede ulaştırıyor. Çağımız iletişim çağı. Bu nedenle yaptıklarınız takdire şayandır.

**Son olarak Genç Sporcularımız hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz için temennileriniz nelerdir.

ENSARİ : İlk temennim çok çalışmak, çok çalışmak ve çok çalışmaktır. Zaman ayırmadan, çok çalışmadan istenen başarının yakalanması mümkün değildir.

Bu gerçekleştirildiği takdirde Günal Ensari dışında da hentbol adına  inşallah bu denli büyük organizasyonlarda sporcu, hakem ve gözlemcilerimiz de yer alacaktır. En önemli temennim budur.

Bu vesile ile herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Bakmadan Geçme